Kongsberg ble for sterke

Postet av Åssiden IF - Fotball den 9. Jun 2008

Åssiden a-lag tapte for Kongsberg fredag kveld. Kongsberg vant fortjent med 2-0. Det sto 1-0 til hjemmelaget til pause. Kongsberg var best i duellspillet og forran mål, der kamper ofte blir avgjort. Kongsberg viste seg som et robust og fysisk lag med gode spillere i alle ledd. Åssiden viste seg fra en heller svak side og slet med underlaget til tross for en helt ok grassbane.

Kongsberg - Åssiden    2-0 (1-0)

1-0  27 min

2-0 57 min

Laget: Syvertsen-Madsen, Holm (Lim 80), Ruud, Hougen-Hermansen, Tollefsen, Hansen-Hegg (Andresen 70), Walseth, Theie Bretvik (Røed 65).

Hermansen og de andre måtte se seg slått av Kongsberg.

Det ble aldri en god kamp på en helt ok naturgrassbane på Kongsberg. Men hjemmelagt var det beste laget totalt sett og vant derfor fortjent. Kongsberg var et meget robust og fysisk lag og vant de fleste dueller og andreballer. Dette gjorde at Åssia aldri fikk til sitt spill som ønsket.

Kampen var helt jevn og begge lag hadde noen muligheter den første knappe halve timen. I det 27 minutt kom Kongsbergs gode spiss løs på var høyre side og fikk lagt et flatt innlegg. Åssiaspiller kommer først på ballen men klarer ikke å avklare. Dermed går ballen noe heldig til en Kongsbergspiller som sette ballen via keeper og i mål fra 4-5 meter. Dette målet skulle og burde ha vært avværget, vi har gode muligheter til å få ballen vekk fra mål, men roter ballen til motstander. Etter dette er Kongsberg det beste laget ut omgangen.

Andre omgang sette vi fokus på duellspillet og større og tydligere bevegelser. Men det går tregt og vi klarer ikke å flytte beina fort nok i denne kampen. Kongsberg forsetter som første omgang sluttet. De vinner dueller og har god kontroll på kampen. De får uttelling i det 57 minutt. En forferdelig klarering av unge Hougen som går inn forran eget mål. Madsen taper duellen og resten står og sover. Kongsbergspissen lurer seg inn bak forsvaret og setter ballen i mål fra kort hold. Sløvt forsvarsspill og en dårlig klarering. Også dette målet burde vært unngått da vi har flere muligheter til å få ballen vekk fra egen målgård! Siste 15-20 minuttene slipper Kongsberg seg mer ned på banen. Åssia får et vist grept om ting og setter Kongsberg under et lite press. Vi skaper to store sjanser som bør settes. Jnr-spiller Lim kommer til to svært gode muligheter men er noe urutinert i avslutningøyeblikket. Dette et meget godt spill av Åssia. I tillegg har vi flerer gode muligheter, men Kongsberg er solide bakover og rydder godt opp forran egen kasse. De er gode og farlige på overgangene. Dermed vinner Kongsberg fortjent.

Kongsberg er kanskje det beste laget vi har møtt till nå, selv om hver kamp lever sitt eget liv. De er sterke i alle ledd, godt organisert og slipper mostanderen til få muligheter. Åssia gjør en heller dårlig kamp, vi er ikke med i den fysiske delen av spillet. Vi gjør en god kamp defensivt men klarer ikke å sette spillet som vi ønsker. Vi lykkes bedre i siste 15 min men setter ikke de få mulighetene vi skaper. Vi talte 8-4 i sjanser til hjemmelaget, Åssia vinner cornere med 8-5 så dette vitner om en realtivt åpen kamp med få sjanser. Kongsberg var allikevell klart det beste laget og vant fortjent. Vi ser nå fram i mot neste kamp mot HBK 2 til mandag.