5-2 seir over Åmot

Postet av Åssiden IF - Fotball den 28. Sep 2009

Åssiden A-lag vant lørdag ettermiddag 5-2 over Åmot på Åmot stadion.

Det stod 1-1 til pause etter at Åmot tok ledelsen. Andre omgang ble mer eller mindre en transportetappe og Åssiden vant til slutt med 5-2. Målene ble ekspedert av fem forskjellige, Walseth, Holm, Hermansen, Lim og Guvenc.

2-5  88 min Guvenc

Laget: Syvertsen, Oland, Hougen, Holm, Andresen, Hansen, Buric (Flåterud Johansen 80), Hermansen, Walseth (Lim 70), Ottesen (Meyer 70), Guvenc.

Det var en vakker høstdag, nesten som en sommerdag denne lørdagen. Turen gikk til Åmot og Åmot stadion. Det forventes en vanskelig kamp som alltid mot Åmot. Åssiden skal være et bedre lag enn Åmot, men samtidig kan Åmot ta poeng mot de aller fleste lag. Derfor var det viktig at vi hadde full fokus på denne kampen. Mulig fokuset var der men pasningsfoten var ikke justert.

Åssia dominerer stort i banespillet, men klarer ikke å spille seg til klare sjanser. Dødballene florerer men klarer heller ikke å utnytte disse. Åmot kommer på noen kontringer og etter 20 minutter tar de ledelsen. Lang ball mot venstre, Oland stusser rett til kantspilleren som fint legger inn til Åmotspiller som får skyte, et godt skudd i goalen. Åssia gjør mange feil, dårlig forskyving, dårlig forflytning defensivt, dårlig press på ballfører. Åssia forsetter å dominere spillet men er for stillestående og for unøyaktige. De gangene vi setter fart på ballen og utfordrer, med gode bevegelser klarer ikke Åmot å henge med, men det skjer for sjeldent. Men etter 40 minutter lyktes gjestene. Utfordrer på venster kant, setter opp to mot en. Guvenc finner Hansen, som finner Ottesen med et flatt innlegg. Ottesen avslutter i keeper men Walseth er på returen og setter den hardt i mål. Dermed kunne lagene gå til pause med 1-1.

Det ble satt ekstra fokus på bevegelse, pasningskvalitet, valg og tempo i pausen. Vi skulle viser oss fra en bedre side i andre omgang. Noe gutta også gjorde. Det ble stort sett enveiskjøring og en transportetappe i andre omgang. Omgangen var ikke mer enn et par tre minutter gammel før Hermansen satte inn ledermålet. Et finfint gjennomspill til Guvenc. Innlegger blir klarert dårlig, Hermansen er frempå og setter ballen sikkert i mål fra ca 14 meter. 3-1 kommer på frispark. Et godt Guvencfrispark fra venstrekanten, Holm ragger høyest og stusser ballen i mål. Det fjerde for dagen kommer etter godt spill, igjen ruller vi opp på venstre. Walseth vender fint bort sin back, flatt innlegg til Lim. Lim vender elegant bort stopperen og setter ballen rolig i hjørnet. Et typisk kortbanemål. Åmot kommer på en sjelden visit. Åssia er sløve i forsvarsarbeidet og Åmotspissen setter lett inn redusering. Åssia forsetter imidlertid å spille ball. Og Guvenc fastsetter sluttresultet til 5-2 rett før slutt. Dette etter nok en gang gode kombinasjoner på venstre. En keepetabbe gjør jobben lett for Guvenc som setter ballen i mål fra ca halvmeter.

Åssia er best igjennom hele kampen, men er for unøyaktige og utolmodige i første omgang. Andre omgang er det ingen tvil, Åssia kjører over et slitent Åmotlag som hadde løp fra seg i første. En grei seier til Åssia.