Målrik forestilling av Gutta Krutt!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 11. Jun 2009

Konnerud 2 gjestet oss denne mandagen og ble sendt hjem med sifrene 13-0 i favør hjemmelaget. Dette var på mange måter en merkelig kamp da vårt spill varierte fra meget bra til unøyaktig, ukonsentrert og egoistisk. Alt i alt vinner vi fortjent 13-0 etter å ha ledet 7-0 til pause.

Vårsesongens nest siste kamp og vi skulle måle krefter med Konnerud 2 denne mandagskvelden. Vi var fremdeles uten tap denne vårsesongen og hadde ingen direkte planer om å avgi poeng til gutta fra ”høyden” i dag heller. Noen av gutta hadde nok tatt en ekstra titt på tabellen føre dagens kamp og så at Konnerud lå i bunnen. I slike oppgjør topp mot bunn har man fort en tendens til å slappe litt mer av og ikke ta det like ”seriøst” som til en toppkamp. Trenerteamet la derfor stor vekt på at dagens nøkkelord, som var konsentrasjon kom til å bli viktig i denne kampen.

Følgende glade gutter var dagens tropp: Sander, Seb, Hamno, Gundersen, Adis, Alen, Klev, Hasan, Kristoffer, Robin, PK, Boldt, Dela, Nico og  Sharoz. I tillegg til dette var det dusinvis av groupies av det motsatte kjønn og så på ”Gutta Krutt” spille ball denne mandagskvelden.

I garderoben føre oppvarminga var stemninga litt for ukonsentrert og tankene var nok andre steder enn på det å prestere! Trenerteamet og gutta fikk endret innstillingen i løpet av oppvarmingen og når dommeren blåste i fløyta var innsatsen på topp! Vi tok initiativet allerede fra start og etter knappe 3 minutter satt det første målet på frispark fra Adis. Han curler den flott i lengste hjørnet! 6 minutter senere dukker han opp igjen og hamrer inn 2-0 på et flott skudd.  Nå er vi tydelig inne i en god periode og scorer faktisk hele 4 mål på 5 minutter, fra det 8-13minutt går vi fra 1-0 til 5-0. 3-0 målet kom etter flott spill der Solli trer gjennom til Klev som avslutter flott i steget, keeper avverger første forsøk, men Klev setter selv returen i mål. Klev tar ansvar rett fra motstanders avspark og kriger til seg ballen på motstanderens halvdel og banker inn 4-0. 5-0 målet er nesten identisk da Hasan kriger til ballen og runder en 3-4 motspillere føre han setter ballen enkelt og utagbart bak Konnerud sin keeper. 5 minutter med god konsentrasjon og nøyaktighet i pasningsspillet resulterte i i hele 4 scoringer på kort tid. Konnerud klarer å demme opp i de neste 5 minuttene, men i det 16 min setter Hasan ballen i mål etter å ha blitt elegant frispilt av Klev og vi leder 6-0 etter 16 minuter av første omgang. Etter det første kvarteret hvor vi er klart best faller vi betraktelig ned i intensitet i arbeidet uten ball og blir mer opptatt av å score selv i stedet for å sette opp kameraten i en gunstig posisjon. Det gjorde at det ble mye surr og rot ut omgangen. Omgangens siste scoring skulle luftens baron Nico sette på hodet etter et frispark fra Adis i det 23 spilleminutt til 7-0.

Når man skal oppsummere førsteomgangen må vi oss si oss svært fornøyde med antall scorede mål. Det vi ikke er fornøyde med er at vi blir upresise og ukonsentrerte jo flere mål vi leder med. Når vi var konsentrerte spilte vi ut Konnerud og kom til flere gode sjanser, men når alle skal score og tenker som individualister blir det vrient. Fotball er et lagspill! Vi foretar noen justeringer og gir konkrete tips til gutta som de skal forsøke å ta med seg ut på banen i andre omgang.

2.Omgang

Andre omgang begynner med at vi jobber intenst og meget bra fra starten, dette resulterer i en flott scoring. Vi får kontroll på ballen sentralt på midten, får spilt ut på vår høyre side, der PK utfordrer 1 mot 1 kommer seg ned mot dødlinja legger ut mot 16 meteren der Nico banker til med et skudd fra ca 18 meter og vi leder hele 8-0.

Vi klarer nå å opprettholde intensiteten i arbeidet med å vinne ballen og skaper flere gode brudd og vinner både duellen og 2.duellen. Dette medfører at vi har et solid spillmessig overtak i begynnelsen av andre omgang. Vi setter opp overtallsituasjoner på begge kanter og spiller kloke veggspill sentralt i banen. 9-0 kommer etter 10minutter av andre omgang der Hasen finner Klev med en flott pasning og iskaldt setter ballen i mål. 10-0 kommer etter 15 minutter da Hasan scorer på en corner. Vi er tydelig i dytten nå og Konnerud kommer kun på sjeldne besøk på vår banehalvdel, Hasan scorer både 10-0 11-0 og 12-0 og dermed et ekte HAT TRICK. 11-0 målet var etter flott samspill med PK og 12-0 var på hodet etter et frispark fra Adis.

Dagens siste mål scorer Adis på frispark som han legger kontrollert i lengste hjørnet utagbart for keeper!

Alt i alt var dette en meget god prestasjon av Gutta Krutt. I de periodene av kampene som vi var konsentrerte og spilte fotball med beina OG hodet var vi klart best. I disse periodene hadde vi kloke pasningsvalg og kom ofte rundt på kantene etter flotte kombinasjoner. Denne godfølelsen er det bare å ta med seg inn i vårsesongens siste kamp mot Bakke neste uke!