Uavgjort for ÅIF2 på Gamle Gress - Skiold vs ÅIF2 (1-2) 3-3

Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Mai 2008

Uavgjort på Gamle gress for ÅIF2. Skiold – ÅIF2 (1-2) 3-3

I årets 4 kamp i 5 divisjon skulle vi forsøke å ta nok en 3 poenger hjem til Åssia, men møtte sterk motstand i Skiold. Selvom vi ledet 2-1 til pause holdt det ikke ut og kampen endte 3-3. Dagens målscorere var Jostein, Dokken og Røed.

Vi hadde tatt turen over elva for å spille mot fjorårets 4 divisjonslag Skiold. De har åpnet årets sesong bra og hadde føre møtet med ÅIF2 to seire, over  Nybyen og Kongsberg2 og ett tap mot Konnerud 2. ÅIF2 hadde 3 strake seiere føre kveldens oppgjør. Kampstart var kl 19.00 og følgende 11 hadde fått tillitt fra start.

Joacim i mål. Horgen, Dokken, Hasan og Glenn forsvarsspillere. JR, Dag og Øystein midtbanespillere. Herman, Jostein og Thomas Røed på topp.

Kampen er lite velspilt og ÅIF2 er svært unøyaktige i oppspillfasen og får ikke ikke rytmen til å passe føttenes dansetempo. Skiold har fart i de fremste ledd og banker baller i bakrommet og jobber hardt etter. Skiold hadde omgangens beste sjanse etter 15 min da Skiold spissen løper fra alt og alle og bare Joacim med en matchvinner redning er den som sørger for at det fremdeles står 0-0. Minuttet senere får Skiold gå opp i ledelsen da en Skioldspiller lurer seg inn mellom vår stopper og back og gjør ingen feil. 1-0 til hjemmelaget. Etter halvspilt første omgang må Dag ut med skade, Kris kommer inn og vi gjør noen grep for å komme bedre med i kampen. Vi flytter Herman ned som stopper og Dokken ut på venstre kant. I vårt første angrep der Dokken får ballen på venstre kant utligner vi. Røed får ballen på vår høyre kant, han slår en fantastisk crossball fra Røed, Dokken slår inn og Målmaskinen Hellumsand gjør ingen feil når han kriger ballen i nettet. 1-1 og vi er absolutt med i kampen igjen. Etter 32 minutter får vi frispark fra ca 18 meter og de rutinerte gutta Røed og Dokken gjør en avtale seg i mellom og det hele ender med at Dokken hamrer ballen i  utagbart i nettet til ledelse 2-1 for ÅIF2.  Omgangen ebber ut med en 2-1 ledelse til ÅIF2 og vi er fornøyd med at vi har snudd kampen til vår fordel. Vi er dog ikke fornøyd med måten vi gjennomfører omgangen på, med stor unøyaktighet i pasningsspillet, mye strekk i laget og preget av mye balltap i farlige områder.

2.omgangen skal Skiold vinne 2-1. De reduserer til 2-2 hvor Hasan går på en smell og slår opp en gammal strekk i hamstrings og Skiold-spilleren får fritt leide til å enkelt sette inn reduseringen i det 53 minutt. Så kommer en 20 minutters kjedelig afære der det er stillingskrig mellom lagene og lite velspilt fra begge hold. 70 minutter og vi skal gå opp i ledelsen ved Thomas Røed da han elegant styrer inn et frispark inn i mål med hodet. 6 minutter senere utligner Skiold til 3-3, da de styrer et frispark inn i mål bak Joacim da vi glipper i markeringsspillet. Vi har et par brukbare sjanser med Jostein og Sai, men klarer ikke å sette ballen i mål og kampen ender uavgjort 3-3.

Skiold blir absolutt ingen kasteball denne sesongen og det er mange lag som kommer til å slite med å ta med seg poeng fra et godt Skiold-lag. Etter dagens kamp mot Skiold topper vi fremdeles kampen med 10 poeng på 4 kamper foran Konnerud2 og Spa/Bra med sine 9 poeng på 3 kamper. Førstkommende fredag møtes de nevnte lagene til kamp på Konnerud.

Personlig tror jeg at de 4 øverste plassene i årets sesong nettopp kommer til og fordeles mellom de nevnte lagene, ÅIF2, Konnerud2, Skiold og Spa/Bra.