En uke, 2 kamper og 6 poeng for ÅIF G16.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 2. Jun 2008

Etter et leit tap mot Konnerud Elite hadde vi denne uken to kamper, først mot IBK og deretter mot DBK. Det ble en hyggelig opplevelse og sportslig opptur etter poengranet mot Konnerud. Ibk slo vi med sifrene 5-1 og Dbk 4-1. To kamper med 9-2 i målforskjell på en uke er hyggelig lesing for ÅIF supportere.

Vi er inne i innspurten av vårsesongen og etter denne uka er det bare 3 kamper igjen føre det er en velfortjent sommerferie. De neste 3 ukene er våre motstandere Svelvik, Godset og Solberg.  Denne uka var som sagt de første motstanderne våre IBK og DBK.

Tirsdag 27.mai ÅIF – IBK (-) 5-1

Føre kampen mot IBK hadde vi fokus på å prestere like godt som vi gjorde mot Konnerud i første omgang. Gutta fikk besøk av ÅIF-legenden Arne Dokken i garderoben føre kampstart for å gi oss gode råd og ekstra motivasjon og tenning føre kampen. Dette var en kamp vi skulle styre fra første til siste spark på ballen og det ble en fortjent 5-1 seier. I denne kampen var vi klart best og hadde i store perioder et godt spill med fine kombinasjoner og skapte flere overtallsituasjoner som gav oss gode sjanser kampen gjennom.

Yunus

Delphine, Espen W, Morten, Ola

Mads Simen Martin

Chris Dan Sondre

Innbyttere: Lars Håkon, Foad, Espen H

Viljen til å vinne på hjemmebane lyste ut av øynene på gutta og vi tok kommandoen fra start av i kampen mot IBK forå vise hvem som er sjef på Åssia Stadion. Vi gav gass fra første spark på ballen og får allerede etter 5 minutter vår første gode sjanse. Chris kriger til seg et kast på vår høyre side godt inne å motstanderens halvdel, innkastet fra Delphine får Dan lagt inn, Martin kommer på et flott løp fra sin indreløper posisjon som han har gjort flere ganger tidligere denne våren og denne gangen sitter ballen endelig i mål! 1-0 til hjemmelaget og vi har festet grepet om kampen. Etter 17 min spiller Simen flott igjennom Dan og dessverre for oss går lobbforsøket over mål. Vi spiller godt det første kvarteret og setter opp flere overtallsituasjoner og spiler periodevis fin fotball. Vi må derimot bli enda mer nøyaktige i det kollektive forsvarsarbeidet og bli flinkere til å posisjonere oss i forhold til hverandre, prate mer med hverandre på banen og ikke bare utenfor og ikke minst opp et hakk i duellspillet. Etter 26 minutter får IBK corner, vi vinner duellen, Simen setter fart i kontringa og finer Chris som nydelig demper ballen spiler flott veggspill med Dan og kontrollert setter Chris ballen i mål. En flott scoring, med gode relasjoner og individuelle prestasjoner gir oss 2-0 ledelse. Etter 39 minutter dukker Chris opp igjen da han er frempå etter en retur på et skudd fra Dan og igjen iskaldt setter han ballen i mål. Fortjent 3-0 til hjemmelaget til halvtid.

I pausen gjør vi noen justeringer og spiller enda bedre i andre omgang og er i realiteten aldri truet i andre omgang. Vi er nærmest mål allerede etter 6 minutter da Morten skyter over etter en corner.  Bare 4 minutter senere kriger Dan til seg ballen og setter flott opp Chris som avslutter, keeper klarer å hindre det første forsøket, men Dan er frempå returen og 4-0 til ÅIF. Etter 12 minutter av andre omgang spiller vi flott igjennom Christoffer som blir dratt ned alene med keeper innenfor 16 meteren og straffe til hjemmelaget. Vi har to straffebom tidligere i år, men fra straffemerket gjør Dan ingen feil og 5-0 til hjemelaget! IBK skal få sitt trøstemål etter 31 minutter ut i andre omgang da vi prater for lite sammen og er lite bestemte i forsvarsarbeidet. Kampen ebber ut med 5-1 til ÅIF og dette er absolutt en kamp vi skal være fornøyd med.

Søndag 1.juni DBK – ÅIF (1-1) 1-4

På årets garantert varmeste dag skulle vi få bryne oss mot DBK på Berskaug. På en humpete og hard gressbane skulle denne kampen spilles kl 16.00 og sola stekte under hele kampen. Etter kampslutt viste gradestokken hele 33 grader i undertegnedes bil. Jeg vil bare stille kretsen og DBK sine baneansvarlige et spørsmål. Når DBK har en flott kunstgressbane på Øren stiller jeg hvorfor i all verden kunne ikke kampen bli spilt der?  Det er lite utviklende for gutta å kjempe mot både naturkrefter og dårlig underlag som kun innbyr til krig, lange baller og duellstyrke.

ÅIF var hvertfall det beste laget når det gjaldt innsats, vilje til å vinne og ork i et fortreffelig ferievær.

Yunus

Delphine, Espen W, Ruslan, Ola

Mads Simen Morten

Espen H, Dan, Steffen

Innbyttere: Chris, Knuttie og Sondre

Vi var alle enige om at det laget som kom til å vine denne kampen var det laget som ville mest i varmen var det laget som kom til å vinne denne kampen. Trenerteamet og laglederne er stolte over den jobben som ble lagt ned på banen idag. Viljen til å vinne og det ”å ofre” seg for laget står det virkelig respekt av. Av selve spillet er det få høydepunkter å dra fram da finspillet var ”umulig” å få til. Våre to første sjanser var det Dan som skapte fra så og si ingenting. Han kriget til seg ballen og klarte å komme alene med keeper, men desverre ingen uttelling. 1-0 kom etter 12 minutter da Morten smeller ivei et skudd fra ca 16-18 meter og med endelig litt flaks går ballen i stolpen og i keeper føre den finner veien til nettmaskene og vi leder fortjent 1-0. Vi produserer sjanser utover i kampen, men har ikke den nødvendige flaksen, dyktigheten og roen i de avgjørende situasjonene. Det skal derimot være 1-1 til pause da DBK får ei straffe som er utagbar for Yunus. I straffesituasjonen er vi for dårlig 1-1 i forsvaret og gir Yunus dårlige forutsettninger for å kunne avklare, så vi må by mer på oss selv i duellspillet og prate mer sammen for å avklare slike situasjoner.

I 2.omgang åpner kampen seg mer opp og er sjanser for begge lag. Det er vi som skal være det laget som vil mest og vinner fortjent kampen 4-1 etter ekte hat-trick av Dan i andre omgang. Hans første mål etter ca 25 min i andre omgang vinner Simen en 2.ball og trer følsomt gjennom Dan og alene med keeper gjør han ingen feil og 2-1. 3-1 scoringen kommer da Chris drar seg flott fri på vår høyre kant og finner Dan som øker til 3-1. Hat-tricket til Dan  avsluttes med et flott gjennomspill fra Ruslan og Dan gjør ingen feil og fastsetter sluttresultatet til 4-1 i vår favør.

Med dette har vi tatt 6 poeng på de to siste kampene. Prestasjonene i disse to kampene tar vi med oss videre inn mot de tre avsluttende kampene, på treninger og i kamper for både 92 og 93!