Imponerende viljestyrke av ÅIF G16 ! ÅIF – Liungen (1-2) 4-3

Postet av Åssiden IF - Fotball den 10. Sep 2008

Det skulle bli en tett, jevn og spennende kamp mot Liungen denne regnfulle kvelden. Høsten er kommet til Åssia og tradisjonen tro er Åif G16 også et høstlag i god gammel Åssia-ånd. Vi startet kampen klart best og tok ledelsen, men Liungen ledet 2-1 til pause. I pausen kom den berømte ”Smurfefønern” og gutta snudde kampen til vår fordel og kunne gå av banen seirende med 4-3.

En regntung kveld, flomlys, høststemning med Champions league og rypejakta er igang for ÅIF G16 sine glade gutter. Det var lite tribunestemning som minnet oss om CL, men flomlys var det i det minste. Gjestene denne kvelden var Liungen sitt G16 lag og vi gjorde det vrient for oss selv denne kvelden. Dagens tropp var følgende:

Yackici, Andresen, Nilsen, Tandberg, Krengnes-Winge, Knudsen, Westlie-Gundersen, Sørlie, Ekelund, Olsen, Berg-Hansen, Muratovic, Bawli, Hansen.

Vi er inne i den berømte ”dytten” og vi var forberedt i forhold til hva som ventet oss fra våre gjester denne kvelden. Vi skulle forsterke de positive tingene vi har hatt i de siste kampene med tanke på vårt offensive spill og skjerpe inn på den defensive arbeidsinnsatsen. Vi ønsker kontinuerlig å utvikle oss videre og la inn et ”nytt” fokus område når det gjaldt defensiv jobbing fra våre kantspillere som vi fikk godt til i denne kampen. Vi var klart det beste laget på banen de første 20 minuttene og som ofte sliter vi å omsette sjansene vår i mål. Vi tok ledelsen på vår 3 store sjanse etter 9 minutter da Espen K.W spiller fint gjennom Dan som setter ballen i mål og 1-0 til kveldens vertskap. Vi spiller enkelt og hurtig langs bakken og Liungene må løpe jagende etter ballen og vi finner stadig oppspillspunkter fremover på banen og gjør det enkelt for oss. Etter 20 minutter velger vi derimot å sku av brytern og Liungen kjemper seg inn i kampen da de på en blå-kopi av vårt frispark utligner til 1-1. Vi gjør ikke som vi er blitt enige på slike frispark mot oss. Vi er utrolig passive og lite preget av innsats den siste halvdelen av første omgang og vi blir stresset og begynner å gjøre ting vanskelig fremover på banen og blir brutt gang på gang. Liungene går til pause med sifrene 2-1 da de scorer på en corner hvor vi er for sløve i markeringene og hele 3 liunger får stå alene.

I pausen gjør vi noen få justeringer og i andre omgang er det nesten bare ett lag på banen. Vi hadde ett delmål og det var å score det første målet innen 10 minutter. Vi scorer utligninsmålet allerede etter 3 minutter av andre omgang, da Dan smeller inn et frispark fra ca 20 meter og igjen står vi likt i målprotokollen, vi ønsket ikke å spille uavgjort, men VINNE Åif fortsetter med å spille fotball med større engasjement, vilje og innsats utover i andre omgang og vi tar over kampen igjen. På et utspill som kommer litt for kort er vi igjen passive i duellen som burde oppstått og en Liungen-spiller får headet gjennom til en spiller som kommer på et løp mellom vår back og stopper og setter ballen ukontrollert rundt Yunus i lengste hjørnet etter 53 av 80 spilte minutter. Derfra og ut er det stort sett kun snakk om Åssia, lagmaskineriet som jobber hardt og aldri gir opp, vi produserer massevis av sjanser, men ballen vil ikke i mål, føre broren til Thomas W.Gundersen scorer etter en flott soloprestasjon av Dan. Dan lurer seg forbi to-tre spillere kommer ned til den berømte dødlinja og legger klassisk ut i 45 grader der ”Spielfuehrer” Mads venter og reduserer til 3-3 etter 67 spilte minutter. Derfra og ut produserer vi fremdeles store sjanser og jager seiersmålet og både i det 72 og 74 minutt har vi store sjanser hvor vi burde ha avgjort kampen. Men det er Morten Sørlie som skal bli dagens matchvinner hvor han setter inn en retur fra et frispark. Frisparket ble skutt hardt og flatt av Dan, keeper må gi retur og etter 3 skudd i tverrligger banker Maskin-Sørlie ballen i mål og 4 minutter føre slutt leder vi fortjent 4-3.

Liungene var stort sett på sporadiske angrep i andre omgang, men det er vi som er det beste laget andre omgang og som etter min mening fortjent drar inn skuta til havn og en ny 3-poenger. Det ble mer jevnspilt enn hva jeg ønsket, men både Eivind og Smurf er veldig fornøyde med nok en seier. I perioder spiller vi ”god” fotball, det er når vi klarer å beholde roen, opprettholde pasningskvaliteten og bevege oss med og uten ball. Vi slipper desverre inn for lette mål og må justere litt i forsvarsarbeidet på treningene. MEN alt i alt 3 kamper på rad uten tap og 9 fortjente poeng til gutta! Neste utfordring er Svelvik på bortebane den 16.september.