Stygge sifre på hjemmebane for G16

Postet av Åssiden IF - Fotball den 1. Mai 2008

Det ble stygge sifre for Åssiden G16 lag de Hokksund gjestet Åssiden Stadion den 29.april. Hjemmelaget lå under med 3-0 til pause etter en dårlig omgang. 2.omgangen var bedre, men sluttresultatet ble likevel 5-1 til gjestene fra Hokksund.

Etter at vi hadde møtt Hokksund i en treningskamp denne våren var vi godt forberedt på hva som møtte oss. Et lag som ligger lavt, er svært kyniske i sitt forsvars- og angrepsspill og fremtvinger brudd hos motstanderlaget og kontrer så fort muligheten byr seg. Hokksund er et sterkt fysisk lag og har gode spillere i alle ledd. Etter min mening er dette utvilsomt et av de beste G16 lagene når man kun ser på resultatene de har gjennom vintern. De forsøker offensivt å spille 4-3-3 og ligger lavt i presset sitt med en 4-5-1/4-3-3 formasjon. Ved brudd spiller de små hurtige pasninger føre det blir slått i bakrom, nesten ved hver eneste anledning.

Vi stilte som vanlig med vår 4-3-3 formasjon og så frem til å hevne resultatet i treningskampen, hvor vi tapte med 6-3.

Yunus

Mads, Kevin, Espen W, Ola

Andreas Håkon Morten

Simen Dan Chris

Innbytere: Lars Håkon, Delphine, Martin og Steffen

1.Omgang

Første omgangen sett med våre øyne var langt i fra bra vi hadde dårlig presisjon i pasningsspillet, liten vilje/innsats og slet med å finne gode oppspillspunkt. Ballen gikk mye høyt og langt i 1.omgang og var nok lite severdig for publikum. I starten av omgangen vippet spille frem og tilbake og var lite velspilt og var preget av feilpasninger fra begge lag. Hokksund hadde stor sjanser og bare flaks og en YUNUS holdt oss unna å ligge under tidlig i kampen. I det 9 minutt kommer Chris alene med keeper og bør gi oss ledelsen, i det 11 minutt kommer Dan alene med keeper og bør score, men desverre lider han samme skjebne som Chris og scorer ikke. Etter 13 minutter går Hokksund i ledelsen hvor de stusser inn et frispark som vi bør klarere unna, men vi glipper i markeringen. Hokksund dobler ledelsen i det 21 minutt når de får spilt gjennom og en Hokksund spiller kommer alene med Yunus og gjør ingen feil. Samme spiller gjør nesten et identisk mål til og øker ledelsen til 3-0 i det 28 minutt. Etter ca 30 minutter gjør vi et dobbeltbytte, Lars Håkon kommer inn som venstre back og martin kommer inn som kant. Martin har en stor sjanse mot slutten av omgangen da han bommer på et innlegg og burde ha redusert. Det som preger oss i denne omgangen er for liten innsats og vilje til å vinne. Vinne hver duell, hver 2.ball og ville vinne kampen. Vi må alltid ha med oss viljen og lysten til å vinne fotballkampen! Pasningsspillet var for unøyaktig og vi ble ”lurt” med på Hokksund sitt duellspill og kriging. Dette var en omgang vi ikke kan være bekjente av noe vi alle var enige om i pausen. Det er tydelig å se at vi trenger flere sjanser enn motstanderlagene for å score mål og dette er nok noe vi må jobbe med fremover. I stedet for 3-3 til pause ligger vi under 3-0.

2.Omgang

Vi legger om til 4-4-2 og skyver Mads frem som høyre midtbane, Andreas går ut og Delphine kommer inn som back.

Vi tar tak i kampen fra første spark på ballen i andre omgang og viser at vi ønsker å gi Hokksund kamp til døra for å få med seg alle 3 poeng hjem. Vi har allerede etter 1 minutt en god sjanse til å redusere, men igjen vil det seg ikke for Chris. Hokksund sin ene sjanse bortsett fra 2 scoringer i andre omgang kommer etter ca 4 minutter. Bortsett fra dette er vår dominanse total og vi kjører over Hokksund i andre omgang. Etter 7 min får vi frispark fra ca 17meter, men Dan treffer muren i stedet for mål. Vi fortsetter å male på og i det 21 minutt får vi en tredobbel sjanse uten at ballen finner veien til nettmaskene. I det 22 minutt får vi endelig ballen i mål da Håkon lekkert plasserer ballen over Hokksund sin gode keeper og 1-3 er et faktum. Vi føler at med denne scoringen er vi fullt inne i kampen igjen da vi helt klart er det førende laget i 2.omgang. Vi legger om til 4-3-3 igjen da Hokksund er tomme for krefter etter sin 3 kamp på 4 dager. Presset fra vår side fortsetter og vi blirt etter vår mening snytt for et klart frispark og istedet for en mulig redusering i det 32 minutt og 3-2 går Hokksund rett i angrep på kontringen som oppstår og øker til 4-1. Dett tar noe av piffen ut av oss, men forsøker å spille for å få en scoring til da vi får et frispark mot oss ca på deres halvdel, frisparket blir tatt fort og i og med at Ola som lagde frisparket er ikke på sin posisjon får Hokksundspilleren fri bane ned vår venstre side. Han får lagt inn og en umarkert Hokksundspiller får satt ballen inn bak Yunus og fastsetter sluttresultatet til 5-1 til gjestene.

Når sant skal sies føler jeg at 5-1 er et ufortjent resultat for vår del da vi har nok av sjanser i denne kampen og bør nok score langt fler enn ett trøstemål. Desverre gis det ikke ut poeng for å aldri gi seg, så Hokksund får med seg sine 3 poeng hjem.

Hokksund er utvilsomt et bra lag med mange gode spillere med flotte tekniske ferdigheter og kommer til å gjøre det godt i både kvalikken til interkrets og i interkretsspill til høsten.

Desverer etter min mening og dette står kun for min egen regning, et usympatisk lag å spille mot. Vi bør ALLE som er med rundt lag i en alder på 15-16 år gå foran som gode eksempler og ikke oppføre oss som ”idioter” kun fordi det handler om ungdomsfotball. Det gjelder både spilere, og ikke minst lagledere, trenere og dommere.