Flott dag på jobben for "Gutta Krutt!" 6-2 seier over Konneru

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Mar 2009

Vi hadde treningskamp mot Konnerud G15 denne lørdagen kl 12.00 og gjorde en meget god figur i denne kampen. Vi var det beste laget og hadde i tillegg marginene på vår side og tok ansvar fra første til siste spark på ballen denne formiddagen og kunne med det reise fornøyde hjem til Åssiden med en flott 6-2 seier. Dagens målscorere var Klev x3, Daniel (G95), Hoshmand (G95) og  Allen.

Vinteren har vært lang og hard for alle ÅIF’ere denne vinteren og vi er en måned senere på kunstgress i år enn ifjor. Derfor var det med stor glede at vi på onsdag kunne trene på eget kunstgress etter en flott dugnadsinnsats av alle 11’er lagene i klubben for første gang dette året.

Vi hadde en relativ god økt onsdag med mye spill for å tilvenne oss større spilleflate, spesielt i bredderetningen. Dette var jo noe av det vi slet voldsomt med i vår første treningskamp mot Asker, nemlig å brette ut spillet ut på kantene våre. Fredag hadde vi internkamp/trening sammen med G95 og fikk etter noe innkjøringsproblemer tilslutt en god økt med mye godt spill og fine kombinasjoner.

3. Vise glede

Jeg velger igjen å berømme gutta for deres fantastiske innsatsvilje!! Den innsatsen dere legger igjen på treningene og har vist i kampene frem til nå er bare å ta av seg hatten for. Derfor er det fristende å bruke klisjen ”Dere gjør meg stolt!!” Med den innsatsen vil dere garantert ta mange steg videre på å bli bedre fotballspillere.

Det var igjen flere spillere som fikk prøve seg på litt forskjellige plasser i forhold til hva de er vant til å spille, utgangspunktet var hvertfall følgende formasjon:

1-4-4-2

Markus i sin første kamp etter håndleddsbruddet tilbake som keeper, Seb i sin første kamp som høyre back, Brenne og Espen igjen som stoppere og Hamno som venstre back. Tobben høyre midtbane, Pk og Nico sentrale midtbanespillere og Allen (kaptein) venstre midtbane. Klev og Daniel som spisser. Hoshmand begynte som innbytter.

1.omgang:

De første 10 minuttene slet vi litt med pasningsspillet vårt da vi var uøyaktige og hadde for liten bevegelse uten ball. Derimot var strukturen som vi sårt savnet mot Asker funnet og det gjorde at vi fremkom mer samlet i presset. Det var nok Konnerud som hadde de største sjansene de første 10 minuttene, men etter litt startvansker kom vi adskillig bedre med. Etter 11 minutter scoret vi dagens første etter et flott samspill. Nico sender ballen flott ut til Allen som curler den rundt forsvaret til K.I.L slik at Klev kommer rettvendt mot mål og scorer sikkert og gir oss ledelsen 1-0. 2-0 kommer bare 3 minutter senere da Klev setter sitt andre for dagen etter nok et flott gjennomspill av Allen. 3-0 kommer etter 20 minutter da Allen smeller ivei et skudd/innlegg hvor Daniel er våkent frempå og styrer inn 3-0 fra ca 5 meter. Daniel er der han skal være som spiss, lukter sjansen og tar den når den byr seg! Etter 21 minutter reduserer K.I.L der vi gjør en rekke individuelle feil som vi nok fortjent blir straffet for. Da vi først ligger for høyt på vår venstre side, følger opp med for svakt duellspill og er litt uheldig med avslutningen til K.I.L spilleren. Det var derimot fullt fortjent at de reduserte. I denne perioden var vi blitt presset tilbake ved flere anledninger og i tillegg hadde vært udyktige med å avklare langt nok i pressede situasjoner. 31 minutter og K.I.L reduserer til 3-2 på corner da en Konnerud spiller får stå helt alene og upresset kan styre cornern i mål. Etter 34 minutter kriger Nico til seg ballen sentralt forbi flere K.I.L spillere får tilslutt gitt ballen videre til Hoshmand som etter litt ubesluttsomhet tilslutt smeller ivei et skudd som går i lengste tett opp mot det magiske krysset og vi går til pause med en meget komfertabel 4-2 ledelse!

2.omgang:

I begynnelsen av andre omgang er noe for defensive i tankegangen og vi er litt for komfortable med å lede og slipper oss ned flere hakk og slipper K.I.L inn i kampen igjen. De er nok det førende laget det første kvarteret av andre omgang, men vi forsvarer oss godt. Det er mye midtbanekriging i begynnelsen av andre omgang, men vi rir av den verste ”stormen” og treffer etterhvert bedre og bedre med pasningsspillet. Det gjør at vi får flytt banespillet høyere opp og det gir bedre trygghet bakover. Det skjedde ikke stort føre etter 21 min av andre omgang da PK finner Allen med en pasning da Allen har starta inn bak sin oppasser i bakrommet kommer alene med keeper og chipper ballen nydelig over keeper og i lengste hjørnet med stolpe inn øker vår ledelse til 5-2.

Etter 29 min kommer dagens siste mål og Kle sitt tredje for dagen. Allen kommer seg fri på vår venstre side får igjen lagt inn bak forsvaret til Konnerud og Klev gjør ingen feil igjen og fastsetter resultatet til 6-2.

Det som er svært positivt i denne kampen var innstilling og seriøsiteten vi hadde gjennom hele kampen. Det ble vist enorm innsatsvilje, stor forbedring på komunikasjon, mer trygghet i formasjonen og mer ro med ball.

Det gjorde at dette ble en meget hyggelig opplevelse for oss og denne følelsen skal vi ta med inn i treningsarbeidet neste uke og frem mot Drammenscupen neste helg.

Ønsker også å takke Konnerud og dagens dommer for en meget hyggelig fotballkamp for alle parter.