A-laget ute av NM

Postet av Åssiden IF - Fotball den 18. Mar 2009

Åssiden tapte 2-3 etter ekstra omganger mandag kveld. Åssiden hadde flust av sjanser men det virket til tider umulig å få ballen i mål. Dermed ble det tap for Lille Tøyen etter ekstra omganger.

Åssiden - Lille Tøyen    2-3 eeo

1-0 10 min Walseth str

1-1  16 min

1-2  26 min

2-2  88 min

Kort: Gult:Cetin, Hermansen 2, Meyer

Laget: Syvertsen-Madsen (Meyer 75)-Holm-Andresen-Hougen-Hermansen-Cetin-Oland (Hasen 63)-Flåterud Johansen (Teie Bretvik 52)-Røed-Walseth.

Åssiden er dermed ute av NM. Hermansen fikk to gule kort etter 20 minutter og Åssia måtte spille med 10 mann i 70 minutter. Det stod 1-2 til det var igjen 5 minutter, Meyer utlignet til 2-2. Walseth hadde gitt Åssia ledelsen med 1-0 allerede etter 10 minutter. Åssia skapte nok av sjanser til å vinne komfortabelt men klaret ikke å få ballen i mål på de mange store sjansene. Når man ikke setter slike sjanser så vinner man ikke fotballkamper.

Åssiden fikk en god start og satte LT under press de første minuttene. Allerede etter 10 minutter fikk Åssia straffe som Walseth satte i mål. En fortjent ledelse. Minuttet senere en gedigen sjanse for Åssia. Røed spiller Hermansen igjennom. Alene med keeper, keeper redder. Flåterud Johansen tar retur og setter den i nettveggen like utenfor. Her burde det stått 2-0. Et par minutter etter dette får LT sin første sjanse. Et godt innlegg og en god heading, men Syvertsen redder godt. Etter dette mister Åssia grepet og LT kommer mer med. Etter drøyt kvarter får de corner. Åssia rydder unna men klarer ikke å vinne andreballen. Et dårlig skudd ender i bena på LT spiller som får stå umarkert på 5 mtr og får helt uforstyrret sette ballen i hjørnet og 1-1. LT er inne i en god periode nå. Etter ca 20 minutter en stor sjanse til LT, nok en gang dårlig markering i boksen, bare en dårlig avslutning hindrer baklengs. Etter 25 minutter får Hermansen sitt andre gule kort og dermed rødt. Hougen blir lurt og Hermansen skal rette opp men kommer alt for sent med tacklingen og helt greit gult kort. Frisparket slås inn i boksen og etter litt frem og tilbake får LT pirket ballen i mål og i ledelse med 2-1. Nok en gang dårlig duellspille i egen 16 mtr. Etter dette tar Åssia over mer og mer utover omgangen. 10 minutter før pause Røed med en stor mulighet. Flåterud Johansen jager ett gjennomspill, keeper slår ballen rett i bena til Røed men avslutningen fra lant hold går cm utenfor.

Selv med en mann mindre er Åssia det beste laget i andre omgang. Allerede etter få sekunder på banen blir Bretvik spillt igjennom, men venter for lenge med avslutningen og keeper redder. Noen få minutter senere en gedigen sjanse for Walseth men redning på strek hindrer mål. Walseth kommer til nok en stor sjanse men misser, Betvik setter returen i mål, men blir avblåst for offside. Åssia fortsetter å dominere og skaper store sjanser, det kan se ut som om alle er vaksinert mot mål. Men bare minutter før slutt får Meyer mulighet, en fin og følsom lobb over kepper og i mål og fortjent utligning til 2-2 og ekstra omganger. Åssia er best i andre omgang og skaper mange store sjanser til å vinne greit, men sliter med avslutnignene. LT er ikke ufarlige fremmover og har også sine muligheter, men totalt sett Åssia det beste laget.

Samme tendenser også i ekstra omgangene. Åssia spiller med 3 i bakleddet noe om åpner for kontringer for LT. De er ikke ufarlige på kontringene. Men det er Åssia som styrer det meste av spillet. Bare uheldige og udyktige avslutninger hindrer Åssia å vinne denne kampen. Åssia skaper sjanse på sjanse, åpent mål , allene med keeper men klarer ikke å få ballen i mål. Istedet er det LT som får en mulighet etter dødball. Igjen sliter Åssia med markeringen og duellspillet i egen boks. LT er effektive setter ballen i goallen. Dermed er Åssia ute av NM.

Åssia skaper flust med store sjanser men er alt for innefektive. Samtidig er vi alt for slappe i egen 16 mtr, duellspillet og markeringen må bli mye bedre skal vi vinne kamper. Samtidig når vi ikke scorer på de store sjansene som byr seg er det vrient å vinne. En ok gjennomført kamp av Åssia men ikke bra at vi slipper inn 3 dødballmål, samtidig skal vi være fornøyd med å skape så mange store sjanser, som må omdannes i resultater.