Jevnt på Solbakken stadion - Svelvik – ÅIF G16 (1-0) 3-2

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Sep 2008

Det ble en jevnspilt kamp mot Svelvik på bortebane, men desverre tok Svelvik det lengste strået og beholdt 3 poeng på hjemmebane. Det stok 1-0 til pause på en meget tvilsom straffe til hjemmelaget, Åif maktet å redusere til 1-1 ved Steffen A i andre omgang, føre Svelvik putta to mål, vi reduserte på en frispark-suser av Kevin til 3-2 5 min føre slutt.

Etter 3 seire på rad, skulle vi på tur til Svelvik og møte laget som kom på 5 plass i vårens interkretskvalikk. Det forrige møtet med Svelvik ble vi slaktet og sendt hjem til Åssia med hele 7-2 tap. Svelvik har et godt lag, med flere gode spillere med flotte ferdigheter og et tydelig måte å spille fotball på så vi var bevisst på hva vi skulle jobbe med i denne kampen.

Vi stilte med en 13 mann sterk tropp, men Andreas måtte kaste inn håndklet etter bare 15 minutter da han var plaget av sykdom.

Yunus, Ola, Ruslan, Kevin, Espen K-W, Morten, Mads, Simen, Andreas, Martin og Dan var de 11 som startet og på benken hadde vi Steffen og Delphine.

Det var Svelvik som startet best i denne kampen og vi lå noe lavt og jobbet hardt og klarte å forhindre at Svelvik kom til de store sjansene i løpet av første omgang, når de kom til sjanser var Yunus på plass og ryddet godt opp. Når vi derimot vant ballen ble for upresise i våre valg og bare lempet ballen uten adresse og trykket ikke etter så Dan ble løpende alene på topp uten noe hjelp fra resten av laget. Når vi etterhvert vant ballen i gunstig posisjon og klarte å holde ballen langs bakken og var nøye i pasningsspillet kom vi til noen farlige sjanser. Hvilket skjedde allerede etter 4 minutter da Mads ble spilt gjennom og klarte dessverre å slå til corner på skuddforsøket.  Som nevnt tidligere fikk Svelvik idømt et latterlig billig straffespark som sikkert ble satt i mål og dermed stod det 1-0 til hjemmelaget til pause.

Vi får justert litt i pausen og klarer å heve oss flere hakk både individuelt og kollektivt og er absolutt med på notene i andre omgang. I pausen kommer Delphine inn som høyreback for Ola og gjør en god kamp som back.

Vi er som sagt betydelig mer med på notene etter pause og får en straffe etter 10 minutter som dessverre for vår del går rett utenfor fra Dan. MEN bare 2 minutter senere så det er fullt fortjent at vi utligner på et frispark der Steffen lurer på bakre stolpe og fra ca 13,4 meter smeller han inn en retur og 1-1! Det er absolutt litt nerve i kampen og det vipper litt frem og tilbake, men det er desverre Svelvik som går opp i 2-1 i det 28 minutt av andre omgang, som for min del ser ut som en offside, men det avgjørende skjer høyere på banen først der vi mister ballen fordi vi er unøyaktig og er på vei fremover med mange folk og ikke får omstrukturert oss defensivt. 3-1 kommer på et skudd som lurer seg forbi Yunus etter 33 minutter, hvor vi er for unøyaktig i forholdet mellom press på ballfører og sikringsarbeidet som 2.forsvarer. Deretter legger vi om til 4-3-3 og får presset Svelvik lenger tilbake på banen. Reduseringen til 3-2 kommer på frispark der Kevin skyter knallhardt og utagbart for keeper vårt 2 mål for dagen 5 minutt føre slutt. Føre dette har vi både hatt en straffebom og et frispark som smalt i stolpen i tillegg var Steffen alene med keeper rett føre kampslutt og med noe flaks kunne vi ranet med oss 3 poeng hjem til Drammen. Alt i alt er vi fullt på høyde med et godt Svelvik-lag denne kampen og med litt flaks hadde vi som sagt tatt med oss 3 poeng hjem til Drammen. Per dags dato ligger vi på en 4 plass på tabellen med 6 spilte kamper og 9 poeng bak Skiold 18 poeng, Svelvik 13 poeng og Glassverket med 12 poeng.

Neste uke møter vi DBK på hjemmebane onsdag kl 18.35, møt opp og se et ÅIF G16 lag som vil vinne!