Modum FK ble for sterke.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 8. Jun 2009

Lørdag reiste Åssiden til Geithus for å møte Modum FK. Til tross for en ok kamp og en god start klarte ikke de blå/hvite å få med seg poeng denne gangen heller. Åssiden tok ledelsen med 2-0 etter kort tid men vertene fra Modum tok seieren med 4-2.

4-2  90 min

Laget: Oulie, Hougen, Andresen, Håkansson, Flåterud Johansen, Teie Bretvik, Vetin, Madsen, Røed, Meyer, Walseth.

Åssia fikk en pangstart på denne kampen og var klart best det første kvarteret. Med god duellkraft, gode løp og presise fremspill satte Åssia hjemmelaget under press. Og fikk uttelling. Meyer vinner balle på midten. Gir ballen til Røed, Bretvik kommer på et godt løp. Ett presist gjennomspill av Røed. Bretvik ordner corner. Åssia vinner klareringen fra corneren, Røed finner Walseth på kanten, Walseth kommer til linja og legger flatt inn. Der kommer Røed og triller ballen i hjørnet. ca 8 minutter senere. Åssia kontrer etter corner, Walseth kommer på løp. Røed slår glimrende igjennom og Walseth er alene med keeper og Åssia leder 2-0. Åssia ligger lavt og nekter bakrom samtidig som vi forflytter oss hurtig fremover og kan sette trykke på MFK forsvaret. MFK spiller "god" gammel Åmot fotball med mye lange baller og forsøker å plukke andreballer. Åssia har god kontroll og MFK skaper lite. Men siste 10 minuttene blir Åssia for baktunge og klarer ikke å komme høyere, samtidig så vinner MFK flere og flere dueller. Fem minutter før pause blir MFK spissen spilt igjennom. Oulie gjør en kanon jobb og redder mesterlig to ganger. Men når ballen og spilleren er på vei ut av 16 mtr får Oulie en rotasjon med bena etter siste inngripen og kommer borti bena til MFK spilleren, dermed straffe. Siste minutt får MFK utligningen. Et godt innlegg og en god  avslutning. Lagene kan gå til pause med 2-2.

Åssia er best i første halvdel av omgangen. Men legger seg mer eller mindre ubevist alt for lavt i banen og klarer ikke å komme høyt nok når vi vinner ballen. Vi gir initiativet til MFK som får satt press på Åssia de siste 10-12 minuttene. Vi har ikke de rette spilleren til å håndtere situasjoner når det koker litt. Og slipper inn to relativt lettvindte mål. Vi burde kunne gå til pause med en ledelse.

Andre omgang starter med tre gode muligheter til Åssia, skal vi vinne kamper må vi utnytte disse bedre. Istedet er det MFK som scorer. Corner som Oulie er uheldig og bokser i eget mål. MFK scorer ut av ingen ting. Etter dette styrer MFK det meste. De har god kontroll og skaper noen farligheter, men en god Oulie rydder opp i det som kommer. Ut over omgangen kommer Åssia mer med. MFK får skader og ser slitne ut. Siste 15 er det Åssia som tar over styringen men klarer ikke å skape de helt store sjansene. Men bare 8 minutter før slutt blir Walseth glimrende spilt igjennom av Cetin. Alene med keeper, men keeperen får skotuppen på ballen og ut til corner. Bare sekkunder før slutt avgjør MFK kampen. Åssia klarer ikke å holde godt press og MFK får spilt seg fri og en god MFK spiss setter ballen hardt i goallen.

På vårt beste når vi har presisjon og bevegelser ser vi at motstanderen har store problemer med å henge med. Men vi har ikke rutine og pondus i laget til å stå imot når motstander setter trykk. Vi slipper inn for enkle mål. Ingen ting å si på at Modum FK vinner men det kunne like gjerne vært motsatt. De har marginene med seg i forhold til straffe og selvmål, men slik er det vel gjerne med lag i motgang. Vi har ferdigheter og innsats som er gode nok men mangler rutine når det er avgjørende situasjoner. Derfor står vi der vi står.