Høstjakta´s første 3 poenger. ÅIF - VIF 1-0 (0-0)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 9. Aug 2008

Høstsesongens første hjemmekamp og Vestfossen hadde tatt turen ned fra Øvre Eiker denne lørdagen for å måle krefter mot ÅIF. Det skulle bli en jevnspilt kamp i målprotokollen, men sett med blå-hvite øyne føler vi at det ble en fortjent 1-0 seier til hjemmelaget. Kampen var preget av mange tøffe dueller, stor innsats og vilje hos begge lag. Dagens gladeste ÅIF-gutt var nok Henrik Hougen som ble dagens eneste målscorer.

Åssiden I.F – Vestfossen I.F 1-0 (0-0)

1-0    75min    Hougen

Laget: Syvertsen-Hougen, Ruud, Holm, Andresen-Hermansen, Cetin (Hansen 20), Tollefsen- Bretvik (Madsen), Hegg (Røed 83), Walseth.

ÅIF var fast bestemt på å ”hevne”  poengtapet fra sist serierunde, der vi mistet 2 poeng på overtid, hjemme mot Vestfossen idag. Vi visste godt hva som ventet oss i fra Vestfossen og måtte være med fra start av i dagens kamp og ”melde oss på” i dueller og innsats.

Det første kvarteret var ÅIF det klart førende laget og spilte seg til flere gode sjanser på både corner og etter flere gode innlegg. Nærmest var nok Alex og Blokka som begge hadde gode muligheter til å gi oss ledelsen, men ballen ville ikke inn. Ahmed må ut med skade etter bare 19 minutter og Øystein Hansen kommer inn sentralt på midten. Vi produserer store sjanser og bør ta ledelsen det første kvarteret, men Vestfossen holder unna og kommer mer inn i kampen utover i første omgang. De var spesielt farlige på sine overganger og kontringsspill. Etter ca 30 minutters spill mottar Matts ballen på vår venstre side, spiller inn i midten til Øystein H som setter opp Tolleff, men skuddet blir blokkert utenfor, på cornern får Blokka gå opp helt alene, men header rett utenfor lengste stolpe desverre og fremdeles 0-0. Som sagt var Vestfossen farlige på kontringene sine og i det 34 minutt er de ca 30 cm unna scoring da vi glipper litt i presset og blir ryggende litt, det resulterer i ett innlegg fra vår venstre side og hvor totalt umarkert Brenden dukker opp på bakre stolpe og er bare cm unna å treffe innlegget. Etter 36 minutter bør Tolleff score da han får ballen på en retur og totalt upresset innenfor 16 metern presterer å skyte ballen utenfor mål, dette var nok en stor misbrukt sjanse for hjemmelaget. 2 minutter senere bryter vi i svært gunstig posisjon der Walseth mer eller mindre får ballen servert av en Vestfossen forsvarer som trer gjennom Hegg som kan skyte direkte, men velger å dra av keeper, men får ballen litt for langt foran seg og nok en misbrukt ÅIF sjanse og dermed står det 0-0 til pause.

Andre omgangen er ganske så lik den første hvor ÅIF trykker store deler av omgangen og Vestfossen kontrer seg til farlige sjanser. Allerede etter 3 minutter kommer vår første store sjanse da Øystein H drar seg forbi 3 motspilere og smeller skuddet like over tverrliggeren i  lengste hjørnet. Bare sekunder senere i neste angrep ruller opp over vår venstre side og Øystein H får lagt inn foran mål og det er helt utrolig hvordan vi klarer å unngå å bryte ballbanen og score mål ved denne anledningen. 3 minutter senere har vi frispark fra god posisjon, ca 22-25 meter fra mål, men Espen A smeller ballen ikke bare over mål, men over nettet bak mål også. Så er det Vestfossen sin tur og på en overgang med påfølgende flott innlegg, som glir av foten til spilleren og faktisk blir et farlig skudd som Wienern får vippet over tverrliggern.

Vi var farlige på flere cornere denne ettermiddagen og på en corner i det 57 minutt header Henrik H ballen forbi lengste stolpe og fremdeles 0-0. Tilslutt skal fansen få valuta for inngangspengene for i det 75 minutt skal hjemmelaget gå opp i ledelsen. Hegg kaster som normalt langt inn og Henrik H stusser ballen i lengste hjørnet og tilskuerne går amok på Åssiden Stadion da hjemmelaget tar 1-0 ledelsen over Vestfossen. Etter denne scoringen bølger spillet frem og tilbake og Vestfossen gir seg ikke og gir oss kamp helt ut til det 90 minutt og litt tillegg, men tilslutt kan hjemmelaget feire en ny 3 poenger med flott allsang i garderoben etter kampen.

Dette var en kamp som var preget av tøffe dueller og innsats i samtlige 90 minutter fra begge lag. Når vi får satt spillet vårt kommer vi til brukbare sjanser og bør score flere mål enn hva vi gjorde idag. Som i kampen mot Slemmestad er det kun det å sette scoringene som mangler i første omgang. Vi må jobbe videre å utvikle spillet vårt videre, sette tøffere krav til presisjon i pasningene og forbedre avslutningsferdighetene for å gjøre det enklere for oss selv og laget.