Tap 3-4 i serieåpning, borte mot Modum for juniorene!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 17. Apr 2009

Vi tapte 3-4, etter mål av Simen, Alen og ett selvmål av Modum. Ledet 1-0, lå under 1-2 til pause, deretter ble 2-2 til 2-4 og tilslutt 3-4. En jevnspilt kamp, hvor vi like gjerne kunne tatt med alle 3 poengene hjem-istedet for 0. Tross tap, viste laget mye bra spill/innsats og fremgangen i forhold til å opptre som ett lag - var meget oppløftende.

Vi var spente foran kveldens kamp, dels fordi vi stiller ett ett "nytt" Åssia lag, med 7 nye spillere fra fjorårssesongen i kveldens kamp og ikke minst fordi vi har hatt ujevne treninger i hele vinter, dels pga baneforhold og ikke minst at stallen først er komplett de siste 2 ukene. I tillegg til de 17 som var med i kveld, er både Håkon K, Tom Erik, Espen H, Martin E, Ghader og Andre Bergstrøm høyaktuelle for kommende kamper - med andre ord, totalt 23 spillere i stallen, meget bra.
Vi viste at Modum, som spilte interkrets i fjor høst, har hatt en betydelig bedre sesongoppkjøring enn oss. Med 4-5 ukentlig treninger siden janaur og mange treningskamper med gode resultater, de har kvalifisert seg videre i NM og også vært på treningsleier i England før påske - mens vi hadde påskeferie...!

Tross dette, hadde vi forhåpninger om 3 poeng - ikke minst pga den individuelle kvaliteteten i spillergruppa, men det ble manglende treningsgrunnlag/samhandling og agressivitetet(som først og fremst skapes gjennom treningshverdagen)som ble utslagsgivende. Spillemessig og fysisk var det jevnspilt helt til siste sekund, hvor vi fører deler store deler av andre omgang etter en jevnspilt første.

Formasjon 1-4-4-2

Fredrik C
Nhu(Ola etter 70)- Morten - Ruslan - Robin
Suli(Valdi 60) - Simen - Nico - Dan
Quan(Jonathan 72)-Alen(Espen K 82)

Ubenyttet: Yunus og Vinoth

1. omgang:
Vi åpner best de første 10-15 minuttene, og produserer frem mange gode overganger, som vi ikke før utnyttet fullt ut - først og fremst fordi 2 og 3 angripers bevegelse ikke er gode nok/fraværende. Tar ledelsen på ett flott frispark fra Simen, direkte i mål fra 19-20 meter. Litt skuffende at vi ikke klarer å produsere flere sjanser i denne perioden. Etterhvert tar Modum mer tak i kampen, vinner flere dueller og setter Fredrik på prøve ved flere anledninger. 1-1 og 1-2 er to like baklemgsmål, dels hvor vi gjør en dårlig 1 forsvarsjobb og dernest at vi ikke duellerer skikkelig i egen boks, både innleggene og avslutningene bør være mulig å stoppe - med Monumspillerne "ville mer" enn våre gutter i disse 2 fasene.

I pausen var vi opptatt av å få enda bedre pasningskvalitet, samt tydelige bevegelser i frontleddet(motsatte), samt trøkk i duellene.

2. omgang
Vi lyktes godt med dette, selvom 2-2 målet må tilskrives en uheldig Modum keeper, men vi presser tilbakespillet og slike ting skjer den beste. Generellt er vi best, syntes jeg, i andre omgang, hvor Modum får strekk i laget og det blir ofte angrep mot etablert forsvar-da det henger igjen. Her er vi fortsatt for "snille", både i forhold til å utfordre når vi er rettvendt - flere initiativ bak ballfører, overlapping(back(sentral midt/spiss), så selvom om vi har ett vist trøkk.blir det ikke den store mulighetene, ender med innlegg, skudd og ensten gjennombrudd. Modum viser seg, dessverre, mye mer kyniske i den offensive delen - vi sover etter innkast, og lar de stikke gjennom 2-3 og rett etter blir vi pasive på andre ballen og taper den duellen, samt at backene ikke har falt inn for å sikre stopperne og Modum scorer relativt enkelt.
Her tapte vi kampen, viste det seg. Allikevel tar vi igjen tak, hever oss samlet og kjører de siste 20 minuttene - før 3-4 etter flott scoring av Alen og "trøkk"  av flere spillere i/rundt boksen. Det blir litt "mas" rundt de siste 10 minuttene, vi ligger litt for ofte igjen med 4 spillere - slår derfor, automatisk, mye langt, hvor vi gjerne skulle sett ballførere som transporte ballen på egenhånd, for å sette opp 2 mot 1 situasjoner.
Vi har mulighetene, men det ender 3-4.

Som sagt, vi kunne like gjerne vunnet - men samtidig, helt "greit" at Modum tar alle 3 poengene, de var det likke hakket bedre i kveld.

Vi viser mye positivt, både i samhandling og individuelt, best på ÅIF, kampen sett under ett syntes jeg var Simen, stopperne har hver sin meget gode omgang - neste kamp håper vi de er gode i begge omganger, sammen. Fremover var både Nico og Dan "farlige" og jeg forventer at de vil fortsette og forhåpentlig komme til flere avslutninger, Quan og Alen jobbet godt, men mangler selvfølgelig noe på samhandlingen. Summa summarum, G+ for laget, det holder ikke på dette nivået-heldigvis!




Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.