Helsvart og fortjent tap mot Svelvik

Postet av Åssiden IF - Fotball den 1. Sep 2008

Det ble en trist forestilling av Åssiagutta denne lørdagen. Svelvik var effektive og kontrollerte oppgjøret. Åssia presterte nærmest årsværste i denne kampen. Svelvik viste god moral og hadde mye større vilje og intensitet i sitt spill og vant fult fortjent.

Svelvik - Åssiden    4-0 (2-0)

1-0  7 min Salvesen

2-0  30min str Dammen

3-0  50 min Dammen

4-0  80 min Dammen

Laget: Syvertsen-Andresen, Holm, Ruud, Hougen-Tollefsen (Meyer 65), Madsen, Hansen (Røed 55), Walseth, Hegg, Theie Bretvik (Johansen 75).

Personlige feil og dårlig engasjement preget Åssialaget denne kampen. Vi viste hva som ventet men vi så ikke ut til å være forberedt på hva som kom. Svelvik får en pangstart med en gavepakning av de sjeldne allerede etter 7 minutter. Holm misser på et enkelt mottak og serverer Svelvikspilleren ballen. Svelvikspilleren avanserer og banker ballen i krysset fra 17-18 meter. En unødvendig scoring som burde vært avverget. Etter dette overtar Åssia spillet og spiller seg til mange innlegg, men mulighetene blir spolert med dårlig trykk og bevegelse i boksen og upresise innlegg. I denne perioden har vi mange dødballer men klarer ikke å utnytte dette. Svelvik tar over i en periode etter ca 30 minutter. De klarer å bite seg fast og får straffe etter en unødvendig tackling av unge Hansen. Hansen tackler en spiller som er feilvendt og på vei ut av 16 meteren. Nok en personlig feil. Dammen gjør ingen feil og smeller ballen i nettet. Etter dette kontrollerer Svelvik det aller meste. Rett før pause bli imidlertid Åssa snytt for en klar straffe. På en corner blir Holm dyttet langt inn i mål i det han skal sette ballen i mål. Utrolig nok lar dommeren dette passere.

Det samme skjer med Røed rette etter pause, klar armbruk av Svelvikforsvarer som dytter Røed i det han skal sette pannen til. Her blir vi snytt for to klare starffer som kunne ha endret kampbildet. Men så skjer ikke, Svelvik forsetter å vise stor entusiasme i sitt spill og kontrollerer kampen. Nok en personlig feil skjer i forkant av 3-0 målet. Vi misser enkelt på egen banehalvdel og forsvaret er av den tamme sorten og Dammen kan enkelt sette inne 3-0. 4-0 kom etter et frispark fra Svelviks banehalvdel. Svelvikspissen får ta ned ballen i fred og ro og kan igjen lett sette ballen i goalen. Og fastsetter sluttresultatet til ydmykende 4-0.

Svelvik vinner fult fortjent mot et svært tamt Åssialag. Svelvik viser stor entusiasme og vilje i sitt spill. Åssia blir presset høyt og får ikke til sitt spill i det hele tatt. I tillegg er vi sene i forflytningene og har ikke nok trykk i duellspillet. Vi gjør for mange personlige feil i avgjørende faser i kampen, dette gjør det ekstra lett for Svelvik. Vi skal glemme det meste av denne kampen og justere oss inn mot neste kamp. Denne kampen kan vi ikke være bekjent av!

Neste kamp: Åskollen fredag 5. september kl 1900, Glassverket kg.