Godkjent førsteomgang, endte med 1-9(1-3) mot MIF

Postet av Åssiden IF - Fotball den 28. Feb 2009

Juniorlaget møtte MIF i Telenor Cup lørdag, og la det være sagt med engang - vi har mye som må bli bedre før serien starter. Vi stilte med 11 utespiller og 2 keepere, mot ett meget god MIF lag - allerede før kampen startet var vi på "defensiven". Vi brukte 3 guttespillere, både første og sistårs gutter, fra start(Steffen, Ruslan og Hassan)og alle klarte seg fint, spesielt Ruslan. I tillegg stod Sander de siste 30 minuttene.

4-4-1-1

Yunus
Ola - Morten(ut med skade etter 24 min, Simen ned som stopper - Ruslan-Robin
Suli - Simen(Dan ned etter 24 min) - Baldi - Steffen
Dan(Gahder inn istedet for Morten etter 24 min) - Hassan

Forfall: Espen K, Espen S. Haugen, Jonathan, Vinoth, Quan og Nhu i tillegg spilte Nico og Achmed a-klamp, mens Håkon er skadet og Tom Erik ikke spilleklar ennå. Steffen og Daniel har gitt seg pga skole/jobb og sykdom/skade, samt at Effi har meldt fra at han bytter klubb.

Vi gjorde en elending start, med 0-1 etter 2 min. En scoring som kun hanlder om taktiske feil, utspill fra vår keeper etter 5 meter - spiller opp back(som ikke har posisjonert seg bredt og med ansiktet "rett vei"), ingen kommunikasjon - ender med horibel innoverpasning til en Mif spiller som scorer fra 7 meter.

Taktikken, var å ligge lavt med midtbanen og bakfre firer, det lyktes vi ikke med første 10 minuttene - noe som skyldes for dårlig treningsgrunnlag, først og fremst.  Etter en ny Mif scoring, fant vi formasjonene bedre, fikk mange overganger og turte å spille ball, ikke bare "måke vekk", involverte både sentralt og kantene - mye bra og 1-2 reduseringen var lekker og Baldi scoret alene med keeper etter en flott opprulling. Så sovner vi litt rett før pause, lar de slå inn i bakrom og 1-3.

Andre omgang kan vi oppsummere enkelt, med 6 baklengs - og noen få scoringsmuligehter den rette "veien". En kombinasjon av slitne/småskadete spillere/ingen innbyttere og at vi mister trøkket/bevegelsene når vi vant ball/dueller og samtidig "hele veien" hadde en spiller i "manko" i lagdelenes posisjonering/lagpress.

Tross 1-9, var det endel positiv å hente ut av kampen. Ruslan gjør en meget god kamp, er også veldig fornøyd med mye av det både Yunus, Suli, Dan, Morten, Simen, Ola, Robin gjør - men vi mangler mye på samhandling og taktiske valg, som er "lett å jobbe" med - såfremt vi har jevnt treningsfremmøte. Baldi og Gahder gjør en god jobb, men "lider" av manglende taktiske valg - men innsats/ferdigheter er ikke noe å si på.
Det som er negativt, er ikke resultatet, men antall spillere - vinterferie ja, liten stall - ok, men allikevel bør endel av de som ikke spilte i dag, stille seg ett enkelt spørsmål - betyr egentlig fotball og juniorlaget til ÅIF spesielt mye for deg...? De gutta som spilte i dag trenger "flere lagkamerater", på hver eneste trening og til hvert eneste laguttak,

Vi har ett stort potensiale i spillergruppen, men bredden må bli større - både i treningshverdagen og på kamper. Allerede mandag har vi ny kamp mot Liungen, på Årbogen kl 1745. Denne kvelden forventer vi trenere klart svar fra alle i spillergruppa, er du med eller ikke - det skal spillere svare på, både på banen og i garderoben!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.