Så nær interkrets den "går an"..tap 2-3 mot Hønefoss

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Jun 2009

Vi spilte en meget god kamp de første 60 minuttene, ledet 2-0 og hadde god kontroll. Sluttresultatet ble tap 2-3, og med uavgjort mellom Konnerud-Ssk ble det faktisk Hønefoss som ble nr 4 og ikke oss.

Hønefoss BK- Åssiden IF 3-2(0-1)mål Nico og Simen

Laget
Fredrik, James, Espen, Russlan, Robin
Simen, Håkon, Valdi,
Dan, Nico, Alen(Rohin etter 30), Ola, Dephni(etter 83)

Vi var meget gode i 2/3 av kampen, ledet 2-0 og hadde styring på det som skjedde. En kombinasjon av at vi begynte å bli slitne i "hodet/ben", gjorde at vi sakte men sikkert begynte å få strekk både i lagdeler og mellom lagdeler. Dette medførte flere balltap i ugunstige områder og istedet for å kontrollere inn, ble det 1-2 og ett Hønefoss lag som jaget med kun 3 bak og med alt å vinne - de skal ha skryt for å komme tilbake igjen etter 0-2.

1 omgang
Full kontroll fra vår side, meget bra av alle 11 - både med og uten ball i laget. Ett nydelig langskudd av Nico fra 23-24 meter, etter ett flott angrep og herlige bevegsler som skapte rom for Nico. Forsvarsspillet vårt var perfekt, gode avstander, dybde og vi var flinke til å ha godt press på ballfører i vårt midtbaneledd. Fikk mange gode overganger, og her var vi ikke gode nok, jeg svanet skikkelige bevegelser i spissleddet - motsatte bevegelser av alle 3 - samtidig.

Det var også det vi snakket om i pausen, det å ta vare på ballen og skape/utnytte rom gjennom bevegelser både foran og bak ballfører(spesielt fra backene).

2 omgang
Dessverre evner vi ikke å bedre dette noe spesielt, det blir for "tilfeldig" - de gangene hvor bevegelsene er gode/motsatte/tidlige(dvs før pasningen kommer) - skaper vi også store muligheter. 
De første 10-15 minuttene har vi full kontroll, Hønefoss skaper ingen ting og når vi går opp til 2-0 etter en gjennvinning høyt i banen etter corner fra oss - og Simen scorer nesten på blank goal fra 18 meter, virker det som kampen er kjørt. Rett etter dette har vi flere gode angrep/muligheter uten å lykkes. Hønefoss endrer til 3-3-4. Som sagt, vi får strekk i laget - først og femst vår egen skyld, ikke at Hønefoss medfører det. Vi begynner å bli litt "feige" i bakre- og midtbaneleddet, dvs at vi pusher/faller/sideforskyver ikke raskt/godt nok, i tillegg gjelder dette også midtbaneleddet. Alt dette medfører at når vi vinner ballen, er vi ikke i gode "posisjoner", men litt "stresset" og får aldri overblikk. Alt dette medfører til mye feil pasninger og endel gale valg i forhold til å avklare langt/i bakrom.
Spissleddet blir altfor passive, det er på vår høyre side ved Dan det meste skapes - med flere gode raid/innlegg, men dessverre har vi for få spillere i/rundt boksen - husk, det kalles strekk i laget og samtidig at motsatt kant aldri var på første stolpe, noe som er hovedjobben når motsatte kant kommer til innlegg. Men vi var nære, både 3-0 og 3-1. Istedet blir det 2-2 og 14 minutter igjen, begge lag må vinne - da vi vet sluttresultatet mellom KIL-SSK, Vi er i "hawai fasen" og det er tilfeldigheter som avgjør kampen. 4 dommeravgjørelser som er feil, hvorav 3 i vår disfavør preger resultatet. Hønefoss spilleren handset nok i forkant av 2-2, Hønefoss spillerne(2 stk)var onside ikke offside - heldig for oss(hvor var bakre firer), Nico blir holdt/hindret 2 meter innenfor 16 meteren - dommeren blåser, men klarer da å trekke den utenfor 16 meteren og til indirekte frispark...så den som er vondest for oss, stillingen 2-2 og 4 min igjen av ordinær tid. Mye klabb og babb i Hønefoss sitt straffeområde etter innlegg, vi vinner duellen og ballen ligger på 4 meter og blankt goal, Rohin skal kun skyte den over streken, men i skuddøyeblikket rives han i bakken. Soleklar straffe, som alle på/utenfor banen så, også spillerne og treneren til Hønefoss, men dessverre så verken hoveddommeren eller assistentdommeren dette. Istedet scorer Hønefoss på neste angrep, vi prøver men uten "håp", dommeren blåser av og Nico prater på seg rødt kort.

Oppsummering:
Vi var nære, og dommeravgjørelsene får "skylda", men det er feil. Det er vi som ikke er gode nok helt "inn" som er årsaken til at vi taper, ingen andre. Strekk i laget/lagdeler medførte at Hønefoss fikk god plass-som de utnyttet, mens vi ikke var gode nok til å skape overtall fremover heller.

Skuffet, ja selvfølgelig - slik kampen ble, men samtidig er jeg veldig stolt av laget vårt. Vi har utviklet oss "enormt" den siste måneden og blitt bedre og bedre, både enkeltspillere og som lag. At det ikke holder helt "inn", skyldes flere ting - men det er verken dommer eller spillerne som skal ha "skylda". Husk, vi startet med helt "nytt lag", fått flere spillere på banen/plass de siste 4-5 ukene og er på mange måter fortsatt "nye for hverandre". At vi er så nære interkrets, det kunne like gjerne vært oss, skal vi være stolte av(og det er lov å deppe en dag til), men som trener ser jeg egentlig veldig positivt på at det ble 1 divisjon. Da kan vi bygge laget videre, fokusere også på b laget i 5 div og ikke ha det "stresset" det er i interkrets med mye fokus på vinne vinne vinne. Det blir en meget god 1 divisjon i Buskerud, med tøff motstand hele veien, men vi skal bruke dette godt - la alle spillerne(som trener)få mye spilletid, og fortsette å utvikle spillerne-men ikke minst skape ett lag som står sammen og hvor alle er like viktige. Husk, alle er juniorspillere i Åssia også 2010, da kommer det også opp en god gjeng 93 spillere - så da blir det 2 lag, hvor det ene skal slåss om å vinne interkretsserien høsten 2010-hvis vi fortsetter slik vi har gjort de siste 4-5 ukene.

Gratulerer alle spillerne med en flott vårsesong, vi trener i fellesferien - men opplegget legges ut på nettet neste uke!





Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.