A-laget med fortjent seier mot Svelvik

Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Mai 2008

Åssiden seiret med 4-1 mot Svelvik mandag kveld. Seiren var fult fortjent og var i realiteten aldri truet. Det sto 1-0 til pause etter scoring av Hermansen. Ruud var frempå etter en corner og doblet ledelsen. Svelvik kontret og fikk straffe og kunne redusere til 2-1. Åssia økte etterhvert til 3-1 og 4-1 ved Tollefsen og Cetin. Dermed tok Åssia en svært fortjent seier og var det klart det beste laget i denne kampen.

Åssiden - Svelvik    4-1 (1-0)

1-0  22min Hermansen

2-0  57 min Ruud

2-1  60 min str

3-1  65 min Tollefsen

4-1  88 min Cetin

Laget: Syvertsen-Madsen, Holm, Ruud, Hougen-Tollefsen (Hansen 85), Svorkmo, Hermansen (Cetin 70)- Hegg, Walseth, Theie Bretvik (Røed 45).

Alex med nok en god kamp og scoring.
Åssiden tok en solid seier over Svelvik. Svelvik kom med stor selvtilit etter en solid 6-3 seier over IBK. Vi forventet nok en vanskelig kamp. Men vi skulle gå ut og ta tak i kampen direkte. Dette lyktes vi med. Åssia tok raskt tak og var det klart dominerende laget første halve timen. Etter 15 minutters spill skapte hjemmelaget fem store målsjanser og hadde full kontroll defensivt. Svelvik var frempå på noen dødballer men skapte ingen ting i denne perioden. Åssia fortsatt dominansen med tidvis god fotball og skapte flere målsjanser. Både Walseth og Hegg hadde store muligheter på nærmest åpent mål. Ledermålet kom etter 22 minutter. Vi frispiller bakfra, finner Hegg fremme. Hegg legger til Walseth som vender bort forsvareren. Hermansen kommer på fint løp og Walseth trer igjennom til Hermansen. Hermansen er kald og setter ballen kontrollert i mål. Et godt angrep med mange trekk og en fortjent ledelse til Åssia. Etter første 30 minutter slipper vi oss lenger tilbake på banen. Presset blir slapt. Forflytningene er ikke like gode. Dette gjør at vi slipper Svelvik inn i kampen. De kommer høyere og får mer tid til å spille opp på sin gode spiss. Dette skaper noe problem for Åssiaforsvaret. Svelvik får sin store sjanse i siste minutt før pause. Svelvikspissen får vende opp i boksen og får avsluttet, skuddet går i tverrliggeren og ut. Der er vi heldige, men samtidig hadde 1-1 til pause vært svært flattende for Svelvik. Dette viser at vi ikke kan slippe oss ned, da blir vi straffet med en gang.

Unge Cetin med scoring.
Andre omgang forsetter som den første. Åssia er det dominernde laget mens Svelvik satser på kontringer med sine gode raske spisser. De er ikke ufarlige men Åssiaforsvaret har god kontroll. Røed kommer inn for Bretvik. Dette gjør at vi får mer mulighet til å holde på ballen fremme samtidig som vi får satt backene til Svelvik under større press. Ruud øker til 2-0 etter 57 minutter. Røed vinner en duell forran kassa og sender ballen til Ruud som sette enkelt inn 2-0 målet. Svelvik får sin redusering i det 60 minutt og øyner sjansen til poeng. De vinner en duell i egen 16 mtr. Spissen legger igjen og går på løp. Han får igjen ballen og kommer i løpsduell med Hegg. Hegg er uheldig og feller spissen og klar straffe. 2-1 nå og Svelvik får ny giv. Her er vi for dårlige på returløpene. Vi må falle og nekte rom! Åssia beholder roen og fortsetter sitt spill. Får uttelling etter 65 miutter. Et flott angrep som vi utspiller Svelvikforsvaret fullstendig. Rød trer lekkert igjennom Walseth som finner Tollefsen på bakre. Tollefsen kontrollerer ballen i det åpne målet. Unge Cetin fastsetter resultatet til 4-1 på slutten. Nok et flott angrep som settes opp på vår venstre side. Cetin kommer på fint løp og blir servert av Hegg, Cetin setter ballen ballen kontant i kassa.

Åssia gjør en god kamp. Med mange gode angrep, mange store sjanser. Samtidig har vi god kontroll bakover. Svelvik er farligst på dødballer. De har en god angreptstrio, men får ikke mange sjansen i denne kampen. Åssia skaper hele 14 målsjanser mot Svelviks 4. Det mest gledelige er at gutta viser gode kombinasjoner og vilje til å angripe. Tre av målene kommer etter godt angrepsspill med mange trekk. Vi vinner en klar seier fult fortjent og er klart bedre enn Svelvik i denne kampen. Samtidig vet vi at vi må rette på en del ting inn mot neste kamp.

Neste kamp er mot Åskollen. Kampen går til fredag 23. mai kl 1900 på Åssiabanen.