Årets første Smultring for ÅIF G16. IBK – ÅIF (0-2) 0-4

Postet av Åssiden IF - Fotball den 7. Okt 2008

På en regntung og grisekald dag skulle vi spille bortekamp på Årbogen, dessverre ikke på den nye fantastisk flotte kunstgressbanen, men en humpete og hard og senere bløt gressbane. Dette ble en kamp vi dominerte totalt fra første spark på ballen. Som tittelen sier ble det årets første uten baklengs for vår del og vi burde ha vunnet med flere mål, men vi tar med oss 3 poeng hjem til Åssiden. Dagens målscorere var Dan x 3 og Chris x 1.

På en ujevn gressbane ble det klart at dette ikke ville bli en spesielt finspilt kamp og vi var fast bestemt på at vi skulle vinne hver duell og fotballkampen. Det koster å vinne fotballkamper, spesielt under slike forhold som denne kampen ble spilt under. Men vi var klart det beste laget fra start og hadde allerede etter 3 minutter dagens første store sjanse etter godt spill av Morten og Martin. Så ny stor sjanse etter 17 minutter etter flotte kombinasjoner mellom Mads, Andreas, og Dan. 1-0 skulle derimot komme etter 20 minutters spill da vi er heldig da dommeren helt klart bør dømme offside, men Dan er frempå etter et flott innlegg fra Martin og styrer inn dagens første av sine tre mål. 2-0 kommer etter 37 minutter da IBK står for høyt med sin bakre firer og vi finner Dan i bakrommet som løper fra sine oppassere, runder keeper og gjør sikkert 2-0. Første omgang bar preg av mye duellspill, tacklinger og mye midtbanekrig. Føler likevel at vi er det beste laget føre pause og leder fortjent med 2-0. Vi hadde flere brukbare sjanser i første omgang, men som før sliter vi litt med å være effektive nok foran mål.

I pausen, som går i rekordbøkene fordi at det var den korteste pausen noensinne, gjør vi noen bytter og er enige om å fortsette slik vi spilte første omgang. Chris, Hasan og Hansen kommer inn. Vi fortsetter rett fra avspark og allerede etter 3 minutter bør vi øke ledelsen, men Chris er uheldig på innlegget fra Dan og fremdeles bare 2-0. Det vipper litt i begynnelsen av andre omgang, men etter 12 minutter øker vi til 3-0. Lars H finner Dan på et fremspill og han gjør ingen feil og vi leder 3-0 og kampen er etter min mening avgjort. Herfra og ut dominerer vi kampen totalt og det er kun egentlig snakk om hvor stor seieren skal bli. Vi har full kontroll bakover og produserer flere gode sjanser fremover på banen og bør vinne med mer enn 4-0. 4-0 målet kommer etter 33 min av andre omgang da vi ruller opp et flott angrep på venstre side, Dan vrikker bort 2 IBK spillere og finner Chris med et flott innlegg og fra kort hold gjør han ingen feil og 4-0.

Alt i alt er dette en kamp vi fortjent vinner 4-0. Vi burde ha scoret enda flere mål, men er fornøyd med at nok en bortekamp endte med 3 poeng til Åssidens glade gutter