Juniorene slo DBK 4-2!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 12. Aug 2009

DBK-ÅIF 2-4(2-2) Dan 2, Simen og Valdi
Vi vant meget fortjent 4-2 i høstens første seriekamp, hvor vi møtte dbk borte på en flott grassmatte på Berskaug. Dbk vant sin avd i 1 div i vår sesongen
Høstens kamper  Fredrik
Nhu(Ola etter 67) Morten(Defhni 57), Rusland, Espen Kregnes
James - Simen - Valdi
Quan(Hassan 65 min) -Alen(Espen Hansen 77 min) - Dan

Oppkjøringen før første seriekamp har vært meget dårlig pga spillere i ferie/jobb, så det var en spent lagledelse foran kampen. I tillegg manglet vi endel av våre faste spillere fra vårsesongen(Nico, Robin, Håkon, Jonathan).
Vi viste også at dbk hadde hatt en meget god vårsesong, med 7 seire av 8 mulig og de vant sin avdeling - tabell 1 div avd 2

Vi åpnet best, uten at det betydde noe storspill-vi hadde dårlig pasningsspill de første 20 minuttene og bar preg av ferie.........dbk tar ledelsen etter at deres kantspiller før mye rom på vår venstre side(etter en overgang), han får tid til å vende opp og slår ett innlegg innover i boksen(langs bakken)som går forbi 2 åfi spillere og inn i bakre hjørne. Ikke bra, for det første skal vår back sideforskyve mye raskere og komme inn på motstander og nekte denne type innlegg, i tillegg bør det ballen angripes når først innlegget kommer.
Utligning kommer på en fin straffe av Simen, etter at Valdi blir felt og vi har god kontroll på kampen, derfor er det unødvendig at vi ikke er våkne på dbk sitt eneste angrepsvåpen - lange baller fra egen halvdel i bakrommet/boksen, og de får gå opp til 2-1 etter at en av våre spillere stusser ett frispark som slås inn i boksen-over keeper og i mål. Igjen er dette et mål som lett bør unngås, kommunikasjon og besluttsomhet ville løst dette.

2-2 er en flott overgang, som starter på egen halvdel, det er god bevegelse både foran og bak ballfører(Dan) og Dan skjærer innover i banen og avslutter med et godt skudd fra 20 meter, som skyter fart på den våte matta og skyter fart forbi keeper. De siste 20 minuttene av omgangen styrer vi greit, og har mange avslutningen uten å få mål.

I pausen ønsket vi enda bedre pasningskvalitet, samt at vi oppretthold bevegelser både i bredde/dybde, samt at ballfører brukte medspillere i medløp. I tillegg gjladt det å være våkne på eget bakrom etter balltap.

Dette løste vi meget godt og andre omgang var vi klart best, 3-2 på straffe etter at Valdi(igjen)blir felt, men vi la ett skikkelig press på dbk i boksen i forkant av denne fellingen-meget bra, straffen satt Dan sikkert i mål. 4-2 kommer etter flott spill, som ender med innlegg fra kanten som Valdi stupheader i mål.

4-2 seier, vi kan bedre, men gjør en god kamp og vinner helt fortjent. Syntes spesielt Fredrik, Valdi, Nhu og Dan, samt Quan(men den fysiske formen bør bli bedre) gjør en god kamp hele veien, forsvaret har noen småfeil men ellers godkjent, midtbanen veldig slurvete i pasningsspillet og unødvendige balltap de første 25 minuttene, men spilte seg betydelig opp utover i kampen.
Innbytterne gjorde jobb meget bra i kveld.

Vi trener mandag og tirsdag, før vi møter Svelvik hjemme torsdag 20 august.