Ny god opplevelse for ”Gutta Krutt”! ÅIF 2- Glassverket2 (1-0) 2-0

Postet av Åssiden IF - Fotball den 2. Jun 2009

På en av årets foreløpig varmeste dager gjestet GIF2 oss denne mandagen til en ny kamp i vårsesongen 2.div i Buskerud. Vi kom fra en god treningsuke, med 4 økter inkludert ei økt med trenerbesøk fra Strømsgodet. ”Gutta Krutt” var topp motiverte for å jakte videre på gode prestasjoner og opplevelser. Første omgang er noe uryddig og preget av mange lange, høye og upresise forsøk på pasninger. Vi går likevel til pause med 1-0 ledelse. I andre omgang får vi ”justert” noe og pasningsspillet blir bedre og får uttelling etter en corner og går etter 80 spilte minutter av banen med en ny god opplevelse og 2-0 seier.

VARMT!

Varmt vær er noe alle fotballspillere av og til selv i Norge må mestre å prestere under. Foran slike kamper er det enda mer viktig enn kamper som går under litt ”kjøligere” forhold at man har gjort de rette forberedelsene. Rikelig med drikke, hvile og holde seg unna sola tidligere på dagen.

Trenerteamet har mast uavbrutt denne våren om innsats og konsentrasjon, både på trening og i kampsituasjon. For under slike forhold som kampen ble spilt under er det ofte det laget som orker og vil mest som går av banen etter kampen med godfølelsen. Slik skulle det bli også i dag, da vi etter min mening, orker mest, vil mest og legger ned et betydelig stykke arbeid for igjen å prestere godt for igjen å få kjenne ”godfølelsen” etter kampen.

Vi stilte med en 14 mann sterk tropp til vårsesongens 2 hjemmekamp.

Marki, Seb, Gundersen, Sharoz, Adis, Nico, Alen, Dela, Klev, Solli, PK, Tobben, Espen og Knutti.

I garderoben ble vi enig om at vi ønsker å prestere godt også i dag, ikke la varmen prege oss og ikke minst ha fokus på egne ferdigheter og ting vi kan påvirke!  Dette i tillegg til pasningsspillet skulle være med å gi oss de ”riktige” fokusområdene under dagens kamp.

1.Omgang:

De første 20 minuttene er det mange dueller sentralt på banen, ingen av lagene hadde noe særlig overtak og det var relativt jevnspilt. Vi på vår side sliter med upresisjon i pasningsspillet og som i tidligere kamper ”klumper” vi spillet våres inn i sekken til motstanderen. Det skal også sies at når vi ikke har bevegelse foran og bak ballfører blir vi fort stasjonære. De ”tunge” offensive løpene som skaper ubalanse for motstanderen var sjeldne, det var så og si fravær av dobling på kantene og når vi i tilegg beveger oss for sent, etter at ballen er slått sier det selv at pasningsspillet ikke blir av god ”Gutta Krutt” kvalitet. Vi er litt slappe i 1.forsvarer-rollen og det gjør at vi ikke fremtvinger de gunstige bruddsituasjonene og at motstander får mer tid enn hva som er ønskelig. Vi har 3 gode frisparkhalvsjanser, men mangler det lille ”målinstinktet” innenfor motstanderens 16 meter som gjør at det som kunne blitt mål i stedet blir relativ harmløst.

Etter 28 spilte minutter av første omgang kommer vi endelig til vår første gode sjanse. Vi får endelig spilt ut på kant, kommer til ett brukbart innlegg og etter innlegget kriger vi heroisk ca 20 meter unna motstanderens mål. Pk avslutter fra ca 22 meter rett utenfor målet. 2 minutter senere er det nesten et identisk angrep som denne gangen resulterer i scoring. Nytt hardt innlegg foran mål, hvor vi er noe heldig etter litt surr og rot i motstanderes boks, dukker PK opp og setter ballen kontrollert inn fra kloss hold, 1-0 til Gutta Krutt! Sjansene og målet kom etter en god periode hvor vi hadde større presisjon i pasningene, hadde orientert oss i forkant av ballmottak og var mer konsentrerte i det vi gjorde på banen. Etter min telling var det 3-2 sjanser i vår favør etter 1.omgang.

I pausen ble vi enige om å forsterke de positive tingene fra første omgang samt forbedre oss på de tingene vi ikke var helt fornøyd med, spesielt konsentrasjon, presisjon i pasningsspillet og kommunikasjon.

2.Omgang

Glassverket startet andre omgang best, men en velopplagt og god Marki bakerst for oss gjorde en meget god figur under hele dagens kamp og reddet mesterlig alle tilløp fra Glassverket i begynnelsen av andre omgang. Dette gjorde at vi fikk den nødvendige roen og tryggheten i forsvaret. Denne selvtilliten sprer seg videre fremover på banen og gir oss flere gode muligheter utover i andre omgang. Andre omgangen var nok mer jevnspilt enn første og begge lag spilte seg til flere sjanser. Andre omgang endte uavgjort 4-4 i sjanser etter mitt tellesystem. Vi var noe mer giftig enn Glassverket foran mål og skulle få vårt andre mål for dagen etter tøff jobbing i motstanderens boks på corner. En corner ble slått godt inn, keeper halvklarerer og vi får to muligheter til å sette ballen i mål og på det andre forsøket setter Nico ballen inn nettet og Gutta Krutt øker til 2-0. Glassverket gir seg ikke og jager en utligning og i sluttminuttene har Sharoz det man kan kalle en ”matchvinnende” tackling. Han suser inn i en tackling på ca 11 meter og avverger en meget stor sjanse for Glassverket til å redusere.

Etter 80 minutter betyr dette at vi nok en gang er det laget som kan få smake på godfølelsen av det å vinne fotballkampen! Vi vinner fordi vi vil litt mer enn motstanderen i alt vi foretar oss, det var en relativt jevnspilt kamp hvor vi trekker det lengste strået og kan være fornøyde med dagens resultat.