B-laget med ny seier

Postet av Åssiden IF - Fotball den 26. Mai 2009

B-laget har spilt 6 kamper så lang i årets 5. div. De står bokført med fem seire og ett tap. Dermed ligger de pr dato på en andre plass bak Lier. Lier leder med ett poeng. Tapet kom imidlertid mot seriefavoritt Lier i forrige kamp. Gårsdagens kamp var mot Slemmestad 2, ett annet lag som har fått en fin start på sesongen, det var duket for å få revansje for Liertapet.

Slemmestad 2 - Åssiden 2    1-3

1-0 2 min Hellumsand

2-0 20 min Ottesen

2-1 35min

3-1 73 min Nico

Kampen mot SIF var i utgangspunktet en vanskelig kamp ikke minst når vi hadde noe problemer med å stille lag av forskjellige grunner dvs skader, sykdom, a- kamp og ikke minst eksamen.

Vi klarte å stable ett lag på beina preget av rutine, med Oe G og Morten D i spissen, og ungommelig mot, representert ved Simen BH, Valdo, Carlsen og Nico.

I forrige kamp gikk vi på et forsmedelig tap mot Lier og vi var interessert å reise kjerringa snarest!

Allerede etter 45 sekunder får vi et slag i ansiktet når vår solide back, Peter H, raider i kjent stil fremover, men kommer dessvere hinkende hjem igjen. Strekk og kampen var dessverre over for en meget viktig brikke. Men ledelsen tok grep og kastet innpå en av våre siste transfer scoop fra Nederland inn på venstre backen, Michel van der Spruyt, med klare beskjed om å spille enkelt på en ujevn Slemmestad stadion. Han bestod testen og vartet opp med en sjelden ro og ikke minst en pasningskvalitet som a-lagsspillerne bør lære av.

Vi tok tidlig ledelsen ved Jostein H etter en corner fra Dokken på bakre som blir headet inn i boks. Der står Jostein H og banker ballen i mål. ÅIF fortsetter fin spillet da særlig på vår venstre side. Vi øker ledelsen ved Herman O, i combacket.

Utover i kampen blir vi stillestående og kontrollerende. Vi blir passive og ber SIF med på festen. SIF reduserer til 2-1 etter passivt forsvarspill som ender i et frispark.

På frisparket blåser den meget rutinerte dommeren Jan Erik Olsen raskt to ganger. Carlsen stiller mur og ballen suser inn i keeperhjørnet. Stillingen holder seg til pause.

SIF har hatt ett skudd på mål og det scoret de på!!

Vi blir enige om å være konsentrete bak og utfordre offensivt.

Forøvrig var kanskje omgangens høydepunkt når Mr. Martinsen går skulder mot skulder duell mot SIF kraftigste spiller. Martinsen havner bokstavlig talt på ryggen, en komisk situasjon, men vi på benken skjelver og vurderer å bytte ut Mr. Martinsen for å kjøle han ned. Men heldigvis har vi nok rutine på banen som får roet ned vedkommende.

I andre omgangen har vi full kontroll. SIf har knapt ett skudd på mål, mens vi skaper flere store sjanser og bør score mer enn ett mål.

Målet var en delikatesse av de sjeldne.

Valdi bruker kroppen sin ca 30 meter fra egen kasse, på vår venstre, og vinner duellen. Han raider over hele banen og slipper til Nico som har flyttet opp. Nico finter backen opp på tribunen, tar to steg inn og dundrer ballen i mål. Delikatesse!

Kampledelsen vil gratulere alle med en viktig seier og tre poeng!

En ekstra stor takk til Simen BH og Valdi som debuterte og ikke minst old boys gutta Michel S og Trond N for meget solide og rutinerte inntredener.