Ny 3-poenger for ÅIF G16 – DBK G16 (2-0) 5-2

Postet av Åssiden IF - Fotball den 25. Sep 2008

Det ble nok en 3 poenger på hjemmebane da DBK ble slått med sifrene 5-2. Det stod 2-0 til pause  etter mål av Dan og Morten. I andre omgang puttet Dan 2 mål til føre Hasan scorte vårt 5 for dagen og fastsatte sluttresultatet til 5-2.

Kveldens ÅIF-tropp var følgende glade gutter:

Yunus, Delphine, Ruslan, Kevin. Espen K-W, Mads, Simen, Morten, Dan, Hasan, Martin, Andreas, Steffen og Espen H.

Kveldens kamp mot DBK var ikke spesielt underholdene ei heller spesielt velspilt fra hjemmelaget sin side og vi var ”uryddig” i store deler av kampen når det gjaldt både offensiv og defensiv struktur. Vi var unøyaktig i pasningsspillet og var alt for slappe når det gjaldt 1-1 situasjoner hvilket gav oss trøbbel spesielt i starten av 1.omgang og midtveis i 2.omgang.

Vi hadde rokkert litt om på start 11-ern, hvor det var flere på uvante posisjoner.  Etter noe startvansker kom vi mer med i kampen, da presisjonen i pasningsspillet og innsatsen bedret seg. Dette gjorde til at vi fikk færre balltap og fikk bedre rytme i det offensive spillet og da kom sjansene. Men første omgang var ikke spesielt god fra vår side, så det var kanskje litt ufortjent at vi ledet 2-0 til pause.

Vi ble direkte snytt for en straffe etter 10minutter  da Martin ble smelt ned innenfor 16 metern og dommeren uforstålig for oss klarte å trekke frisparket utenfor 16 meteren. Frem til det da var det etter min mening DBK som hadde et lite overtak på midtbanekrigen og heldigvis for våres del, var det vi som tok ledelsen. Mads finner Dan på et gjennomspill, han gjør ingen feil, drar av keeper og setter ballen kontrollert i mål og noe ufortjent en 1-0 ledelse til oss etter 16 minutter. Som sagt tar vi over mer av banespillet og blir mer nøyaktig og 2-0 målet kom som et resultat av godt pasningsspill fra vår side. Morten er dog noe heldig da hans skudd fra 22,3 meter kryper seg under keeper og vi dobler ledelsen i det 32 minutt. I pausen gjør vi noen justeringer med bytter og i noen ”taktiske” grep og etter min mening er vi klart best i andre omgang og ”kjører” over DBK. Resultatmessig vinner vi andre omgang ”kun” 3-2, men som ofte før sliter vi med utellingen foran motstandermålet og vi burde hatt mange flere mål i andre omgang. 3-0 skulle hvertfall komme allerede etter 4 minutter spill av andre omgang da vi bryter fint på midten og får spilt opp Andreas, som kom innpå i en noe uvant venstre kant rolle gikk på et løp ned langs linja får lagt inn og der har Dan bare å bredside inn 3-0 og han gjør sitt andre for dagen. Dan gjør minuttet senere sitt tredje for dagen og 4-0 til oss da han kriger til seg ballen og smeller ballen i lengste. Så blir vi noe preget av mange bytter og mister noe av tryggheten og DBK får slippe litt til ca 10 minutter føre slutt og reduserer 2 ganger til 4-2 og det var en viss nerve i kampen. Begge disse målene kommer som resultat av for svak jobbing i 1-1 situasjoner og vi blir straffet hardt for det. 5-2 og kveldens sluttresultat kommer etter et flott angrep der Espen H finner Hasan inne foran mål som skyter inn sitt første mål på G16 nivå.

Alt i alt får man si seg fornøyd med seier og 3 poeng, det gis som sagt aldri ut stilpoeng i fotball, men vi fremkommer ”ugjennkjennelig” i store deler av kampen. Med upresisjon og dårlig struktur bakover på banen. Det som derimot gjør godt å se er at maskineriet er på plass og vi klarer å løfte oss flere hakk hvilket gjør at vi er klart best og vinner fortjent. I tillegg litt heldige resultater i vår favør gjør det at vi nå kan løfte oss på tabellen i de neste kampene dersom vi fortsetter å prestere godt på trening og kamp. Vi legger grunnlaget for prestasjonen vi gjør i kampene på trening. Ønsker å gi alle gutta honnør for gode treninger i det siste og vi ser tydelig fremgang. ÅIF – Vi skal bli bedre!