Poengdeling mot Konnerud.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 18. Mai 2009

Åssiden og Konnerud møttes til seriekamp fredag kveld. Det ble poengdeling og 2-2 etter at Konnerud var i føringen med 2-0 til pause. Etter en god sluttspurt reddet hjemmelaget det ene poenget.

Åssiden - Konnerud    2-2 (0-2)

0-1    20 min KIL

0-2    37 min KIL

1-2    80 min Walseth

2-2    90 min Meyer

Man kan si at lagene hadde en omgang vær. Konnerud tok raskt tak i kampen og var best i de første 20 minuttene. De skapte et par tre gode muligheter og skapte mye trøbbel på hjemmelagets venstre side. En god og hurtig høyrekant som Hougen hadde problem med å demme opp for. Gjestene satte Åssia under press og hadde ballen mye. Åssia slo ofte langt og fikk ikke tak i ballen, dermed fikk ikke Åssia etablert noe ofensivt spill. Etter 20 minutter får gjestene uttelling. Flåterud Johansen satser friskt i tacklingen og treffer spilleren, tacklingen skjer en drøy meter utenfor 16 metere streken men utrolig nok dømmer dommeren straffe. En heldig straffe for gjenstene. Straffa settes kontant i mål og Konnerud leder 1-0, en fortjent ledelse. Selv om Åssia sliter med å etablere sitt spill kommer de til noen gode muligheter og overganger. Men klarer ikke å utnytte de godt nok. Åssia kommer noe mer med utover omgangen men klarer ikke å skape gode nok sjanser. Konneruds hurtige høyrekant utfordrer igjen og kommer til innlegg. Et flatt og hardt innlegg som Konnerudspissen kommer først på og ballen triller i goallen. Et flott mål. En fortjent ledelse til gjestene selv om Åssia har mer tendenser til etablert spill mot slutten av omgangen.

Åssia kommer noe bedre i gang i andre omgang og allerede etter ca 10 minutter får hjemmelaget straffe. Dette etter godt angrep som ble rullet opp på høyrekanten. Walseth gjør seg klar. Ei svak straffe som keeper redder enkelt. Åssia har hverken trua eller marginene med seg. Nå følger en jevn periode der det ser ut som Konnerud kontrollere greit. De har noen gode muligheter til å sikre seieren men får ikke uttelling. Midtveis i andre omgang får Åssia et godt grep på motstanderen og jager uttelling. Konnerud legger seg langt tilbake på banen. De ser ut som om de er mer redde for å slippe inn mål enn å gå for seier. Etter stort press fra hjemmelaget får de endelig uttelling. Walseth setter ballen i må fra 10-12 meter etter fint forarbein av Meyer. Åssia reduserer til 1-2 og øyner nå poeng. Bare minutter sernere en gedigen sjanse som Cetin setter over. Åssia forsetter å kjøre på og endelig har de marginene med seg. Etter et par dueller i boksen dette ballen ned til Meyer som setter ballen i mål. Dermed ender kampen 2-2 og poengdeling.

Konnerud viste seg som et solid lag i første omgang mot et tafatt Åssialag. Åssia mista ballen for ofte og slo mye lang. Dermed fikk gjestene satt et press på Åssiaforsvaret. Det åpnet seg mye rom utover omgangen men Åssia klarte ikke å utnytte dette. Når Åssia fikk satt spillet sitt høyere og utfordret Konnerudforsvaret så fikk gjestene problemer. Men det sjedde ikke ofte nok. Andre omgang blir Konnerud feige og Åssia tar over fullstendig de siste 20 minutten og får uttelling på overtid. Åssia er på rett vei men har en del som må rettes på. De dårlige periodene må bli kortere og laget må bli bedre til å etablere sitt spill. Det siste kvarteret viser at viljen, løpskraften og innsatsen må ligge til grunn uansett.

Neste kamp er mot Kongsberg fredag 22. mai kl 1900 på Kongberg.