Toppoppgjør mot Kollen! ÅIF – Åskollen FK (0-0) 0-1

Postet av Åssiden IF - Fotball den 26. Mai 2008

Fredag den 23 mai var det duket for toppkamp på Åssiden Stadion. Gjestene fra Åskollen lå på 2.plass med 12 poeng på 5 kamper føre kampen og hjemmelaget hadde førsteplassen med våre 13 poeng på like mange kamper. Det var en tett og jevn førsteomgang, med et sjansemessig overtok til Kollen. Andre omgang var også jevnspilt, men Kollen byttet inn matchvinnern Stokka og avgjørde kampen til deres fordel. Brekke stod som en levende vegg men klarte ikke å hindre at Åskollen tok med seg 3 poeng hjem.

Åssiden I.F mønstret følgende 11 spillere til dyst i første omgang.

Brekke

Madsen, Holm, Ruud, Hougen

Tolleffsen, Svorkmo, Hermansen

Walseth, Røed, Brettvik

1.omgang

De første 10 minuttene av kampen var preget av rolig tempo og at lagene lå og ”følte” på hverandre. Kollen trillet mye ball, mens ÅIF derimot lå noe lavere på banen enn normalt og jobbet jevnt og trutt. Etter 15 minutter dobler Kollen på vår høyre side og innlegget blir møtt av et Kollen hode men Stian Brekke redde mesterlig. I perioden fra det 10 til det 20 spilleminutt presser Kollen oss lenger bak på banen og har vel et aldri så lite overtak. I det 19 minutt har vi en brukbar mulighet da Alex header utenfor. Omgangen beste ÅIF mulighet kommer i det 24 minutt da, vi etter en frispark vinner 2.ballen etter en duell med keeper og Alex smeller i vei et skudd som treffer en Kollen spiller i hånda og med en litt mer partisk dommer hadde vi kanskje fått et straffespark her. I det 26 minuttet får ex-åifer Morten Hagen en god mulighet, men heldigvis for oss header han i tverrliggern. Kollen finner i dette angrepet mellomrommet sentralet før de triller videre ut på vår høyre side, hvor de doblet ofte i første omgang, og fikk lagt inn. ÅIF ligger fremdels lavt og kommer på sjeldne visitter da vi blir tvunget til å spille langt i store deler av første omgang. Kollen er vel det førende laget i første omgang og i det 35 minutt kommer det et direkte gjennomspill på Morten Hagen, men kommer ikke til avslutning da Blokka fra brøttet står i veien! 3 minutter senere får Kollen nok en god mulighet, da de får et frispark nesten nede ved vårt venstre corner, men nok en gang går headingen utenfor målet. Omgangen ebber ut med en corner til ÅIF som ikke gir noe fruktbart resultat og ergo står det 0-0 til pause.

2. omgang

Andre omgang starter bra for ÅIF da Matts Brettvik kriger til seg ballen fra en Kollenspiller og runder 3 Kollenspillere innenfor 16 metern, men desverre for ÅIF er avslutningen for dårlig. Her burde kunne vi gått opp i ledelsen allerede etter ett minutt av andre omgang. De første 5 minuttene av andre omgang er vi det førende laget og forsøker spille ball. Hadde vi hatt litt mer tur i denne perioden kunne vi gått opp i ledelsen. Kollen svarer i det 6 minutt da de på et frispark finner Morten Hagen på bakre som utrolig nok får lov til å dempe ballen innenfor vår 16 meter, heldigvis for oss er avslutningen for dårlig og 2.ballen etter at skuddet ble blokkert går headingen utenfor.De første 10 minuttene er preget av midtbanekrig mellom de to lagene hvor Åif har hevet seg flere hakk fra første omgang, men det er Kollen som har de store sjansene. I det 56 minutt bytter Kollen inn Stokka og de tilreisende Kollen-supporterne hadde store forventninger til denne målmaskinen. Stokka skal nemlig markere seg kun 5 minutter etter at han ble byttet inn. Svorkmo blir snytt for et frispark godt inne på Kollen sin halvdel, Kollen kontrer, men Åif gjenvinner kontrollen med Henrik som kommer i duell med tidligere nevnte Stokka og som etter min mening bruker ulovlige midler, Stokka får lagt inn og kun en fantastisk redning av Stian hindrer igjen 1-0 til gjestene. Kampen bølger litt mer frem og tilbake i denne perioden ÅIF har to halvsjanser og et skudd mot Kollen-buret blir blokkert. Etter 23 minutter av andre omgang får Matts en stor sjanse da han mottar et innlegg fra Tolleff, men avslutningen blir reddet av Kollen sin keeper. Kollen svarer i det 25 minutt og igjen er det kun Stian som mesterlig redder et skudd fra Hagen og sørger for at det fremdeles står uavgjort, 0-0. 2 minutter senere får Matts ballen på midten og setter fart og kommer seg frem til ca 20 meter fra målet og smeller i vei et skudd som går rett utenfor Kollen-buret. I denne perioden er det det ganske jevnt og sjanser i begge ender. Så kommer 5 avgjørende minutter da Kollen skal lage kampens eneste mål. Det begynner med en ny sjanse i det 30 minutt av andre omgang, men igjen varter Stian opp med en ny redning av høy klasse. I det 32 minutt faller avgjørelsen i bortelagets favør. Det blir lagt inn fra vår høyre side, men vi får klarert første forsøk føre det blir lagt inn på nytt og Stokka møter ballen med hodet og ballen går i mål utagbart for Stian Brekke.  Åif gjør et forsøk å sender Blokka opp som spiss, men det lykkes ikke og nok en gang drar Kollen med seg alle 3 poeng hjem og dermed topper de serien.

Dette var en underholdene kamp, med sjanser i begge ender og ser man nøyralt sett på det så var det kanskje en fortjent seier til Kollen, men ÅIF får likevel en sjanse til høsten å ”hevne” seg for fredagens tap.