Ufortjent poengdeling i årets første seriekamp for ”Gutta Krutt” G-16/2

Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Mai 2009

Årets første seriekamp var mot Solberg SK fra nabobygda Nedre Eiker. Målmessig hadde lagene hver sin omgang, da begge lagene vant hver sin omgang med 2-0, hvilket gjorde at sluttresultatet ble 2-2. I første omgang virket vi ustrukturerte og nervøse og brukte første omgangen til å få sanden ut av lagmaskinen og få spilt på oss selvtillit. I andre omgang feide vi all tvil til side og utlignet til 2-2 og jaget 3-2 målet til siste spark på ballen, men sluttresultatet ble ”bare” 2-2.

Årets første seriekamp ble spilt mandag og både spillere og trenerteamet gledet seg til årets første obligatoriske kamp. Turen var kort over kommunegrensa til Solberg der vi skulle møte Solberg 2 på deres kunstgressmatte. Gutta Krutt håpet i det lengste at kampen skulle bli spilt på naturgress, men de ble spilt på knallhard kunstgressmatte. I slike tilfeller merker vi hvor utrolig heldig vi er som har Åssiden Stadion. Årets første start 11bestod av markus i mål. Seb, Espen, Tobben og Hamno som de bakre 4. Pk, Della, Nico og Allen (k). Spisser var Klev og Kristoffer. Våre to innbyttere for dagen var Eirik og Fredrik fra G95.

Føre kampen ble vi enige om å ha fokus på tre ting.

1. Innsats – Må ALLTID ligge i bunnen
  2. Pasninger – Gode pasninger til en medspiller
  3. Kommunikasjon – Tørre og ta ansvar og prate kameraten god

1.Omgang

Det var tydelig å se at gutta var noe uvant med å spille på stor flate igjen, vi sliter det første kvarteret med at vi klumper oss svært mye i midten og får ikke brettet ut spillet vårt på kantene. Samtidig sliter vi med unøyaktighet i pasningsspillet og fører i stedet mye ball i stedet for ”å la ballen gå”. Gutta var preget av høye skuldre og usikkerhet og fikk ikke kontroll over ballen, dette gjorde at vi ble løpende etter ballen og ikke kom oppi Solberg. Dette gjorde at vi Solberg tok ledelsen 1-0 etter 14 min. Vi er upresise i midtbaneleddet, Solberg slår ballen i bakrom sentralt bak stopperne våre og alene med Markus gjør Solbergspilleren ingen feil. Etter 20 minutter kommer vi til vår første sjanse, da vi endelig får brettet ut spillet vårt. PK blir spilt opp på vår høyre kant kommer seg nedover kanten og finner Klev med innlegget, han står med ryggen mot mål får likevel avsluttet rett utenfor keepern sin høyre stolpe. Som tidligere nevnt sliter vi med strukturen på midten og kom forsent inn i duellene. Ved det andre målet til Solberg bommer vi igjen på en duell på mditen og åpner opp en bred motorvei for en Solbergspiller som igjen ikke gjør feil med Markus og vi ligger under 2-0 etter 33 minutter. Som etter sist scoring får vi igjen ballen ned og finner igjen PK på kanten som får slått inn til Klev igjen, han legger igjen til Eirik som smeller ivei et skudd rett utenfor.

Når man skal oppsummere første omgang, må det nevnes at pasningsspillet var upresist, vi var for sene i duellene og gjør ukloke valg med ball. Dette gjør at vi ikke får ”satt” et offensivt spill.  Etter mine notater teller det 2-0 i favør av Solberg når det gjelder scoringer, 3-2 i favør Solberg i antall sjanser og 1-0 favør Solberg .

I pausen får vi justert oss litt og det er et helt annet Åssialag som kommer på banen i andre omgang.

2.Omgang

Vi tar straks ansvar og går rett i angrep og hadde vi vært litt mer heldig hadde vi redusert allerede redusert til 2-1. Seb går på et fantastisk raid fra sin høyre back kommer seg fri fra egen banehalvdel og helt ned til motstanderens dødlinje får slutt inn til Eirik som desverre setter ballen tilside for mål. Allerede minuttet senere får vi vår redusering, da Tobben bryter et angrep spiller opp Allen som avanserer til ca midt på motstanderens banehalvdel som enten ser at keeper står langt ute og legger den kontrollert over keeper i lengste hjørnet eller er uheldig med innlegget som glir av foten og noe heldig går over keeper. Uansett det vil ikke stå noe annet sted enn i dette kampreferatet om scoringen var flaks eller iskald beregning. Vi reduserer til 2-1. Etter 8 minutter får vi igjen en stor sjanse etter en frispark der vi er for lite besluttsomme foran mål og en stor sjanse ebber ut i intet. 2-2 målet kommer etter 13 minutter spill av andre omgang da Allen slår et flott innlegg fra vår venstre side og Eirik setter ballen pang i nota! Hipp-Hurra butikken er åpnet og trenerteamet er sikker på at Gutta Krutt skal snu 0-2 til borteseier for Åssia. Desverre ender kampen ut i en uavgjort 2-2. Vi produserer mange sjanser i andre omgang, undertegnede teller hele 6 gode sjanser i andre omgang. Solberg hadde ingen, vi har 2 cornere og dominerer totalt banespillet i andre omgang Markus var så og si arbeidsledig i hele andre omgang.

Når man ser på kampen i sin helhet syntes jeg at vi burde ha vunnet denne kampen på grunnlag av det vi presterer. Vi heiser oss stort fra en middels 1.omgang hvor vi er unøyaktige i pasningsspillet, ustrukturerte i presset og viser litt for liten vilje i duellspillet til å bli det totalt dominerende laget i andre omgang. En av de store forskjellene fra første til andre omgang er pasningsspillet. Vi spiller ballen hurtigere, mer presist og klokere. Dette gjør at Solberg blir løpene etter og vi kan spille oss til flere gode sjanser. Heldigvis har vi fremdeles noe å gå på på Solbergs banehalvdel, vi gjør en del ukloke valg med ball og pasninger så vi har fremdeles noe å gå på fremover på banen. Allerede til mandag og tirsdag neste uke byr sjansen seg igjen til å få lov til å prestere, utvikle og glede seg over nettopp det å spille fotball.

Trenerteamet gleder seg hvertfall til fortsettelsen, videre fremgang og utvikling!