Viktig og fortjent seier til Åssia

Postet av Åssiden IF - Fotball den 15. Jun 2009

Åssia tok en fortjent og viktig seier fredag kveld mot tabelljunbo Åmot. Åssiden var det dominerende laget i hele kampen, men Åmot viste stor effektivitet og tok ledelsen to ganger tidlig i kampen. Åssia skapte mange sjanser og scora dobelt så mange som gjestene. Åssiden tok en velfortjent seier med 4-2.

Åssiden - Åmot    4-2 (3-2)

0-1  

1-1    Røed

1-2

2-2    Meyer

3-2    Walseth

4-2    Walset

Laget: Ouli-Hougen, Andresen, Holm, Flåterud Johansen, Hermansen (Teie Bretvik), Cetin, Madsen, Røed (Olsen), Meyer (Ottesen), Walseth. 

Åssiden tok raskt tak i kampen og satte press på Åmot. Men det skulle være Åmot som satte den første i nettet. Etter et nære på angrep av Åssia kombinerte Åmot fint på høyrekanten. Innlegget ble vakkert stusset inn av Åmotspissen. Slett forsvarsspill av Åssia. Blir lett spilt forbi på kanten og duellspillet var totalt fraværende i boksen. Hjemmelaget fortsetter å presse Åmot, Walseth blir spilt igjennom gang på gang. Venstrebacken til gjestene blir overspilt og lurt gang på gang. Men innleggene blir ikke tatt vare på. Walsth forsetter med innleggene og endelig lykktes Åssia. Ballen blir stusset forbi forsvaret og Røed dukker opp på bakre og setter ballen kontant i mål. Endelig ble et av de mange innleggene tatt vare på. Skulle tro nå at Åssia skulle kjøre i fra Åmot, men Åmot kom på sitt tredje angrep og satt ballen i mål igjen. Dermed måtet Åssia jage utligning igjen, og den kom. Nok ett innlegg fra Walseth, Meyer kommer fint  inn i boksen og header ballen i goalen med et vakkert hodestøt. Herfra og ut dreide det meste seg om Åssia. Åssia kunne gå til pause med en velfortjent ledelse. Dette etter et noe heldig mål. Nok en gang kom Walseth frem på kanten, denne gang sklei ballen av foten men fikk en fin bue som gikk over keeper og i lengste hjørne.

Åmot jobbet godt og var farlige frempå noene ganger, de viste rutine og effektivitet så lenge de orket. Men Åssiden burde scora flere enn sine 3 før pause. Men nok en gang viser Åssiden at de ikke viser duellkraft og god markering i egen boks. Her må vi bli bedre.

Andre omgang var det totalt enveiskjøring, men Åssia viser stor ineffektivitet. Åmot hadde to avslutninger hvorav den ene var av det svært farlige slaget. Åssia blir passive og Åmot kan lett spasere seg igjennom forsvaret men skuddet stryker heldigvis på utsiden av stolpen. Åssia på sin side skaper haugevis med store sjanser, da snakker vi virkelig store sjanser uten å score. Det må et lurt Walsethskudd som skal til. Walseth skrur ballen fint rundt forsvaret og keeper og i hjørnet. Åssia leder 4-2 og kampen er avgjort. Åssia forsetter å kjøre på og overspiller et slitent Åmotlag. Men blå/hvit viser ingen effektivitet og store sjanser blir spolert. Flere ganger alene med keeper, åpent mål og ellers ferdigscora situasjoner men ballen finner ikke veien til nettmaskene. Dermed ender kampen 4-2 til Åssia og 3 viktige og kjærkomne poeng.

Åssia var klar best i denne kampen og burde ha vunnet mye mer. Åmot har rutine og gode spillere, så lenge de orket kunne de skape farligheter. Og så lenge Åssia ikke scorer på så store sjanser vil det alltid være mulighet for at det blir kamp. Åssia viser nok en gang at duellspillet ikke er som det burde være i egen boks, men spiller god fotball og skaper mange sjanser og det er bra. Dette var en viktig seier og vi skal glede oss over dette.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.