Ran på Glassverket fredag kveld.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 8. Sep 2008

Åskollen og Åssiden møttes til toppkamp fredag kveld. Åskollen kunne lang på vei avgjøre avdelingsseieren med 3 poeng i denne kampen. Åssiden måtte vinne for å skape litt spenning. Åssiden var best i stort sett alt i denne kampen bortsett fra det viktigste, målene. Åssiden spilte fotball, skapte sjansene men Åskollen stod for målene. Og dermed leder de fortjent avdelingen med 11 poeng.

Åskollen - Åssiden 2-0 (1-0)

1-0  10min Hagen

2-0  87 min Moldvær

Laget: Syvertsen-Andresen, Holm, Madsen, Hougen-Hermansen, Cetin, Theie Bretvik-Hegg (Meyer 75), Røed, Walseth.

Det ble et god og spennende kamp på den nye flotte kunstgressbanen på Åskollen. Åskollen startet best de første 12-13 minuttene. Åskollen utnytter feil i Åssiaforsvaret etter 10 minutter. En dårlig avklarering av Åssia ble plukket opp av Åskollen. Moldvær runder forbi Hougen og legger 45 g ut, Hagen smeller til og setter ballen kontant i mål. Åssia jobber seg mer og mer inn i kampen og tar over styringen i siste halvdel av omgangen. Åssia presser Åskollen tilbake på banen og skaper flere muligheter. Den støste sjansen har imidlertid Røed som utnytter en feil i Åskollenforsvaret. Røed snapper ballen, lurer keeper og en forsvarspiller, skal sette ballen i mål, men en Åskollenspiller kommer i mellom ballen og mål. Åskollen er best i første halvdel men Åssia er best i andre halvdel av omgangen. Omgangen ender med en noe flatterende 1-0 ledelse til hjemmelaget.

Røed dominerte.
Var ledelsen flatterende til pause så var sluttresultatet et ran! Åssia var best i hele omgangen og skapte mange store sjanser. Åssia presser Åskollen i nærmest 45 minutter. Blå/hvit står for spillet og sjansene men hjemmelaget scoret målet. Hjemmelaget har i perioder nok med å få ballen vekk fra egen forsvarsone. Selv om Åssia var klart best i denne omgangen så er Åskollen aldri ufarlige. De er farlige på dødballer og med Moldvær på banen vil de alltid skape muligheter. Åssia har allikevel de største og fleste sjansene. Walseth, Røed, Hougen, Hermansen, Holm har alle store sjanser. Endten strøk ballen like utenfor eller så vartet Åskollenkeeperen opp med noen feberredinger. Avgjørelsen skulle komme bare noen minutter før slutt. Åssiden presser på og sender mange spillere frem på banen. Åskollen kontrer, tidlig innlegg, Åssia er undertall i boksen. Moldvær lurer seg mellom Andresen og Madsen og header føltsom inn innlegget.

Cetin god på midten.
Resultatet står ikke i stil med prestasjonene. Selv om vi taper med to mål, er vi godt fornøyd med prestasjonen i denne kampen. Vi viser at vi kan spille god fotball mot en god og fysisk sterk motstander. Når vi ikke scorer på de store sjansene vi skaper går det ofte som det gikk i denne kampen. Åskollen hadde matchvinnere i begge ender av laget, derfor vinner de. De leder nå med 11 poeng og det er ikke tilfeldig. De avgjør jevne kamper og vinner derfor avdelingen.

Vi er godt fornøyd hvordan spillerne responderte etter en svak kamp mot Svelvik. Vi beviser at vi har et godt nivå inne, utfordringen er å bli mer stabile på dette nivået, og ikke minst score på sjansene!

Neste kamp er mot Konnerud på Konnerud kg, mandag 15. sept. kl 1900.