Tøff kamp, men solid laginnsats og 1-0 borte mot Lier

Postet av Åssiden IF - Fotball den 27. Sep 2009

1 divisjon junior:
Lier IL - Åssiden IF 0-1(0-1)Målscorer: Valdi

Det var en solid laginnsats som gav oss 3 viktige poeng borte mot Lier.
Tabell/resultater
Fredrik(Yunus 45)
Delphe - Morten - Ruslan - Robin
Håkon - Simen - Valdi
James - Alen - Aldis(Ola 72)

Dagens kamp gav oss mange utfordringer, dels ønsket vi å fremstå betydelig bedre defensivt enn kampen mot Sande, i tillegg hadde vi mange forfall pga høstferie/skader/karantene og det var kun 11 utespillere tilgjengelig idag. Vi prøvde å utsette kampen, men det passet ikke Lier - desto hyggeligere at vi vant. Men jeg syntes det er rart at kretsen setter opp tilnærmet full serierunde i spillernes høstferie, burde vært mulig å løse det på en bedre måte-men kun Modum har spillefri denne uken.


Derfor var det utrolig gøy at det ble 1-0 seier, etter en meget bra gjennomført kamp, rent defensivt. Offensivt var første omgang godkjent, mens vi de siste 45 bar preg av at vi "slet" både med pasningsfeil og dårlig ballkontroll, samt at vi også merket at savnet av Dan.

Vi hadde flere gode mulighter i første, bl.a ett korrekt annulert offiside mål fra Valdi, men jeg tror faktisk skuddet til James hadde gått inn uten at Valdi forlenget det. Lier stilte med en stor tropp og slo som vanlig langt, for deretter å satse på andre ballene. Vi løste dette meget bra i første omgang, samt at spesielt Adis på venstre kant var aktiv og hele tiden ett faremoment. Hadde flere cornere og neste muligheter. Vi brukte James på høyre kant i første omgang og det fungerte greit, men James er best når han er involvert sentralt - der det "skjer noe hele tiden".

Vi/jeg valgte å endre litt på formasjonen de siste 45, dels fordi jeg ønsket å tette midtbanen(regnet med fortsatt mange andre baller foran vår bakre firer), samt at jeg ønsket å ha laget mer samlet, siden vi ikke hadde mange innbyttere og var redd for å "gå tomme/få strekk i laget", flyttet derfor James ned som indreløper og spilte 4-1-3-2 med Alen som midtspiss og Aldis venstre kant, så vi lot høyre kant "være blank", og opptil James/Delphe å utnytte.
Vi skapte mindre i andre omgang, sikkert noe fordi vi manglet "fast" høyrekant og fikk litt mindre bevegelser i Lier sitt bakre ledd. Rent defensivt er konklusjonen at det var ett "lurt valg", det ble slått langt fra Lier og med noen få unntak på vår venstre side, hvor de fikk skapt overtall 3-4 ganger og slått innlegg, var det stort sett andre ballene som "falt ned" rundt 30-35 meter fra vårt mål som var gjennomgangsmedlodien-her gjorde midtbanen en meget god jonn, takklet og tok dueller hele veien.

Meget stolt av innsatsen vår idag og vi fremstår med høy lagmoral, som gir oss 3 poeng. Vil allikevel trekke frem begge keeperne våre, Fredrik og Yunus, som både er engasjerte og trygge i alt de foretar seg - i hver sin omgang, dernest syntes jeg den bakre firern løfter seg "100 %" fra kampen mot Sande og er våre "matchvinnere i dag"!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.