Juniorlaget slo Lier IL 2-1!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 10. Jun 2009

I den viktige kampen om interkretskvalik, vant vi fortjent 2-1 i en kamp som levde helt til sluttsignalet.
Dette betyr at vi, med en seriekamp igjen borte mot Hønefoss, fortsatt har muligheter til å kvalifisere oss til høsten interkrets.
ÅIF - LIER IL 2-1(2-0)
Målscorere: Alen 30 min og Valdi 41 min, Lier redusert etter 65 minutter.

Tabell Interkrets trykk her    Liernett referat

Laget:
Fredrik
Jonathan - Ruslan - Espen - Robin
Simen(James 70) - Håkon(Alen etter 58 min) - Valdi
Nico - Alen(Quan etter 30 min) - Dan

I tillegg stilte vi en meget god innbytterbenk i kveld.

Forutsetningene før kampen var enkle, vi måtte vinne for å skaffe oss muligheter for å bli blant de 4 beste i kvaliken. Vi viste også at vi møtte ett godt lag, som var fysisk sterke og med "trøkk" i spillet sitt. Selv var vi opptatt av å få hver enkelt lagdel til å fungere, ikke minst som ett lag-samtidig som vi utfordret gutta til å "ta" duellene.

Det blir en relativt enkel kamprapport i kveld. Først og fremst er dette en lagseier, hvor spillerne virkelig viser vilje - hele veien.
Vi må gjøre 2 endringer på startoppstillingen rett før avspark, men både Ruslan og Jonathan viser seg tilliten verdig.

Første omgang er jevn, hvor vi er best de siste 15 før pause, men vi sliter med  spille oss til gode avslutninger den første halvtimen. Defensivt utfordres vi spesielt med at Lier er dyktige til å vinkle langt i tidlig bakrom, spesielt på vår høyre side men med ett par unntak klarer vi dette veldig bra.
Vi tar ledelsen etter ett flott angrep, hvor vinner en overgang midt på deres halvdel, frispiller Simen som tar med seg ballen og spiller Alen nesten på "blankt" mål og han scorer sikkert fra 7-8 meter. Like etter header Valdi nydelig inn 2-0 fra første stolpe, etter en flott corner fra Nico.

I pausen er vi kun opptatt av å roe oss ned, samt at vi gjør oss "klare" til å stå på med dueller/innsats i nye 45 minutter.

Andre omgang blir preget av 2 lag som begge ønsker å score, vi har flere muligheter til å gå opp til 3-0 men kombinasjonen av for lette avslutninger og litt unøyaktighet i pasningsspillet gjør at vi ikke scorer. Istedet får Lier sin redusering, hvor de bryter oss langt nede på egen halvdel-vi er litt "sløve" i å få hele midtbane hjem og på rett plass og de frispiller på vår venstre side hvor vi er på etterskudd(her bør resten av midtbanen(Håkon og Simen) sideforskyve enda bedre for å "ta ut det rommet"), og det hele ender i ett flott innlegg fra høyre kant som en Lier spiller scorer fra ca 5-6 meter på første stolpe(her blir vi(rusland/Espen) for mye opptatt av å se på ballfører på kant og "glemmer" at i egen boks spiller vi mann-mann), men Lier skal ha "skryt" for ett flott angrep.

2-1 mot ett Lier lag som må ha uavgjort for å holde ÅIF bak seg(forutsatt at vi slår Hønefoss i siste kamp), gjør at det blir mye "trøkk" de siste 20 minuttene - vi vinner ett uttall overgangsmuligheter og 4-5 hundre prosent sjanser, men må fortsatt bli flinkere her - både i valg og gjennomføring, når vi lykkes med dette vil vi avgjøre denne type kamper. Lier står på hele veien, mange dueller/frispark og de gir oss ikke ro. Derfor er det ekstra gøy at vi viser stor fremgang i duellspillet i/rundt egen boks og rir stormen av og vinner 2-1. Med seier i siste kvalikkamp har vi muligheter for å bli nr 4.

Som sagt, en lagseier og vi ser samtidig at vi nå har en meget god tropp, med mange gode spillere som ikke fikk sjansen i dag. Forsvarsmessig er bakre firer gode, midtbanen likeså - tross at vi må gjøre 3 endringer i løpet av kampen og fremme er det en helt annen "sting" over spisstrioen. Aller bakerst er Fredrik meget god og jeg velger å fremheve han som vår beste, i ett meget godt kjempende og tildels velspillende ÅIF lag. Gratulerer med innsatsen og 3 poeng, trening torsdag kl 1930!