Postet av Åssiden IF - Fotball den 9. Sep 2008

ÅIF G 16 har hatt 3 kamper siden sist referat. Et surt hjemmetap mot Glassverket, en deilig hjemmeseier og Konnerud og en festaften mot Nesbyen borte.

Surt hjemmetap mot Glassverket

ÅIF – Glassverket (0-1) 0-1

I høstsesongens første hjemmekamp skulle vi måle krefter mot Glassverket, som gjorde sine saker svært bra på vårsesongen og kom på 2.plass i 1.divisjon kun plassert Skiold. Kampen gikk på stadion og vi var veldig opptatt av at vi skulle løfte oss opp fra den middels prestasjonen mot Jevnaker borte i første kamp som vi tapte ufortjent 5-4. Det var tydelig allerede etter de første 5 minuttene at Glassverket utvilsomt var et solid lag som ville gjort sakene sine godt i kvaliken til interkrets denne våren. De hadde stor bevegelighet, varierte klokt mellom kortere og lengre pasningsvalg og jobbet hardt fysisk. De krydret det hele med spillere med gode individuelle ferdigheter og så det ble en jevnspilt og morsom kamp for de fremmøte tilskuerne. Kampen var preget av tøffe dueller og mye godt spill fra begge lag. Det var sjanser til begge lag i første omgang, men det var dessverre bare Glassverket som klarte å score mål, målet var i tillegg litt av det heldige slaget der vi gjør en feilvurdering i markering og press i midtbaneleddet som gjør at det blir et gjennomspill hvor Yunus blir noe sen i utrusningen og Glassverket spilleren får sette ballen bak Yackici.

Når vi kun ser på resultatet er det skuffende at vi ikke klarer å score mål i denne kampen for vi hadde mange gode målsjanser og burde absolutt ha hatt et bedre resultat i denne kampen. Når vi ser på egen prestasjoner har vi tatt flere steg i riktig retning fra våren. Vi er blitt dyktigere i pasningsspillet, både med og uten ball. Det vil si at de andre spillerne rundt ballfører beveger seg mer riktig i forhold til ballfører og ”bevegelsen utløser” pasningen. Vi er blitt flinkere til å vende/vri spillet når vi kommer i trange posisjoner og fremkommer som et mer ”spillende” lag enn tidligere. For å løfte oss videre på dette, må tempoet i pasningene bli hurtigere slik at vi skaper større bevegelse i motstanderlaget som vil skape fordeler for vårt offensive spill ved å muliggjøre bedre pasningsalternativer for oss. Vi må bli flinkere til å sette sjansene våre. Det har vært litt av kjennetegnet for oss denne våren at vi trenger mange sjanser for å score mål.

Det blir spennende å se utviklingen videre på pasningsspillet med tanke på bevegelse og nøyaktigheten i utførelsen av dette. Kampen mot Glassverket var jevnspilt og jeg synes absolutt at vi kan gå med hodet høyt hevet etter denne kampen selv om det ble ett surt tap.

Kollektiv seier over Konnerud!!

Åssiden – Konnerud Gutt Elite (3-0) 5-2

Etter vårsesongenes kamp mot Konnerud visste vi godt hva som ventet oss da Konnerud gjestet Åssiden Stadion, ergo stilte vi godt forberedt til denne kampen og det gikk veien denne gangen mot Konnerud og et bittert tap ble ”hevnet” på hjemmebane.

Vi tok føringen allerede etter 3 spilte minutter da Mads setter ballen i mål etter et flott angrep og Simen har målgivende. Vi hadde tatt med oss det vi gjorde bra mot Glassverket og var det klart beste laget på banen i første omgang. God kollektiv bevegelse uten ball og nøyaktighet i pasningsspillet. Det førte til at Konnerud måtte løpe mye uten ball og jage brudd, hvilket ikke var en lett jobb i første omgang da vi gjorde en meget god figur pasningsmessig. Vi må derimot tilstrebe oss høyere balltempo for å kunne oppnå pasningsalternativer fremover på banen bedre når vi ”holder” ballen i laget. Samtidig klare å variere mellom det å true bakrom langt tydeligere både fra kant og mellomrommet fra indreløper. Etter 17 minutter scorer Christoffer vårt 2-0 mål og sitt første for kvelden da han rager høyest på ett innlegg fra Espen K.W og styrer headingen i det lengste hjørnet utagbart for keeper. 3-0 kom i det 33 minutt da Håkon slår en corner som styrer inn etter at Andreas kommer på et løp på bakre stolpe. Som sagt stod det 3-0 til pause og vi styrer denne første omgangen totalt og Konnerud justerte en del i pausen som gjorde at det ble jevnere i andre omgang. Konnerud fremkom i et nytt antrekk etter hvilen, nemlig arbeidsantrekket og gjorde det ikke lett for oss i starten av 2.omgang. De vant plutselig igjen dueller og vi mistet mye av rytmen i pasningsspillet slet innledningsvis, vi ble stangende på Konnerud sin banehalvdel uten å få avsluttet våre angrep godt nok. Konnerud reduserte til 3-1 i det etter ett flott angrep, Dette målet satte fart i Konnerud og kun 3 minutter etterpå reduserte de til 3-2 da vi blir straffet for å ligge feilplassert. Så tar vi gradvis over igjen etter min mening og får ett korrekt idømt straffespark da Chris blir felt, unggutten har ingen nerver overhodet og setter straffen trygt i mål. 4-2 til hjemmelaget. 5-2 og sluttresultatet for denne forestillingen skulle Chris sette da han er lur på en retur fra et tungt frispark fra Kevin.

