Juniorseier 5-1 over Liungen i Teleno Cup

Postet av Åssiden IF - Fotball den 2. Mar 2009

Vi var klart best i kveldens kamp på en flott Årbogen kunstgressbane og vant 5-1(3-1) etter 2 mål av Nico, samt ett av Robin, Dan og Hassan(guttespiller). Kveldens kamp viser potensialet i spillergruppen, hvor vi har "ekstreme" ferdigheter i det offensive spillet, hvor både fart og teknikk har høy klasse. Med bedre avslutningsferdigheter, kunne vi gjerne scoret 5 mål til - vi telte godt over dusinet hundreprosentsjanser.
Ekstra positivt er at forsvarspillet(soneforsvar)blir bedre og bedre, og dette vil være avgjørende i det videre arbeidet vårt.

Laget i 4-4-1-1 formasjon

Yunus
Nhu(Ola 45 min) - Morten(Lars fra 78 min) - Ruslan - Robin(Espen K 45 min)
Suli - Simen - Nico - Dan
Espen(Jonathan 45 min)
Quan(Hassan fra 74 min)
Ubenyttet: Ghader og Sander

Skadet/forfall: Vinoth, Tom Erik, Valdi og Håkon.

Vi er igang med å "lære" spillerne å jobbe sammen i lagdeler, med så mye fart i det offensive spillet ønsker vi primært å ligge lavt med midtbanefirern, når motstander er etablert. Her er det fortsatt endel å hente på taktisk forståelse, både i forhold til å ta returløp "hjem" og være tålmodig i lagpresset. Det blir bedre og bedre, men fortsatt må enkelte spillere vis mer ansvar i dette arbeidet og slutte å "spille slik det passer seg best" - det fungerer i 10-14 årsalderen, men ikke når vi møter gode lag i hver eneste interkretskvalik kamp. Vi definerer motstander som etablert, enten når det er avspark fra keeper eller de har frispark inne på egen halvdel(dog avhengig av kampresultatet).

De første 20 minuttene er preget av "hawaifotball" begge veier, vi sliter med midtbanen på vår høyre side(defensivt) og har også en tendens til at vi slår konsekvent på første bevegelse eller skal gjøre det selv med ballen, istedet for å bruke andre angripers bevegelse. Liungen tar ledelsen etter en corner, hvor vi er altfor passive i boksen - vi må bli mer aggresive i denne delen av spillet.
Utligningen er flott, vi får en god overgang fra egen 16 meter, vår ballfører(Quan) blir felt midt på egen halvdel, frisparket tas raskt og slås i medløp til Dan, som i høy fart utfordrer rommet, drar seg inn i boksen og scorer med ett flott skudd med høyrebenet.
Derfra og ut er det stort sett ÅIF som fører kampen, 2 flotte mål, herlig langskudd av Nico og Robin som scorer fra bakre, etter innlegg - gir oss 3-1 ledelse til pause. Men vi hadde en "haug" av muligheter, etter gode innlegg og involveringer fra begge kantene. Spesielt venstre kanten med Robin og Dan var meget aktive, samt at Suli skaper mye på egenhånd fra høyre siden.

Andre omgang er også litt hawai første 20 minuttene, som skyldes at vi ikke opptrer samlet i lagdelene - primært midtbanen. Vi "løper" Liungen i senk, og teller den ene avslutningen/sjansen etter den andre og bør avgjøre denne kampen mye tidligere. Nico på en kontrollert starffe(blir selv felt)og Hassan(guttespiller)scorer våre 2 siste mål.

Vi er meget fornøyd med mye av det vi presterer i kveld, både lagmessig og individuelt. Vi er klart best når spillerne gjør den defensive jobben, både i førsteforsvarsrollen og posisjoneringen, samt når vi får motsatte bevegelser i den offensive delen.
Alle gutta gjør en god kamp, men ekstra pluss til Dan, Ruslan og Simen.

Liungens kampreferat sett med deres "øyne", lykke til mot Konnerud og takk for kampen!