Tap for Kongsberg

Postet av Åssiden IF - Fotball den 25. Mai 2009

Kongsberg scora på tre dødballer og avgjorde kampe til sin fordel på fredag kveld. Det ble ingen vellspilt kamp da det så ut som begge lag ikke var helt vant med underlaget. Det ble en relativ jevn kamp med et lite overtak til hjemmelaget kampen sett under ett. Åssia var fult på høyde men Kongsberg var best i begge 16 meterne, der ofte kamper blir avgjort.

Kongsberg - Åssiden    3-1 (1-0)

1-0  17 min

2-0  46 min

2-1  71 min Meyer

3-1  85 min

Laget: Syvertsen-Hougen, Andresen, Holm, Flåterud Johansen-Hansen (Håkansson), Cetin, Oland (Røed)-Teie Bretvik (Olsen), Meyer, Walseth.

Begge lag begynte kampen noe famlende. Begge lag gjorde flere feil i starten og brukte noe tid med å bli vant til underlaget.  Åssia får en ok start og er med i kampen. Men gør for ofte feil på egen halvdel. Hjemmelaget var også unøyaktige i sitt spill og ga Åssia gode muligheter til overganger, noe gjestene ikke klarte å utnytte. Åssia gjorde også flere feil, mistet for ofte ballen på egen halvdel som resulterte i cornere. Kongsberg er fysisk sterke og er alltid gode på dødballer, også denne gang. Åssia ga bort flere cornere pga balltap. Dette skulle avgjøre kampen. Etter et par farlige cornere på rad satte hjemmelaget ballen kontant i nota. Corner på bakre, løp som ikke ble fulgt og hjemmelagets gode venstreback kunne heade ballen greit i mål. Greit å tape duellen i feltet, men ikke at en spiller får gå så lett på ballen. Åssia kom mer med i siste del av kampen og skapte gode sjanser som burde resultert i mål. Hjemmelaget slurver flere ganger med ballen og gir Åssia gode overgangsmuligheter, men utnytter de ikke godt nok. Skal man vinne kamper må vi utnytte motstanders feil bedre. Hjemmelaget går til pause med en 1-0 ledelse.

Første 15 min av andre omgang er hjemmelaget klart best. Allerede etter noen sekunder gir vi bort nok en corner. Nok en gang er vi ikke med på løpene inne i egen 16 meter. En god corner blir skallet rett i nettet på første stolpe. Nok en gang relativt upresset. Kongsberg er litt på gang nå og skaper en del farligheter forran Syvertsen, men klarer ikke å avgjøre kampen. Istedet jobber Åssia seg inn i kampen og får satt press på Kongsberg. Vi har bra trøkk i angrepet og gjennvinner ballen. En frisk innbytter Dan Olsen får slått inn fra høyre, Holm header ballen mot mål. Meyer er frempå og stusser ballen i mål og det står 2-1 med 20 minutter igjen. Etter en trøblete start på andre omgang er Åssia med i kampen igjen. Åssia fortsetter å gi Kongsberg problemer og har sjanser til utligning. Men Kongsberg er alltid farlige og er frempå noen ganger. Avgjørelsen kom på tampen av kampen. Et innkast ender inne i feltet, spissen vipper ballen over forsvaret og en Kongbergspiller er frempå og vipper ballen forbi Syvertsen. Rett før dette må Holm ut med skade og Åssia måtte spille siste 10 minutter med 10 mann.

Kongsberg er generelt det beste laget totalt sett og vinner dermed fortjent. Men Åssia skaper nok sjanser til både 1 og 3 poeng i denne kampen. Vi får gode overgangsmuligheter men er ikke gode nok til å utnytte de. De mulighetene må utnyttes bedre skal kamper vinnes. Vi mangler også trykk fremover, vi blir for stillestående i angrep og klarer ikke å komme etter for å sette trykk på motstanderen. De gangen vi klarer dette lager vi mye problemer for motstanderen, men det skjer for sjeldent. Kampen viser at vi er på rett vei og fremgangen er der. Vi må bare jobbe videre, men det greves hard jobbing og det regner vi med at spillerne vet.