Seier for J19 i årets første hjemmekamp !

Postet av Åssiden IF - Fotball den 7. Mai 2009

Hokksund ble slått 3-2 i sesongenpremieren hjemme for Åssidens Jenter 19 lag. En kamp hvor jentene ledet 3-0 lenge men som ble vel dramatisk i sluttminuttene.

Skadet keeper for hjemmelaget og mål for Hokksund i sluttminuttene gjorde at det ble mer spennende enn ønsket, jentene var derfor meget fornøyd etter seieren.

Åssiden - Hokksund 3 - 2 (2 - 0)

Målscorere; Miriam 2, Marthe 1

Første omgangen ble en relativt jevn affære hvor vi etterhvert får noen halvsjanser og vi biter oss fast i motstandernes halvdel og slipper de sjelden til i eget forsvar. Bakover på banen er vi solide anført av en alltid sikker Johanne. I løpet av omgangen skapes det muligheter og etterhvert lyktes det å sette ballen i målet til Hokksund. Marthe hadde gleden av å sette den første scoringen på hjemmebane i serien denne sesongen.

Miriam ville ikke være dårligere og setter vår andre scoring for dagen mot slutten av første omgangen noe som gjorde at vi kunne gå til pause med en fortjent 2-0 ledelse. Jentene var fornøyd med kampen så langt, vi ble enige om å få til et høyere press på motstanderne i 2 omgang. Det så ut som Hokksund også gikk for denne taktikken men allikevel var det vi som produserte flest sjanser i løpet av første halvdel av omgangen, og vi vant langt flere baller enn i første omgang. I og med vi var mange spillere i dag så ble det mange bytter, dette preget selvfølgelig kampbilde etterhvert som kampen skred. Her har nok vi i trenerteamet har noe å gå på for å få til bytter som er taktisk gode etc.

Igjen skal vi klare å sette ballen i nota, denne gang etter å ha fått frispark rett på utsiden av 16 meteren. Dette skjer ca.midtveis i omgangen, det er Miriam som sikkert setter ballen i mål og vi leder komfortabelt 3-0. Men Hokksund ville være med på leken og presser oss bakover noe som ender i at de utnytter en liten uoverenstemmelse i vårt forsvar og de får en noe heldig scoring. Mot slutten av omgangen har Hokksund jentene virkelig fått blod på tann og intensiteten i kampen øker både fra sidelinjen såvel som ute på banen. Med kun få minutter igjen trykkes vi bakover på banen, et godt angrep fra deres side ender med en noe stygg kollisjon mellom vår keeper Kristin og deres angriper. Kristin må ut, drt blir uro i laget og ikke lenge etterpå setter de sin scoring nr 2 etter en dødball situasjon. Vi gjør et par bytter i bakre rekker og klarer å ri av trykket i sluttminuttene og seieren er klar !

Alt i alt en grei kamp hvor hjemmelagets innsats er god, kampen sett under ett vinner vi fortjent selv om det så skummelt ut på slutten med skader osv. Gratulere med seier Jenter !