Endelig kom høstsesongens første seier etter to tap. Henholdsvis mot Jevnaker og Glassverket. Vi har forbedret pasningsspillet vårt betraktelig og dette skal vi utvikle videre og kjempe hardt om alle gjenværende poeng denne høsten. Vi skal tørre å være gode denne høsten. For å være det ligger innsats alltid til grunn for en god opplevelse, ingen vinner fotballkamper alene uansett om man scorer 4 mål, det er den kollektive innsatsen krydret med de individuelle ferdighetene til spillerne som sørger for underholdning. Vi må jobbe videre!

ÅIF – Vi skal bli bedre!

Første borteseier på høstjakta!

Nesbyen – ÅIF (0-3) 2-7

Vi reiste med 12 glade gutter til Nesbyen og skulle krige om 3 poeng. Dette skulle bli vår første ”stang inn kamp” denne sesongen. Dette var kampen hvor ”alt” skulle gå vår vei fra første spark på ballen. Lagene kjenner litt på hverandre det første kvarteret, men føler vel likevel vel at det er vi som har full kontroll på Nesbyen. Vi omstiller oss fint fra forrige kamp der vi spilte mye langs bakken til en mer krigerkamp denne tirsdagen, i det minste det første kvarteret. I det første kvarteret er det relativt jevnspilt, men så tar lagmaskineriet ÅIF over. 17 minutter og vi kriger til oss ballen midt på  banen trer gjennom Dan, han løper fra alt og alle (til og med friidrettsutøverne som trente på 60 meter på løpebanen ved siden av banen) og banker ballen i hjørnet fra 20 meter og 1-0 til ÅIF. Vi får satt kampen slik som klisjeen heter, vi vinner stort sett alle dueller, Ruslan dominerer stort som stopper og rydder opp i god stil. Dan gjør en fantastisk god kamp og herjer med Nesbyen forsvarerne og gjør som han vil i denne kampen. Dan gjør 2-0 etter et flott gjennomspill fra Martin og alene med keeper gjør han absolutt ingen feil etter 22 spilte minutter. Vi har full kontroll på kampen i første omgang og de få gangene Nesbyen kommer på farlige anledninger står Yunus som en levende vegg. Dette gjør at vi skal øke til 3-0 etter 35 minutter. Dan gjør ekte HAT-TRICK da han kriger til seg ballen og lobber over keeper. Denne første omgangen var virkelig bra og vi har full kontroll på denne omgangen. Det vi snakker om i pausen er det å fortsette andre omgangen slik vi avsluttet første og nullstille oss inn mot andre omgang og vinne den også.

Nesbyen hadde fått korrigert seg noe i presset det første kvarteret og gav oss noe motstand i denne perioden. De reduserer i det 47.minutt da vi pga dårlig samhandling, vi presser en og en og er i tillegg alt for svake i forsvarsspillet 1 mot 1. Dette kommer som et resultat av at vi sideforskyver for dårlig i situasjonen i forkant. Vi bruker kun 8 minutter på å svare for i det 53.minutt bruker Dan vår høyre kant og bedriver litt magi og setter opp Andreas som på første touchen setter ballen kontrollert i lengste og 4-1 til ÅIF. Etter dette sovner vi litt og er fornøyde med å lede 4-1 og blir noe sløve i presset hvilket resulterer i en redusering og 4-2. Vårt 5. mål for kvelden skal Andreas score da han vinner ballen og avanserer fremover på banen og kontrollert setter ballen i lengste hjørnet utagbart for keeper etter 66.minutter. Dagens 6 mål og DAN sitt 4.mål for dagen kommer etter at Nesbyen står og sover da Simen med frispark fra egen halvdel finner Dan på et rolig gjennomløp som igjen er alene med keeper og lobber rolig og kontrollert i mål. Dagens siste mål er resultatet av et meget godt pasningsspill, Simen finner Dan som på kanten drar på seg 3 spillere og setter opp Steffen som bredsider inn målet og fastsetter inn resultatet til 7-2 til ÅIF.

Dagens 12 blide ÅIFere som kunne reise hjem til Drammen med en fortjent seier var, Yunus, Ola, Ruslan, Andreas, Espen K.W, Espen H, Simen, Martin, Håkon, Morten, Dan og Steffen. Etter en slik kamp er man uten tvil nødt til å nevne Dan, der han scorer hele 4 mål og setter opp 2. Det vil si at han var involvert i hele 6 av 7 mål.

Dette var virkelig en kamp hvor alt stemte for oss og jeg gleder meg til å se og oppleve neste kamp med dere.