Høstjakta i gang for Gutta Krutt!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 29. Aug 2009

Høstsesongens første seriekamp var hjeme mot Åmot2. Kampen endte med en trygg 5-3 seier hvor 1.omgang var dårlig av hjemmelaget, men derimot 2.omgang ble ren enveiskjøring mot bortelaget sitt mål.

Etter å ha vunnet vårsesongen foran DBK med bedre målforskjell forventet vi å spille i 1.divisjon på høsten. Dessverre ble det ikke slik i og med at G-16/1 ikke kvalifiserte seg til Interkrets måtte vi også denne høsten spille 2.divisjon.  Våre motstandere denne høsten er IBK, ÅL/Torpo2, MIF2, Sigdal, Åmot2, Geilo og Vikersund2.

Første motstander var Åmot2 på hjemmebane denne høsten. Kampstart var kl 19.30 og det ble faktsk en flomlyskamp. Publikummet møtte faktisk opp, og det var flere tilskuere på denne kampen enn sist a-kamp. Det var noe nervøst og ukonsentrert over gjengen denne mandagen og noen var nok i sommerferiemodusen fremdeles. For garderobepraten var vel voldsom de første minuttene og fokusområdet var et annet enn fotball. Det ble satt 3 fokusområder føre kampen.

1.       Pasninger

2.       Konsentrasjon

3.       Innsats

Det var uansett tydelig i første omgang at det er lenge siden vi har trent på full bane eller trent ”formasjon”/relasjonelle ferdigheter. Vi fremsto som svært uryddig, ustrukturert og innsatsen var under det nivået vi skal være på. Derfor var det helt fortjent at vi kommer under 1-0 allerede etter 8 minutter.  Vi blir løpende og presse 1 og 1 og får ikke satt forsvarsstrukturen helt. Det gjør at vi hele tiden må løpe etter og jage ball. Etter de første 10 min med surr og rot kommer vi litt mer til rette og PK gjør et av dagens flotteste mål da han ligger på rett sted hvor 2.ballen lander og smeller i vei et skudd fra ca 18 meter utagbart for keeper i lengste hjørnet.  Så etter 18 spilte minutter er vi igjen like i målprotokollen.  Så slurver vi igjen på et tilbakespill en Åmot spiller lurer seg alene med Sander og gjør ingen feil og vi ligger under 2-1 etter 21 minutter. Mye av grunnen til at vi sliter i første omgang er at vi ikke finner avstanden i lengderetningen, innsatsen for dårlig og ikke minst at pasningsspillet var langt under nivået vi har vist i år.

I pausen ble det korrigert og forklart hva trenerteamet ønsket av spillerne og det var et helt nytt lag som kom på banen i andre omgang. Det lyste vinnervilje av gutta, konsentrasjonen var mange hakk bedre, pasningsspillet betydelig skjerpet og gleden med fotballen var funnet tilbake.

Vi ønsket mye mer enn Åmot og vinne og allerede etter 6 min av andre omgang satt utligningsmålet i kassa da Foad er våken på et skudd fra Alen og pirker inn 2-0 fra kort hold. Ledelsen tar vi gjennom Klev da han ekspederer ett innlegg i mål og 3-2. 4-2 kommer da Klev vinner ballen i kamp med 4 Åmot spillere lurer 3 av dem unna og alene med keeper gjør han ingen feil. 5-2 målet kom da vår eminente høyreback, som alltid lyser vinnervilje og innsats ,Seb dukker opp på et frispark fra Alen og setter returen i mål. Åmot skal få et trøstemål på tampen av kampen da en Åmotspiller hiver ivei et skudd fra 30 meter som går i bue over keeper.

Høstsesongen er uansett i gang. Åssia har tradisjonelt sett et rykte på seg å være et ekte høstlag. Når det kalde høstværet og regnet setter inn plukker Åssiagutta arbeidshandskene opp og jakter på poeng og gode opplevelser. Den jakta vi skal på denne høsten er først og fremst en prestasjonsjakt, en jakt etter de gode prestasjoner og den gode opplevelsen på fotballbanen. 3 poeng kommer ikke gratis de må jobbes for. Det viser denne kampen svært tydelig, fra årsverste i første omgang til lekende god morsom fotball i andre omgang. Det viser så tydelig at når vi konsentrerte og fokuserte på det å spille fotball er vi et godt fotballag!

Følgende spillere deltok denne mandagen.

Sander, Seb, Boldt, Brenne, Korsbøen, Hamno, PK, Alen, Della, Klev, Arbab, Herlen, Foad, Robin

I tillegg nevner vi at Herlen, Arbab og Jabar alle gjorde sin debut i den blåhvite åssiadrakta.