Solid prestasjon av ”Gutta Krutt” mot MIF3.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Mai 2009

I lett duskende regn gjestet MIF3 Åssia denne mandagskvelden. Kampen ble spilt på Åssiden 2 på naturgress. Hjemmelaget ønsket å bygge videre på gode prestasjoner fra 2.omgangen i sist kamp mot Solberg. Det kan man trygt si at vi gjorde og det stod hele 4-0 til pause. Andre omgangen var noe jevnere, men kampen endte med en behagelig 7-0 seier!

Vi mønstret en 16 manns tropp til denne kampen.

Markus, Seb, Lars Håkon, Espen K, Govand, PK, Della, Nico, Alen, Klev, Solli, Sharoz, Emil, Dokka, Boldt og Hamno var dagens glade gutter som tok hjem årets første 3 poenger.

Vi ønsket som sagt å forsterke det positive fra sist kamp og tok med oss erfaringene fra denne kampen inn i ei god treningsuke forrige uke og var maks innstilt på dagens kamp. Våre 3 fokusområder var de samme som sist kamp.

1. Innsats
  2. Kommunikasjon – positive og konstruktive tilbakemeldinger til medspiller
  3. Pasninger

Når man spiller fotball må innsatsen ALLTID ligge dypt forankret i alt vi foretar oss. Det krever å være topp motivert og konsentrert i alltid i hver ting vi foretar oss på og utenfor banen i forbindelse med trening og kamp. Kan vi gå av banen etter endt kamp og si at idag har jeg ytt topp innsats og gjort mitt aller beste i hver eneste situasjon med og uten ball, ja da har man uansett utfall av kampen prestert på et høyt nivå. Og til kjedsomlighet sier jeg det igjen! Gode prestasjoner resulterer i et godt resultat. Det er moro for oss i trenerteamet og se dere utvikle dere i riktig retning på dette området. Vi tar steg for steg i riktig retning på dette med innsats og under dagens kamp viser dere innsats hele kampen gjennom. Vi er det fullstendig dominerende laget og legger ned en god jobb alle sammen. Fra sist kamp har vi klart å øke treffprosenten på en pasning til en i blåhvitt med ca 21,3% fra sist kamp. Vi er mer beviste på hvem og hvorfor vi slår pasningen dit vi gjør. Når det gjelder det siste fokusområdet, er dere flinkere utenfor banen til å prate enn på, men dere viser fremgang!

1.omgang

Sjanser: 7 Cornere: 7

Vi putter på 4 av 7 klare målsjanser i første omgang og har med det nesten en uttellingsprosent på 60% i første omgang noe vi absolutt skal være fornøyd med. Det tok faktisk bare 51 sekunder føre vi går opp i ledelsen. Solli,som er omskolert til spiss gjorde sine saker meget bra ikveld,  kriget til seg en ball fra intet finner Klev med pasningen og Klev gjør 1-0. Etter knappe 3 min harr vi nok en god sjanse til å putte, men skuddet fra Alen (c) gikk rett utenfor målet og fremdeles 1-0. Det skulle dog ikke ta lang tid føre vi øker ledelsen til 2-0. Vi får rullet opp et angrep over vår venstre side der Alen slår hardt inn foran mål og en uheldig Mif forsvarer lurer ballen bak egen keeper. Det første kvarteret dominerer vi banespillet totalt og har flere gode sjanser til å øke ledelsen, men det kladder litt i sluttfasen av våre angrep. Vi velger ukloke løsninger og er opptatt av å ”gjøre det selv”i stedet for å spille en enkel pasning og starte en ny bevegelse. Etter 28 minutter får vi en flott overgang over vår høyre side der Dokka får utfordret bakrommet får kommet seg fint ned i god innleggsposisjon og finner Solli med et utsøkt innlegg, Solli forsøker å styre den i lengste hjørnet, men headingen går kun ca 13,2 cm over mål. Mif kom noe mer med i spillet utover i omgangen, noe jeg vil skylde på at vi glemmer innsatsen og konsentrasjonen og gjør flere feilpasninger. Etter 35min bestemmer Emil seg for å score dagens peneste da han kontrollert fra ca 30 meter lemper ballen over keeper og øker vår ledelse til 3-0. Minuttet etter øker Alen til 4-0 da han sikkert setter bakken i mål etter en fin pasning fra Dokka. 1.omgang til absolutt godkjent karakter for ”Gutta Krutt”.

2.omgang:

Sjanser: 7 Cornere:4

Andre omgang starter noe uryddig og vi sliter litt med å finne de gode kombinasjonene fremover på banen. Bakover er vi bunnsolide og har full kontroll. Markus må dog ut i en meget kvalifisert redning da en MIF spiller kommer alene med han.

Etter 15 min gjør Emil sitt andre for dagen da vi får frispark i god posisjon og Emil setter inn ballen fra kloss hold og ”gutta krutt” opp i 5-0. 3 min senere i det 18 min av andre omgang er Emil i godt driv langs vår høyre side  og raider opp en flott angrep, finner Klev med innlegget som enkelt scorer og vi er i ledelsen med hele 6-0. Etter 26 min kommer dagens siste mål. Emil setter et enkelt mål og dermed sitt tredje for dagen, da vi etter mye surr og rot får dyttet ballen over streken fra kloss hold. Vi kjører mange bytter i denne kampen og det er mange spillere som får masse god spilletid på både kjente og litt ukjente posisjoner. Ale byttene preger oss noe da vi mister noe av rytmen og flyten i spillet vårt. Alt i alt en godkjent kamp, der vi luker bort enkelte ting fra sist kamp og løfter oss opp på et nytt nivå. Det er dette som nå er det berømte nivået ”der lista ligger” som vi skal strebe etter å prestere om ikke enda bedre neste kamp. Allerede i dag møter vi DBK på Berskaug kl 19.30.

Dagens målscorere: Klev x2, Alen x2 Emil x3