14.mai dro vi for å møte Modum til bondekamp på en potetåker i Haugfoss. Vi hadde tro på poeng mot et lag som stod med 2 seire av 2 mulige mot henholdsvis Kongsberg og Strømsgodset. Det blei tøft!

Før kampen

Vi visste at dette kom til å bli en kamp med mye lange baller i og med at banen var noe av det verste vi hadde sett. Det var farlig å spille på en markert midtbanespiller, fordi han ville ikke hatt mulighet til å spille på en touch eller hatt tid til å få ballen under kontroll. Vi valgte å legge oss litt lave til å begynne med, det fungerte veldig bra i forrige kamp mot Hønefoss og vi trodde det ville fungere i dag igjen. Duellspillet satte vi også stor fokus på, samt å komme etter med folk i kontringsspillet.

1.omgang
En veldig kjedelig 1.omgang med overtak til Modum i de første 35 minuttene. Vi ble lokket litt ut av Modum og ble verken liggende lavt eller høyt. Modum slo kun langt som ventet og det ble slått mye bak våre backer som ikke klarte å lese situasjonene godt nok. Dette skapte de noen farligheter på. Da vi først skulle i angrep ble ikke ballene slått langt nok, slik at kantene måtte i duell og vi hadde ikke kommet etter nok med laget til å vinne 2.ballen. Etter 10 min kom det en lang ball i bakrom fra Modum som Carlsen ble litt for ivrig på og handset like utenfor 16-meteren. Frisparket førte til corner som igjen førte til mål. En Modum-spiller fikk stå helt alene på 5 meter og hamret ballen i mål, slapt! 2-0 skjedde ved en keepertabbe etter 25 min, den er glemt.

Etter en halvtime valgte vi å stå mye høyere med laget for å prøve å presse Modum litt. Det fungerte og de siste 10 minuttene presset vi skikkelig. 2 min før pause kom Flåterud på en strålende overlap etter bra angrepsspill og la inn til Dan som sto alene på 6 meter, men ballen fikk en ordentlig sprett like før skuddet og da gikk ballen himmelhøyt over.

Pause
Gutta var deppa over å slippe inn 2 møkkamål, men var fornøyd med de siste 10 og vi var alle enige om at vi skulle fortsette slik. Det var optimisme i garderoben.

2.omgang
En jevn omgang med få sjanser til begge lag. Vi klarer ikke å sette skikkelig press på Modum som forsvarer seg meget godt. Det er visst noe de er gode på siden de holdt nullen også mot Godset. Kampen ble også noe ødelagt av at vi måtte gjøre en del bytter mellom 60 og 70 minutter på grunn av mye slitne bein. Noen vil kanskje si det var på grunn av gressmatta, men vi skal ikke glemme at vi var midt i en russefeiring. 15 minutter før slutt kjører vi Seb opp som spiss for å få litt ekstra duellkraft på topp noe som var et bra trekk. Vi skapte litt ekstra trykk som ga oss et par muligheter, men det var Modum som utnyttet vår offensive satsning. Vi hadde lagt om til tre bak og med litt slurv fra Eivind og Khanh i tillegg, kunne Modum fastsette resultatet til 3-0 i det 81.minutt.

Oppsummering
Vi skal ikke henge altfor lenge med hodet av dette. Det var en jevn kamp som kunne vippet begge veier. Modum er kanskje ett mål bedre enn oss, men de får målene sine for billig og det ødela kampen for oss. Modum blir garantert et av lagene du vil finne i interkrets til høsten. Vi veit at hver eneste kamp er knallhard, alle kampene blir jevne og små marginer avgjør. Vi skal kjempe for å bli et av lagene vi også. Forresten glad for at russetida er over og at vi kan spille kamp igjen 100% opplagte.

8.mai spilte vi kamp mot Hønefoss. Det var en kjempe jevn kamp, hvor Hønefoss fikk et mål annullert og vi bommet på straffe. Det stod 0-0 til det var 4 minutter igjen av kampen, da gikk lysene på Åssiden stadion og dermed blir det omkamp. Den spilles 8.juni kl 1600.