Seier i Kollen-cup

Postet av Åssiden IF - Fotball den 12. Jan 2009

Åssiden vant Kollen-cup 2009. Det ble en kontrolert 3-0 seier mot MIF i finalen. 1-0 ble ordnet av Hegg, 2-0 ble satt inn av Lim og Walseth ordnet sluttresultatet. En fortjent seier der Åssia hadde god kontroll stort sett hele kampen.

Åssiden var i samme gruppe som Konnerud, Marienlyst og DFK3 (vinner av fredagens kva). Både Konnerud og Åssiden var klare favoritter og de skulle innfri.

3-3

Det ble en spennende og til dels underholdende kamp. Åssiden startet velding tamt og ukonsentrert. Konnerud var klart det beste laget de første 10-12 minuttene og tok en fortjent 2-0 ledelse. Åssiden jobbet seg gradvis inn i kampen og tok fulstendig over i en periode og gikk fra 0-2 til ledelse 3-2. Konnerud utlignet dog i siste minutt. Dermed endte kampen 3-3 noe som var helt greit. En ok start på turneringen.

Åssiden - DFK 3    4-0

1-0  Walseth

2-0  Walseth

3-0  Bretvik

4-0  Walseth

DFK 3 er gutta fra det opprinnelige DFK, med mange tidligere Åssiaprofiler på laget. For anledningen anført av innleide kaptein Tollefsen. DFK 3 holdt delvis følge en liten stund før Åssiden kontrollerte det hele inn med en grei 4-0 seier. Kampens spiller ble Walseth med sine tre goaler.

6-1  Lim

Åssiden og Konnerud var klare for sluttspill søndag før denne kampen. Det stod om avdelingsseier. Åssiden måtte vinne med 6 mål for å vinne pulja. Seieren var aldri trua og det skulle være et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Avdelingsseieren røyk med 1 mål og det ble andre plass. Vi skulle de møte SIF jr. i kvartfinalen.

Kvartfinale: Åssiden - SIF jr.    5-2

3-0  Andresen

3-1

3-2

4-2  Walseth

5-2 Bretvik

Et meget ungt SIF lag ventet i kvarten. Et godt teknisk og hurtig SIF lag ble for lette mot Åssiden i denne kampen. Åssiden gikk opp i en konfortabel 3-0 ledelse. Intensiteten dalte og SIF kunne redusere til 3-2 før Åssia skrudde på knappen og kontrolerte kampen inn til en 5-2 seier. Nok en gang 3 fulltreffere av Walseth.

4-6

Arrangør og selvutnevnte storfavoritter ventet i semifinalen. Dette skulle bli turnerinens klart beste kamp, med mange mål og til dels godt spill og gode prestasjoner. DFK ledet to ganger før Åssiden tok ledelsen og til slutt en fortjent 6-4 seier.

Finale: MIF - Åssiden    0-3

0-1  Hegg

0-2  Lim

0-3  Walseth

Åssiden hadde full kontroll på de brune i denne kampen. Åssiden var trygge og tette bakover og slapp ikke MIF til mange ganger. Gode overganger sørget for en fortjent 3-0 seier til Åssiden.

Walseth ble toppscorer.

Åssiden vant fult fortjent årets Kollen-cup. Walseth ble toppscorer med sine 10 fulltreffere og ble også turneringens beste spiller. En god start på 2009 for Åssia.