Tøff kamp for "Gutta Krutt" mot DBK

Postet av Åssiden IF - Fotball den 21. Mai 2009

Det ble en tett og tøff batalje mot DBK på Berskaug, Åssia var det beste laget i første omgang og ledet 3-1 til pause etter uekte hattrick av Hasan. I første omgang spiller vi i perioder fin fotball og spiller med stor innsats. DBK på sin side bydde opp til muskelkrig i andre omgang og kampen endet tilslutt 3-3.

Dagen etter den flotte prestasjonen mot MIF skulle vi møte den gode gamle ”erkefienden” DBK på Berskaug. Vi stilte med en tropp på 15 spillere:

Markus, Seb, Adis, Espen, Tobias, PK, Della, Nico, Alen, Klev, Hasan, Sharoz, Hamno, Robin og Solli.  Gutta var tydelig fornøyde med gårsdagens innsats og resultat og så frem til å prestere godt på nytt i dagens kamp. Vi hadde nesten de samme fokusområdene som i sist kamp.

1. Innsats
  2. pasninger
  3. Nøyaktighet – i pasningsspillet

Med dette for øyet skulle vi forsøke å prestere godt mot DBK denne mandagen, vi med kroppen stinne av selvtillit etter gårsdagens seier og med godt humør. Oppvarmingen gav oss svarene vi var ute etter, gutta var skjerpa og gledet seg til kamp!

1.Omgang

DBK rystet oss de første 5 minuttene og vi hadde nok med å holde unna for angrepene deres. Vi forsvarte oss godt og med litt flaks og dyktighet gikk vi opp i ledelsen etter 6 min. Vi spiller opp på vår høyre side, gjør som vi har trent på når det blir trangt, vrir spillet over på motsatt side der vi har massevis av rom. Alen setter fart mot sin oppasser i en 1-1 situasjon, lurer seg forbi og smeller ivei et skudd fra ca 17meter hvor keeperen må gi retur, på returen der en spiss skal være dukker Hasan opp og setter returen trygt imål. 1-0! Og vi går noe uventet opp i ledelsen. Det er en ganske så jevn første del av første omgang og vi varierer fint i spillet vårt, med korte og lange pasninger. Innsatsen uten ball er forbilledlig og vi legger ned en stor jobb i og vinne ballen tilbake, vi byr på oss selv i duellene og jobber knallhardt mot feilvendt motspiller over hele banen. DBK utligner etter 20 min på corner, da en spiller for lov til å stå aleine på første stolpe og uforstyrret heade inn 1-1 målet. 2 minutter senere går vi opp i ledelsen igjen. Alen slår inn fra venstrekanten, baller virker egentlig fortapt, men Solli kriger seg til kontroll finner Hasan som putter sin andre for dagen. Etter ca 20 minutter fører vi kampen og spiller stadig vekk ut DBK både gjennom spill sentralt og over kantene. Vi er hissige i rollen som førsteforsvarer og vinner de fleste duellene og ikke minst andre ballene. Det er moro å se ting vi har trent på denne vinter og våren også vises tydelig i kampsituasjon. Etter 27 min bryter vi og prøver oss på en overgang. Vi spiller en hurtig pasning ut til Robin som med innlegget sitt finner Hasan som setter sin tredje for dagen. De siste ti minuttene spiller vi uten å komme til de store sjansene og vi holder DBK på god avstand fra eget mål.

I pausen er vi enige om å fortsette det gode spillet fra første omgang. Trenerteamet gir tydelig beskjed om at innsatsen vil være nøkkelen for å holde DBK unna å ta fra oss en ny trepoenger.

2.omgang

I andre omgang spiller vi mye uklokt og vi sliter med å finne gode relasjoner fremover på banen. Vi treffer sjeldnere med pasningene våre og vi sliter med å komme hurtig og tett opp i duellene. DBK på sin side byr opp til ”krig” i andre omgang og trykker ekstra til i duellene utover i omgangen.  Jeg føler likevel at vi har ”kontroll” til godt ut i andre omgang føre DBK blir ekstra tøffe i dueller og tacklinger. De kriger oss ut av stilen og vi merker to kamper på to dager. DBK reduserer til 3-2 i det 30 minutt av andre omgang, føre vi får både Adis og Espen ut med skade og vi må rokkere og bytte. Vi klarer ikke å holde ”kaldt” og DBK får banket inn sin tredje for dagen og dermed er det uavgjort knappe ti minutter føre slutt. Spillet bølger frem og tilbake og Robin blir feid ned bakfra inne i DBK sin 16 meter og vi blir snytt fore et soleklart straffespark på tampen av kampen.

Etter min mening er årsaken til at vi ikke klarer å ro i land tre poeng ganske enkel. Vi fjerner fokuset/hodet fra det ”å prestere godt” på våre tre arbeidsområder og vi mister fokus på det å spille fotball til å bli mer opptatt av dommeren, ufine motspillere og klarer ikke holde oss rolige da det koker som verst. Disse tingene samt skader som gjorde at noen av gutta måtte spille på uvante plasser gjør at vi ikke.

Det er likevel flere positive ting vi skal ta med oss fra denne kampen.

1. Innsats
  2. Pasningsspill

Det fokuset vi har fått frem på ”tilstedeværelse” og konsentrasjon gjør seg utvilsomt synlig i både innsatsen vi legger ned og på pasningsspillet vårt. Vi jobber knallhardt uten ball og vinner mange dueller og den viktige andreballen, vi tar de ”tunge” returløpa og gjør en innsats for kameraten og viser med denne innsatsen at vi vil noe! I perioder spiller vi klokt pasningsspill og da henger motstandern ikke med når vi velger gode valg og med pasningene skaper overtallssituasjoner.

Nå venter det en kampfri uke og skal få trent godt inn mot neste kamp som er hjemme på Åssia den 1.juni mot Glassverket.

Ser frem til at publikum kjenner sin besøkelsestid og møter opp i hopetall for å støtte ”Gutta Krutt” i deres jakt på gode prestasjoner og gode opplevelser!