Høstsesongen er igang for G16. Jevnaker - ÅIF 5-4 (4-3)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Aug 2008

Skuffelsen over vårens interkretskvalifisering hadde lagt seg og høstsesongens første kamp var et faktum denne tirsdagskvelden borte mot Jevnaker. Gutta var sommerbrune, noen hadde trent mer enn andre denne sommeren og med 93 lagets gode innsats i Sandar Cup med flotte prestasjoner gjennom mange kamper og skader/ferieavvikling stilte vi med kontrollert nervøsitet til dyst mot Jevnaker. Pauseresultatet var 4-3 og sluttresultatet 5-4 i hjemmelagets favør.

Med et godt antall forfall pga skader og ferieavvikling dro vi oppover med 13 spillere til Jevnaker denne tirsdagen. G93-laget kom rett fra flotte prestasjoner i Sandar Cup med tunge bein så vi var klar over at denne bortekampen kunne bli vrien resultatmessig. Vi ble enige i forkant om å la ballen ”gjøre jobben” og sette fokus på nøyaktighet i pasningsspillet. Vi ble overrasket over en lite lang, men bred bane og i tillegg til JIF sin spillestil så vi endret formasjon midtveis i første fra 4-4-1-1 til 4-3-3 for å skape rom, bedre bredde i spillet og skaffe oss flere oppsspillspunkter fremover på banen. Vi tar likevel ledelsen 1-0 da vi spiller gjennom Dan som gir oss en flott start på kampen. Jevnaker lå lavt og når vi er for unøyaktig i oppspill fra egen forsvarsrekke kom de til noen farlige brudd. Utligningen kom derimot hvor vi taper en ball på midten en Jevnaker-spiller smeller til fra ca 30 meter som går i en flott bue og er utagbar for Sander.  Jevnaker stresset med å løfte laget etter de hadde klarert bakfra så de åpnet mye bakrom for oss å benytte i tillegg til at de forflyttet seg sent sideveis. Så når vi klarte å være presise i pasningene fremover på banen skapte vi gode sjanser ved flere anledninger og hadde mange gode sjanser i første omgang. Jevnaker lå som sagt lavt og forsøkte å fremprovosere brudd og kontre hurtig når sjansen bød seg. Så det ble med mine øyne en god treningsøkt i det å ”styre” fotballkamper, hvor vi måtte jobbe med frispillinger fra forsvarsleddet på bevegelse foran ballfører, etterhvert fikk vi stopperne til å ta ut dybde når backene hadde ballen så de også fikk en mulighet på bevegelse bak ballfører. Vi slapp desverre Jevnaker altfor lett til og vi ble brutalt straffet for egne feil. Deres første mål kom på langskudd som er vrient å gjøre noe med, men vi er litt for passive i presset på balfører, mål nr 2 er vi igjen for snill i presset på ballfører og han får tråkle seg gjennom MANGE blå-hvite og avslutter i mål. Mål nr 3 var en personlig feil, hvor vår involverte spiller blir litt ubesluttsom og spiller for løst tilbake mot Sander, ballen blir plukket opp og satt i nota. Mål nr 4 er markeringsfeil på corner. Mål nr 5 er et stk håpløst idømt straffespark som Sander nesten redder. Våre mål blir scoret av Dan med hele 3 mål og Simen som styrer inn en corner på første stolpe.

Så når vi i neste uke har litt mer energi i beina, mer skjerpet i hodet og tar med oss den læringen vi fikk i det å styre kamper så skal vi løfte oss i neste kamp til mandag mot Glassverket.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.