Tap mot Godset - "storebror" klart best og 1-10 resultat

Vi møte ett meget godt Godsetlag, anført av en særdeles opplagt Keita - dessverre for oss, men hyggelig for de som liker å se gode fotballprestasjoner. Laget:
Carlsen(Yunus 45), Nhu(James 45), Morten, Espen, Robin(Ola 60)), Valdi, Håkon(Simen 45), Nico(Vinoth 70), Quan(Tom Erik 60), Dan og Alen.

Oppsummering:
Vi viste at vi måtte være på "tå hev" både med og uten ballen i laget, både i forhold til å utnytte overganger og ikke minst etter egne balltap. Dette fordi vi var klar over at dette Godset laget har ett høyere tempo enn oss, vanligvis, både i pasningsspillet, bevegelsene og i "hodet".

Vi åpner faktisk best de første 4-5 minuttene og får en corner allerede i første minutt. Dessverre varer dette ikke lenge, vi er ikke bestemte nok i den defensive delen i en 5 minutters periode og vips så er det 0-3 etter 10 minutter. Alle fine mål, isolert sett, men både frisparket til Keita og opprullingene fra sidene kunne vi løst bedr.
Etter dette, hvor kampen i utgangspunktet er avgjort, hever vi oss i en 20 minutters periode. Forsvarsspillet blir bedre og bedre, men vi klarer ikke å "stoppe" deres venstre side som gang på gang skaper problemer for oss, ved at de setter opp 2 mot 1 på kant og frispiller mellom back/stopper og midtbanen inn i banen. Offensivt får vi mange gode ballvinninger rundt egen 16 meter, hvor godset har fylt på med mange spillere - men vi er ikke gode nok i gjennomføringen av førstepasningen og "kaster" bort mange muligheter. Produserer noen gode angrep, hvor vi får innlegg uten at det blir målsjanser av det.  Det kommer 2 mål til før pause, begge greie nok - men det kunne vært ungått. Litt typisk  blir vi også litt "redde" i denne perioden og blir derav passive i endel avgjørende situasjoner.

Pause med 0-5 er selvfølgelig "tungt", derfor viktig å bruke den positivt-som jeg føler vi gjorde.

Andre omgang blir vi spilt lave og blir liggende 30-35 meter fra eget mål. Dette klarer vi relativt greit og godset begynner å miste endel av bevegelsene sine og stanger ofte i "muren", men Keita skaper sjanser av "ingenting" i andre omgang med eminent teknikk og tempo, det blir totalt 4 mål i andre ongang-de 3 siste helt på slutten, hvor vi er slitne og "dommeren" brukes som vegg for Keita. Heldigvis reduserer vi til 1-7 etter et fint angrep og påfølgende avslutning av Valdi, med Godset putter 2 til.

Selvfølgelig er det stor forskjell på lagene, basert på resultatet. Allikevel er det Keita som utgør den største forskjellen, misforstå meg rett, Godset består kun av gode fotballspillere - men allikevel er det først og fremst en spiller som utfordrer, avslutter, frispiller, trekker på seg motspillere og får frispark.

Før kampen var jeg opptatt av at å få frem at vi ville bli utfordret på tempoet, offensivt og defensivt. Vi hadde mange pasningsfeil i dag og dette skyldes at vi var for "trege" eller sagt på en annen måte-Godset var for raske, de la raskt press på vår ballfører og hadde returløp av høy klasse, samt at forsvarspillerne kunne konsekvent kjøre offensiv markering hele veien - noe som gjode at de ofte brøt våre pasninger. Så her må vi bli betdylig bedre, både tilslaget i pasningen og valg/bevegelsene.
Etter de raske målene ble vi "passive", men heldigvis retter vi opp dette i lange perioder-men blir avslørt i perioder.

Det er ett par ting som overrasker meg, negativt, i kveld, Det ene er at vi ikke gjør posisjoneringsjobben vår i midtbaneleddet, samt at vi ikke lykkes med å skape motsatte bevegelser-samtidig, i spissleddet. Dette har med vilje/ansvar/ork å gjøre og vi blir derfor hele veien i undertall, både offensivt og defensivt i store deler av første omgang.

Gutta skal allikevel ha mye positivt å ta med seg, jeg syntes igjen at Espen og Morten viser at de er ett godt stopperpar og tross mange baklengs, gjør de veldig mye bra. Carlsen mente han burde tatt ett par av målene, enig i det, men samtidig gjør han mange viktige redninger/inngripninger. Robin gjør en meget god kamp og får "godt" tak på Keita i siste del av første omgang. Midtbanen er "rotete" i første, av årsaker nevnt over - blir altfor ofte kun 2 spillere istedet for 3 - men ros til både Håkon og Valdi som prøver 100 % hele veien. Fremme er Dan frisk i første omgang, gjør mye bra men skal bli enda flinkere til å gå rett på mål, samt ikke bare søke crosspasning motsatt - når han trekker inn i banen-men dette krever bevegelser av flere enn motsatte kant/back. Nhu har en tøff jobb, men gir ikke opp og involverer seg bedre og bedre i den offensive delen utover i første omgang. Jeg syntes også Alen gjør 90 gode minutter, ikke minst de siste 30 som indreløper. Alle innbytterne får mye spilletid og gjør det godt, Ola og James på hver sin back, Vinoth og Tom Erik fremme, Simen på sentral midt og Yunus i "kassa".
Men, vi ble for "små i kveld" - det var som vi møtte storebror og hadde for mye respekt, men det var først og fremst Keita som skapte denne "respekten". Vi snakket ikke om spesielle tiltak mot enkeltspillere i godset, før kampen - så det var situasjonene på banen som skapte denne respekten. Men, jeg må si at jeg syntes vi har ett potensiale i spillergruppa som jeg håper spillergruppa kan jobbe videre med - både i år og neste år. Bedre og flere treninger, med kvalitet og enda flere kamper mot gode lag - så vil klubben lykkes med dette også da det er mange spennende 93 spillere som kommer opp neste sesong.
Vil også trekke frem godset, både spillerne og måten klubben nå driver sitt ungdomsarbeid på-det gir muligheter for de lokale spillerne som vil, virkelig vil, satse fotball - hvor lista må ligge fikk vi og alle andre oppleve i kveld.