Triller av de sjeldne for G14 mot Hønefoss !

Postet av Åssiden IF - Fotball den 8. Mai 2008

Åssidens G14 slo Hønefoss 4-3 på målstreken i kveld etter en triller av de sjeldne på Åssidens egen kunstgressbane !

Dette var en lagseier som smakte utrolig godt for både gutta som for oss trenere på sida, etter en noe svak sesongåpning lykkes vi endelig.

Åssiden G14 - Hønefoss BK 4-3 (1-2)

1-0 Hasan, 1-1, 1-2 pause, 1-3, 2-3 Hasan, 3-3 Hasan, 3-4 Thomas WG

Laget: Markus ND, Nicolai, Thomas G, Thomas WG, Kristian, Per Kristian, Kristoffer, Della, Alen, Adis, Sebastian, Henrik, Espen & Hasan.

1 omgang

Kampen i kveld mot Hønefoss var en match vi så frem mot med håp om endelig å få en seier etter å ha opplevd mye stang ut i starten på sesongen noe som igjen har påvirket gutta noe. Tenningen var god i garderoben før match, gutta ønsket seg en seier nå ! Det var lite fokus på motstanderne men mer på hva kan vi gjøre og hvilke oppgaver som skulle løses og hvordan.

Allerede fra start av viser gutta mer tæl enn på lenge, kampen bølger mye frem og tilbake i begynnelsen med noen sjanser til begge lag. Etter noen utrolige sjanser setter endelig Hasan ballen sikkert i mål etter et flott angrep på venstresiden, dette skjer etter ca.15 minutters spill. Vi fortsetter å spille bra og skaper sjanser og har kampen der vi ønsker for en periode, etter ca.25 min får vi en svikt bakover som Hønefoss utnytter og "pang" der satt utlikningsmålet. Vi blir kjørt litt i perioder og lar Hønefoss slippe til mer enn ønskelig og det ender med enda en i nota for Hønefoss før pause.

2 omgang

I pausen stresser vi at mer kommunikasjon, tøffere spill og bevegelse i pausen noe som gjør at vi kjører litt over Hønefoss i begynnelsen av 2 omgang uten at vi klarer å sette flere 100% sjanser. Vi bærer nok litt preg av vi har hatt mye stang ut på våren, vi trykker på skikkelig og blir kanskje litt for offensive og Hønefoss kontrer inn 1-3 noe som er meget flatterende etter en meget god start på omgangen. Gutta fortsetter å trykke på selv om frustrasjonen begynner å bre seg i laget, Gundersen sliter litt på sida og jeg tror nok pumpa gikk relativt hurtig en periode.

Det manes til innsats fra sidelinja og noen bytter foretas og endelig får vi lønn for innsatsen, nok en gang etter ett godt oppspill på venstresiden med dertil innlegg fra Alen som Hasan sikkert setter i nota. Hønefoss gutta begynner å bli frustrerte samtidig som vi er i medvind men vi spiller litt på kanten da vi er meget offensive og kan prise oss lykkelige over at ikke Hønefoss scorer på en av sine kontringer. Hønefoss lar nok en del frustrasjon også gå ut over dommeren som får sitt fra den kanten, vi utnytter situasjonen og klarer å putte en til i sluttminuttene og vi har utlignet nok en gang ved Hasan. Nå er tenningen stor blant gutta og det mangler ikke på innsats, ei heller fra supporterne på tribunen og alle "jentene" på innbytterbenken som er guttas "støttespillere" ! Med kun et par minutter igjen av matchen tar Adis grep, dette ønsker han å vinne og raider oppover helt til han kommer innenfor 16 meter'n og av alle ting blir han felt med straffe til hjemmelaget som faktum. nå er det spenning å spore, Thomas G med drakta over hodet/ Gundersen er urolig på sida da junior går mot ballen. Thomas legger den til rette, tar fart og smeller til - keeper er etter ballen men den suser inn og det utrolige har skjedd vi leder 4-3 etter kanoninnstas av gutta. Dommer viser en Hønefoss spiller av banen uten at vedkommende blir utvist til alles forundring men....

Kampen ender 4-3 og en skikkelig glad og sliten gjeng drar i land årets første seier i serien.  Flott lagseier gutter !

Konklusjon

Vi viser stor innstas gjennom størstedelen av kampen, det svikter litt innimellom og det får nok størst følger når dette skjer bakover på banen - men tross alt stort sett veldig bra. Vanskelig å dra frem enkeltspillere etter en seier som dette, det er den kollektive innsatsen hvor de sentrale spillerne viser vei og de andre fyller på. Det viser at det er god moral i laget og vi håper å se mer av dette i fremtiden. Som ifjor meget hyggelig å se at så mange foreldre har funnet veien til Åssia banen denne fine mai kvelden. Vi gleder oss til fortsettelsen og undertegnede skal prøve å få til referater far alle kampene utover.