En god omgang ga seier over Solberg

Postet av Åssiden IF - Fotball den 25. Aug 2008

Det ble en grei 5-3 seier over Solberg for a-laget på lørdag. En meget god første omgang la grunnlaget for en grei seier. Åssia gikk til pause med en solid 4-1 ledelse. Selv om andre omgang var av variabel kvalitet og Solberg kom mer med i kampen var seieren aldri truet. Målene ble ekspedert av Theie Bretvik (2), Hougen (2) og Walseth.

5-3  90 min

Lager: Syvertsen-Andresen, Holm, Madsen, Hougen-Tollefsen (Hansen 74.), Cetin (Lim 80.), Hermansen-Walseth, Hegg, Theie Bretivk (Flåterud Johansen 77.).

Den store forskjellen på lagene var første omgang. Åssia kjørte over et tafatt Solberglag. Åssia skapte mange sjanser og gikk til pause med en solid 4-1 ledelse. Solberg skapte ingen ting denne omgangen. Solbergmålet kom ved en gedigen gavepakke fra åssiaforsvaret. Åssia starte kampen meget godt og skapte store sjanser nesten fra første angrep. Etter 14 minutter tar hjemmelaget ledelsen. Walseth plukker opp ballen på bakre stolpe etter corner. Sender ballen i støtte til Madsen som sendte et godt innlegg. Hougen kommer fint fri på bakre og kan heade ballen i mål. Et fint angrep. Kvarteret senere har Åssia kampens fineste angrep. Frispilling på venstre kant, Cetin vender spillet glimrende ut til Tollefsen. Andresen kommer i støtte og sender i vei et glimrende innlegg. Theie Bretvik kommer fint inn og kan heade ballen i mål bak en sjanseløs Solbergkeeper. Rett og slett et vakkert angrep med mange pasninger. Åssia dominerer fullstendig nå. Hougen er på plass på en ny corner etter 30 minutter. En presis corner fra Andresen, Hougen på første stolpe stusser ballen i mål. Minutter før pause skal vi kontrollere inn en 3-0 ledelse. Men unge Cetin er uheldig og slår en feilpasning bakover. Solbergspissene snapper ballen og utnytter sjansen til å redusere til 3-1. Bare sekunder etter blir solbergforsvaret nervøse igjen. Hermansen presser forsvaret til feil og Theie Bretvik utnytter dette ved å sette inn 4-1 og fastsetter pauseresultatet.

Vi gjennomfører en meget godt omgang mot et tafatt Solberglag. Vi har full kontroll defensivt og skaper mange klare sjanser fremmover. Og ikke minst vi setter sjansene i mål! Svært gledelig er at vi ser igjen ting som vi har snakket om og trena på!

Ung, gammel og ung...

Andre omgang er jevn spillemessig. Vi har god kontroll defensivt. Vi slipper oss mer bakover og gir initiativet til Solberg, uten at de skaper all verden i første del. Etter 58 minutter sette vi den 5. i goalen. Hougen spiller fint opp til Hermansen som vender lett bort sin motstander. Sender ballen til Tollefsen som sener en glimrende ball til Walseth. Walseth ufordrer direkte og sender ballen i mål fra 16 meter. Kampen er i realiteten over. Etter dette slipper vi tak i kampen. Bevegelsene og intensisteten blir borte og Solberg tar over mye av spillet. De får en lett redusering ved frispark direkte i mål. Vi blir baktunge og Solberg kommer lenger og lenger inn i vår 16 meter på avslutingene. Syvertsen i mål varter opp med et par glitrende redinger. Solberg får ytterligere en redusering på overtid og fastsetter resultatet til 5-3.

Siste halve timen av andre omgang slipper vi tak i kampen og gir alt for mye til Solberg. Vi blir unøyaktige både offensivt og defensivt. Vi gir fra oss presset og avstandene i ledd og mellom ledd blir for store. Dette gir rom til Solberg som skaper noen gode sjanser i andre omgang. Hermansen får sitt andre gule i kampen kvartert før slutt. Dette er med på å gi Solberg mer rom. Men vi må jobbe med å holde intensiteten og agresiviteten oppe. Seieren var aldri truet men vi må rette på de siste 20-30 minuttene. Slipper vi oss ned så blir vi straffet. Vi må rette opp den defensive strukturen og forflytningene på hele laget. Men kampen sett under ett er godkjent og tar en fult fortjent seier.

Neste kamp er Svelvik, lørdag 30/8 kl. 1500 i Svelvik.