Juniorlaget slo Kongsberg IF 4-3 i NM kval

Suli - Simen(Nhu etter 80) - Valdi - Dan(Jonathan etter 76)
Tom Erik(Hassan 45) og Jonathan(Espen Kregnes etter 60)
Ubenyttet: Ghader
Forfall/skader: Quan, Nico, Vinoth, Espen H, Håkon

Vi vant, fortjent, etter spill og sjanser, og har dermed blitt nr 3 i vår pulje, med seire mot Liungen og KIF, samt 2 klare tap mot Konnerud og MIF. Spent på om 3 plass og 6 poeng holder til videre NM deltagelse.

Dagens kamp, var igjen ett steg i riktig retning, både i forhold til pasningsspill, duellstyrke og posisjonering. Vi spiller i 4-4-2(1-1)formasjon, og vil også prøve 4-3-3 i tiden frem mot seriestart.

Dagens kamp starter godt, hvor vi tar tak fra første avspark og produserer flere gode muligheter. KIF tar allikevel tar ledelsen på straffe, etter at vi handser etter avklaring på corner i mot. Vi utligner etter flott forspill av Dan og tar også ledelsen før KIF utligner før pause.
Vi ønsket å se enda mer "bestemte" spillere i dag, både i dueller og med sine taktiske valg, i tillegg var det igjen viktig å få frem viktigheten av returløp etter balltap, dersom vi ikke kom raskt opp som førsteforsvarer. Vi skaper mange avslutninger før pause, både gjennom frispark/cornere, samt flere gode opprullinger, som både gir oss gode innlegg og spisser som frispilles i mellomrommet. Meget bra, og det er kun uttellingen som skulle vært bedre. Defensivt sliter vi noe, spesielt i samhandlingen mellom stopperne i første omgang - blir litt mye "en og en", både med og uten ball og gjør unødvendige pasningsfeil i upressede situasjoner. Fremover er det mye bra, hvor vi også er flinke til å komme raskt på rett side av ballen. Vi blir litt for utålmodige både i pasningsvalg og bevegelsene siste 15 av første omgang, mister noe av bredden - spesielt på vår venstre side og blir stasjonære i frontleddet, hvor de motsatte bevegelsene blir færre og færre.

I pausen ønsker vi mer samhandling mellom stopperne og den sentral midtbanen, både i forhold til posisjonering, pasningskvalitet og flere pasninger mellom disse.

Vi gjør en enda bedre andre omgang, det defensive fungerer klart bedre, hvor både stopperne og den sentrale midtbanen samarbeider klart bedre. I tillegg gjør backene en meget god omgang nå også. Vi fortsetter å skape sjanser, samtidig som vi ikke får unødvendige balltap pga pasningsfeil, noe vi slet med i første omgang. Tar ledelsen 3-2, men slipper inn utligningen etter ett godt KIF angrep, men hvor vi ligger feil i sideforskyvningen i den bakre firer og glemmer markering på bakre. Kommer raskt tilbake og tar ledelsen 4-3, noe som også blir sluttresultatet.

Vi har helt klart noe på "Gang", med mange spennende spillertyper i laget, samtidig begynner vi å nærmere oss en god "struktur", i tillegg ser vi at flere og flere spillere står frem, både i nye og vante posisjoner, noe som gir oss handlingsfrihet både i laguttak og formasjonsvalg. Fortsatt skal vi bli bedre på "alt", men spesielt de offensive valgene våre, hvor vi skal bli flinkere til å IKKE slå første bevegelsen, og samtidig "tørre" å la ballen gå i lagdelene på medløp og ikke alltid slå på neste ledd. Defensivt handler det mest om "trygghet" i forhold til posisjonering og valg som førsteforsvarer, oppholde-lede eller takle.

Ekstra pluss til Yunus for en solid kamp, Robin, Ola og Nhu på backene, samt Espen Kregnes på venstre midtbanekant. Sentralt gjør Valdi ett stort framskritt i posisjoneringsspillet og har ett meget bra skudd, mens Suli skaper igjen mye på sin høyre kant. I spissleddet er det mye bra-i perioder, både av Jonathan, Tom Erik og Hassan - samt at Dan alltid er farlig, når han vil.

Vi går nå inn i noen spennende treningsuker, "krydret" med flere treningskamper. Det er helt klart at ÅIF sitt juniorlag skal stille godt forberedt til årets interkretskvalik.