Uavgjort mot Vestfossen

Postet av Åssiden IF - Fotball den 2. Mai 2008

Åssiden ledet to ganger men det ble poengdeling mot Vestfossen. Målene kom ved Walseth og Hougen.

Vestfossen - Åssiden    2-2 (0-1)

0-1 40 min Walseth (Hermansen)

1-1 51 min

1-2 58 min Hougen

2-2 68 min

Laget: Brekke-Hougen, Ruud, Holm, Madsen-Hermansen, Johannessen (Hansen 80), Tollefsen-Theie Bretvik, Walseth, Hegg (Røed 75).

Sjanser: ÅIF: 10, VIF: 7

Cornere: ÅIF: 12, VIF: 5

Det ble aldri det store spillet i denne kampen mot et hardt arbeidene Vestfossenlag. Åssia gjorde store feil med en gang. Vestfossen fosset frem på venstresiden og et godt innlegg ble møtt perfekt av Vestfossen spissen. Brekke vartet opp med en fantastisk redning og hindret Vestfossen ledelsen allerede etter får sekunder. Kampen er jevn de første 10-12 minuttene. Åssia tar over mer og mer og har full kontroll resten av omgangen. Åssia skaper mange store sjanser og Vestfossen har mer enn nok med å forsvare seg. Walseth setter 1-0 til Åssia etter ca 40 minutter, særdeles fortjent. Åssia har i tillegg flere store sjanser en går til pause med kun 1-0 ledelse. Åssia er så pass dominerende i første omgang med mange sjanser at ledelsen burde vært mye større. Vi må sette disse store sjansen skal man vinne kamper.

Vestfossen startet best i andre omgang. Et langt gjennomspill, åssiafosvaret stopper og vinker offside. Linjemannen er av en annen oppfatning og har flagget nede. Vestfossen spissen benytter sjansen og scorer sikkert alene med Brekke. Et unødvendig mål. Når har spillere fått myndighet til å dømme noe som helst på fotballbane?? Vi må spille til dommeren blåser i sin fløyte, gammel barnelærdom dette! Åssia tar over mer av spillet og har en god periode. Hougen ragger høyest på corner og sette ballen nådeløst i mål med hode. Igjen er Åssia i ledelsen. Åssia forsette å ha initiativet. På en av mange cornere benytter Vestfossen seg av stor fart når de plukke returen. Åssia gjør mange feil i denne overgangen og Vestfossen kan enkelt kontre inn 2-2. Etter dette tar Vestfossen mer og mer over og setter Åssia under press. Dog er Åssia farlig på kontringer. Bretvik har omgangens største sjanse alene med keeper, men venter for lenge og sette ballen rett i bena på keeper.

Åssia er klart best i første omgang og bør gå til pause med en større ledelse. Vestfossen er best siste 20-25 minuttene av andre og kunne fort ha tatt alle poengene, så alt i alt greit med uavgjort. Vestfossen viste seg som et lag med stor arbeidsmoral og fysikk med fart fremover.

Det var til tider forbedring i forhold til Slemmestad kampen, men vi har forsatt en del å gå på. Neste oppgave er Jevnaker fredag kl 1900 på Åssiabanene.