Viktig seier for A-laget.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 3. Sep 2009

Åssiden A-lag tok en viktig og til slutt fortjent seier onsdag kveld mot Solberg. Det ble aldri noen god kamp på Solberg gress. Men Åssiden tok med seg 3 poeng og det var det viktigste i denne kampen. Walseth ble dagens mann med sine to scoringer, mens Ottesen ble matchvinner.

Solberg - Åssiden    2-3 (0-1)

0-1  9 min Walseth

1-1  60 min str.

2-1  61 min

2-2  65 min Walseth

2-3  70 min Ottesen

Laget: Ouli-Andresen, Holm, Hougen, Oland (Flåterud Johansen 60), Hermansen, Cetin, Hansen, Guvenc, Ottesen (Lim 75), Walseth.

Ingangen til denne kampen var engasjement og vilje til å vinne duellen. Vi vet at å møte Solberg på Solbergbanen er en tøff oppgave. Vi viste at Solberg kom til å kjempe med alt de hadde, og det gjorde de. Åssia var ikke på samme nivå som i tidliger kamper men skapte allikevel store sjanser.

Kanskje kampens beste angrep kom allerede etter 9 minutter. Frispilling bakfra. Hermansen finner Guvenc som igjen spiller Ottesen. Ottesen vrir motsatt til Hansen som finner Walseth. Walseth vender seg fri og setter ballen i hjørnet fra 16 meter. Et fin fint angrep med mange trekk.

Ser ut som Åssia har fullstendig kontroll, men slipper Solberg inn i kampen og de skaper et par farligheter. Men Åssia har de største sjansene og burde ha økt ledelsen ved et par ganger. Men Solberg kjemper og vinner flere og flere dueller. Kampen er jevn inn mot pause.

Andre omgang forsette der første slapp. Solberg kjemper bedre og vinner flere andreballer. Men de gangene Åssia setter opp tempo og lar ballen gå hurtig så henger ikke Solberg med, men det skjer for sjeldent. Så skjer nærmest alt på en 10 minutters periode. Solberg får korrekt straffe og utligner til 1-1, bare minuttet senere kontrer de inn en 2-1 ledelse. Åssia innser alvoret og at seieren er i ferd med å glippe. Bare noen få minutter senere varter Åssia opp et sjeldent godt angrep. Ballen går hurtig på en og to touch, Walseth blir spilt igjennom og vender bort SSK spiller og sender et skudd via stolpen og i mål, ikke ulikt sitt første. Åssia forsetter å press på for å ta tilbake ledelsen. Etter utallige cornere lyktes det endelig. En presis Guvenc corner som Ottesen stiger til værs på. Headingen går direkte i goallen og Åssia i ledelsen igjen.

Åssia har store sjanser til å øke sin ledelse med blandt annet to ganger igjennom og en retur i stolpen. SSK gir heller ikke opp og har et par farligheter som de ikke klarer å utnytte.

Det ble en jevn kamp og mye dueller og lite spill. Åssia var ikke på ønsket nivå prestasjonsmessig men gjør det viktigste i denne kampen, tar med seg 3 poeng. Når ballen går hurtig og vender spillet ser vi at motstanderen ikke henger med. Men det skjedde for sjeldent i denne kampen. Allikevel skal vi være fornøyd med seier og 3 viktige poeng!