Helsvart mot IBK for a-laget

Postet av Åssiden IF - Fotball den 23. Jun 2008

Det ble en helsvart 1. omgang mot særdels effektive IBK fredag kveld for Åssia. IBK ledet hele 4-0 til pause og kampen var i realiteten avgjort. Kampens store spiller og den store forskjellen på lagene var Sjørlie, som vartet opp med hattrick og mål nr. 100 for IBK. IBK var effektive som aldri før og scora på sine tre første sjanser og fikk uttelling på 4 av 5 målsjanser i første omgang. Åssia sleit med sitt spill og gjorde tingene lett for hjemmelaget.

Birkebeineren - Åssiden    5-1 (4-0)

Laget: Brekke-Madsen, Holm, Hougen, Bretvik-Hermansen, Svorkmo (Meyer 75), Hansen-Hegg (Røed 65), Walseth (Lim 55), Andresen.

Åssia var svært, svært tamme i første omgang. Forflytninger, press, duellspill, aggresivitet og vilje var totalt fraværende i hele første omgang. IBK fikk fritt frem og store rom å boltre seg på, de vant alt av dueller og fikk alt for lett spill over hele banen. Deffensivt struktur var fraværende og nøyaktigheten fremmover var syltynn. IBK forsvaret fikk lett spill, nærmest alle fremspill gikk rett i fanget på IBK stopperne. Dette gjorde at IBK kunne sette trykk på vårt forsvar. Når vi utfordret på kantene kom vi til gode innleggsmuligheter, men bevegelsen og trykket inn i 16mtr var alt for dårlig. Vi var tamme i presset og sikringsspillet var ikke til stedet, IBK fikk dermed lett spill ved sjansene. IBK setter 4 av 5 sjanser og avgjør kampen til pause.

Åssia gjør noen grep og forandringer og er et helt annet lag i andre omgang. Vi har større intensitet på forflytningene og er mer aggresive i presset. Vi skaper sjanser og er nære på flere ganger i løpet av første 15-20 minuttene. Men må vente til det 80 min før vi får uttelling. Unge Meyer drar seg elegant forbi IBK forsvaret og setter ballen i lengste hjørnet. En flott scoring. IBK legger seg lavt, og Åssia får satt press på hjemmelaget.

En skuffet ass. trener.
Åssia er i store perioder av omgangen dominerende, men får ikke reduseringene som trengs for å skape kamp. Selv om vi skaper sjanser til reduserigner så er i realiteten ikke seieren til hjemmelaget truet. IBK utnytter en feil i Åssiaforsvaret på overtid og fastsetter resultatet til 5-1.

IBK vant fult fortjent. De var klart best i første omgang og var svært effektive. Den store forskjellen var Sjølie, som setter nærmest alt han fikk mulighet på. Han holdt et høyere nivå enn de fleste andre og bør være moden for større utfordringer. Resultatet 5-1 er i overkant og et flaterende resultat. Vi teller 10-8 i målsjaner til hjemmelaget og 3-5 i cornere. Dette viser at kampen var jevnere og mer åpen enn resultatet skulle tilsi. Alt i alt var dette en kamp langt unner det nivå vi har vist og bør ligge på. Kampen viser at alle må bidra og jobbe hardt for at vi skal vinne fotballkampen!

Neste kamp er mot MIF II, onsdag 25. juni, kl 1900 hjemme på Åssiabanen. Der skal vi stå frem på en helt annen måte!