Oppsummering vinteren 2009 G 16/2

Postet av Åssiden IF - Fotball den 17. Mar 2009

Oppkjøringen til 2009 sesongen er i full gang for G16/2, vedlagt følger trenernes oppsummering av sesongforberedelsene så langt !   Gutta har trent 3 ganger per uke, hvorav 2 økter inne, onsdag kl 20.30 og fredag kl 17.30 i gymsalen på Kjøsterud og en gang ute på en fantastisk Årbogen Kunstgress søndager kl 17.00. 2 ganger har vi tillegg trent sammen med G-16/1 (Gutter født 93) inne i Mif-hallen.

Treninger

    Vi har vært en kjerne på ca 10 stykker som har møtt jevnlig opp, og variert fra 14-18 stykker på trening. Det har desverre vært noen frafall fra spillergruppen, men det går rykter om at de skal starte opp et fun-lag og det er meget positivt!!!

    På treningene har vi hatt mye fokus på pasningsspill, pasningsvalg og bevegelse uten ball. Både Ronny og jeg har sett klar fremgang på spesielt dette området. Vi har blitt mer selvkritiske til både den tekniske utførelsen av selve pasningen og ikke minst de taktiske pasningsvalgene vi foretar oss kombinert med medspillers bevegelse uten ball.Utover dette har vi også hatt mye fokus på 1.- og 2.- og 3-forsvarsrrollen. Dette kom tydelig frem i MIF-Cupen da vi gjennom knallhard jobbing i 1-F rollen la grunnlaget for gode offensive forutsettninger og prestasjoner hvilket gjorde at vi tok en flott 3.plass!

MIF CUP

    Som sagt var årets første fotballmoro MIF-Cupen. Her gjorde vi etter min mening en meget positiv figur. I tillegg til de ovenfor nevnte fokusområder har vi jobbet med å vektlegge guttas innsats og konsentrasjon i treningssammenheng. Det arbeidet som "Gutta-Krutt" har lagt ned av treningsarbeid både fysisk og psykisk så vi helt klart resultatet av i denne cupen. Gutta hadde et godt gammelt åssia-kjennetegn med seg i alle kampene bortsett fra mot Skiold. Skiold kampen var også den eneste vi tapte i denne cupen, det var semifinalen og dermed spilte vi bronsefinale mot Asker som vi vant. Kjennetegnet jeg prater om vet jeg ligger mange åssia-hjerter nært. Jeg håper at dette blir ting som våre tilskuere fra både egen klubb og motstanderes klubber vil få både se og merke. Vi spilte med en blå-hvit stolthet og med et hamrende blå-hvitt hjerte godt utenpå drakta! Denne innsatsen for drakta la grunnlaget for det offensive spillet da vi gjennom solid forsvarsspill vant ballen i gunstige posisjoner og fikk skapt og utnyttet overtallssituasjoner gjennom klokt pasningsspill og vilje til bevegelse uten ball. Når vi i tillegg krydrer dette med lekre idividuelle ferdigheter var det i store perioder underholdene å se på oss. Trenerduoen var meget stolte av det vi presterte i denne cupen og gav oss og ikke minst dere selv en meget positiv opplevelse.

    Etter cupen bar det tilbake til treningshverdagen igjen med videre arbeid og konsentrasjon på våre fokusområder. Vi har videre forsøkt å vektlegge nye momenter i forbindelse med pasningsspillet. Når vi nå endelig snart kommer igang på eget kunstgress ser vi frem til å kunne få jobbet videre på større plass.

Treningskamp mot Asker

    Søndag 8.mars hadde vi årets første treningskamp mot Asker G15-2 på Føyka. Resultatmessig ble det et tap 2-1 denne ettermiddagen. Dagens 3 "knagger" var innsats, pasningsspill og 1-F/2-F- rollen. Etter denne kampen ble det klart at vi absolutt har et behov for å få mer spilletid på større flater. Vi trodde desverre at vi fremdeles var inne i Kjøsterudhallen og slet stort med å brette ut spillet i bredde- og lengderetningen. Dette gjorde at vi i langt større grad enn i MIF-cupen hadde mange pasningsfeil hvilket igjen gav oss mye tungt forsvarsarbeid. Det er slitsomt å stadig løpe etter motstanderen. Til tross for at Asker nok var det laget som hadde ballen mest stod vi distansen godt ut når det gjelder kondisjon, vilje og ork. Asker tok ledelsen 1-0, vi utlignet til 1-1 føre Asker stakk av med seieren 2-1 i et ufyselig vær på Føyka denne søndagen. Denne kampen gav oss en del svar/tilbakemeldinger i forhold til videre arbeid frem mot seriestart og vi ser absolutt frem mot våren på Åssia!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.