Seier med 2-0 over Jevnaker

Postet av Åssiden IF - Fotball den 5. Mai 2008

Det ble en fortjent 2-0 seier til Åssia over Jevnaker fredag kveld. Det ble en tett og tøff kamp men Åssia var det ledende laget i store deler av kampen. Til tross for en spiller mindre i siste 20 minuttene stod Åssia i mot og sikret seier.

Åssiden - Jevnaker    2-0 (0-0)

1-0 65min Hegg (Tollefsen)

2-0 90 min Røed (Hermansen)

Rødt kort: Holm

Gult kort: Cetin

Laget: Syvertsen-Madsen, Holm, Ruud, Hougen-Tollefsen, Cetin (Hansen 85), Hermansen-Hegg (Røed 80), Walseth, Theie Bretvik.

Sjanser: 9-5

Corner: 3-7

Det ble litt dramatikk i siste halvdel av andre omgang. Åssia hadde nærmest full kontroll på Jevnaker. Åssia har en fin mulighet til overgang, men unøyaktighet gir Jevnaker mulighet i stedet. Åssia er på vei ut og Jevnaker kontrer. Spiller fri spissen og Holm kommer på etterskudd og feller spissen, greit rødt kort. Jevnaker øyner muligheten og setter inn et stort press de nærmeste minuttene. 4 cornere på rad, skudd i stolpen, og stor dobbel sjanse. Åssia er heldige og dyktige og forsvarer seg godt. Åssia rir av stormen og får god kontroll etterhvert. Åssia avgjør kampen på overtid på en flott kontring. Røed er rolig og setter behersket inn 2-0 målet.

Åssiden tar fort komandoen i kampen og allerede etter 1 minutt bør Åssia gå opp i ledelsen. Frispark fra kanten, Tollefsen og Bretvik kommer fri på bakre stolpe men er noen millimeter for sent ute. Stor sjanse! Første 20 minuttene er jevn, Åssia får ikke spillet til å sitte og er for unøyaktige i oppspillefasen. Men har god kontroll defensivt. Jevnaker er farligst på dødballen men skaper ikke mye. Åssia tar mer og mer over spillet og tilriver seg et godt initiativ. Åssia er farlig frempå og bør score på et par av sjansene. Walseth har den klart største. Etter flotte kombinasjoner på venstre kanten ender ballen midt forran mål, Walseth helt alene men setter ballen midt på keeper fra ca 7 meter. Cetin har også en gedigen mulighet etter fint forarbeid av Bretvik. Ballen subber stolpen og utenfor. Walseth setter fart inn i 16 meteren og blir feid rett ned og klar straffe, men utrolig nok reagerer hverken dommer eller asistenten. Åssia er best i siste halvdel av omgangen og bør gå til pause med ledelse, Jevnaker er ikke ufarlige og virker sterke  på dødballer.

Åssia bestemmer seg for å sette opp balltempo og utnytte store rom offensivt. Åssia tar raskt et overtak spillemessig og er det beste laget i første halvdel av omgangen. Åssia har trykket og etter stort press setter Hegg frem hode og stusser inn 1-0 ledelse etter 65 minutter. Åssia har god kontroll på Jevnaker til den nevnte situasjonen som førte til utvisning. Selv om vi føler vi har kontroll på kampen vet vi at med en 1-0 ledelse kan det snu fort, Jevnaker var slett ikke ufarlige, men vi tar hjem en fortjent seier i en vanskelig kamp.

Åssia klarer å heve nivået fra forrige kamp. Vi sliter med unøyaktighet spesielt i starten av kampen, dette gjør at vi ikke får til vårt spill som ønsket. Vi jobber godt og har gode avstander som gjør det vanskelig for motstanderen. Vi forbedrere oss etterhvert ut over kampen og setter vårt preg på kampen. Det ble en tøff og tett kamp men føler vi har god kontroll på Jevnaker, bortsett fra en liten periode etter utvisningen. Vi klarer å holde nullen og det er alltid tilfredsstillende og en god opplevelse.

Neste kamp er mot et offensivt Solberg som har gjort det bra i åpningen. Kampen går på Solberg gress kl 1900 til fredag.

Les: Hadeland avis