En god omgang mot MIF var ikke nok.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 23. Jun 2009

Åssia gjorde en god første omang mot MIF II. Men de siste minuttene av  omgangen og starten av andre omgang ødela for hjemmelaget. Åssia jobbet godt og var gode på overganger og skapte flere sjanser mot et rufsete MIF forsvar. Men MIF avgjorde i de første minuttene av andre omgang med to mål. Resten av omgangen kontrollerte de greit selv om Åssia hadde muligheter til å sette ballen i mål.

Åssiden - Mjøndalen II    1-4 (1-1)

1-0  16 min Bretvik

1-1  42 min Dokken

1-2  48 min Torgersen

1-3  52 min Moen

1-4  85 min Dokken

Laget: Oulie- Hougen, Andresen, Holm, Flåterud Johansen-Hansen (Meyer 70), Cetin, Hermansen-Walseth, Ottesen (Burc 60), Teie Bretvik (Lim 80).

Åssiden åpnet godt i denne kampen. Varierte med å presse høyt og ligge lavt. Når vi lykkes i å presse høyt og sette MIf-forsvaret under press gjorde de feil. Vi hadde godt press i midtleddet når vi lå oss lavt og fikk gode overgansmuligheter. Allerede de første minuttene var Åssia nære på gjennombrudd. Og etter 12 minutter lykktes de. Et nydelig gjennomspill til Bretvik av Hansen. Bretvik legger 45 grader ut til Walseth. Walseth blit tatt i det han får skutt. Klar straffe til hjemmelaget. Unge Cetin tar ansvar da Walseth ble skadet. Cetin setter ballen knallhardt i stolpen og ut, nok en spolert sjanse. Bare minutter senere en gyllen mulighet for åssia men misser, MIF kontrer i overtall og får en stor dobbelsjanse men Oulie redder situasjonen. Men Åssia forsetter å jobbe godt og får belønning. Åssia vinner en av mange baller på midten. Cetin vender elegant vekk sin motstander og spiller Bretvik igjennom. Denne gangen gjør Bretvik ingen feil og setter ballen forbi en utrusende keeper. Åssia leder fortjent 1-0. Åssia legger seg litt laverer og kontrollerer greit bakover. MIF har ballen mye men skaper ikke spesielt mange farligheter. Åssia forsetter å være farlige på overganger og kunne ved et par ganger økt ledelsen. I stedet er det en litt heldig scoring til MIF som fastsetter pauseresultatet. Et gjennomspill som Oulie møter men må gi retur. Dokken får ballen og lobber ballen mot mål fra skrått hold. Ballen går rett over luggen til Holm og i stolpe inn.

Andre omgang ble mye tammere. Åssiden orket ikke det tøffe presset og ga fra seg mer rom. Dermed kom MIF sitt pasningsspill mer til sin rett. I løpet av 7 minutter nærmest avgjør MIF kampen. MIF kommer klart best i gang og setter Åssia under press. De vinner mange cornere og kommer til mange innlegg. Svak markering på corner og MIF spillerne får gå lett opp på bakre stolpe etter corner. Han har ingen problem med å heade ballen i goallen. Få minutter senere. Innlegg som Oulie er ute og plukker, men blir dytte og mister ballen. MIF kan pirke ballen i mål. Nok et heldig mål. Kampen jevner seg ut men MIF kontrollerer greit kampen ut. Åssia har et par gode muligheter som bør omsettes i mål. MIF er det beste laget i andre omgang og har noen muligheter i tillegg til målene. Etter 1-3 kontrollerte de greit og fikk rom til pasningsspillet. En god gjennomført første omgang av Åssia, en tammere andre omgang. Åssia jobber og prøver hele kampen og har nok sjanser til å kunne ta poeng, men toalt sett vinner MIF fortjent. Det er totalt ca 15 minutter som avgjør kampen. Siste 5 min før pause og første 10 etter pause, da klarer vi ikke å stå imot MIF. Gutta skal ha honør for at de jobber og prøver hele kampen. Vi ser fremgang hele tiden og poengene kommer!