Solid seier over Kongsberg for A-laget

Postet av Åssiden IF - Fotball den 7. Sep 2009

Åssiden vant lørdag ettermiddag 5-2 over Kongsberg. Åssiden hadde en god første omgang og ledet hele 4-0 til pause. Andre omgang var jevn og det hele endte med en solid  5-2 seier til hjemmelaget.

Ottesen ble dagens mann med sine to scoringer, ellers viste Guvenc, Holm og Hermansen frem godfoten med hver sin scoring.

5-2  90 min Hermansen

Laget: Syvertsen-Oland, Hougen, Holm, Andresen, Hansen (Knudsen 65), Buric, Hermansen, Walseth (Lim 25), Ottesen (Meyer 75), Guvenc.

Etter en skikkelig sliteseier over Solberg på onsdag var Åssiden ivrige på å vise at de kan spille god fotball. Og det klarte de i første omgang. Åssiden viste frem god fotball og effektivitet. Kongsberg virket tafatte og hang overhode ikke med når Åssidan fikk fart på ballen.

1-0 kommer på en overgang. Hermansen vinner duell midt på egen halvdel. Slår i bakrom, KIF forsvareren får en dårlig klarering som Guvenc får tak i og setter fart igjennom. Guvenc sender i vei et skudd som går i stolpen og ut. Ottesen har tatt et langt løp og sender returen i goalen.

2-0 kommer etter corner. Walseth header ballen inn i feltet fra bakre stolpe. Der er Holm og kriger inn ballen.

3-0 godt angrep. Andresen spiller opp Walseth som header nydelig ned til Hermansen som kommer på fint gjennomløp. Hermansen utfordrer og legger fint inn til Guvenc, som setter ballen bak en utspilt keeper fra kort hold.

4-0 Guvenc corner igjen. En god corner som nesten går i mål. Ballen blir slått ut igjen til Guvenc. Nytt innlegg. Der ragger Ottesen høyest på bakre stolpe og header i krysset fra kort hold.

Åssiden er klart best i første omgang. KIF henger ikke med i svingene. Åssia får en god start som setter sine to første sjanser. I tillegg til målene skaper hjemmelaget flere store sjanser og gode muligheter, så ledelsen var faktisk ikke for stor. Kongsberg skaper lite i spill men er farlige på et par dødballer, og et par gode skuddførsøk.

Andre omgang er helt jevn. Åssiden starter best og har gode sjanser til å øke ledelsen. Istedet tar Kongsberg over midtveis og får uttelling i det 65 minutt. Åssiden gjør flere feil og mister noe av strukturen bakover. Åssiden taper for mange andreballer og gjør ting for vanskelig. Dette gir rom for Kongsbergspillerne. De reduserer til 4-2 med 13 minutter igjen. Åssia ser alvoret og får justert seg og tar over igjen de siste 10-12 minuttene. Hermansen fastsetter sluttresultatet med en fin scoring etter en god overgang.

Åssiden er klart best i første omgang, får utteling og avgjør kampen mer eller mindre til pause. Kongsberg kommer på et godt forsøk midveis i andre omgang og reduserer to ganger. Men seieren er aldri truet, Åssia har flere gode muligheter til å legg på flere ganger men det ender med en solid 5-2 seier.